De kinderen

Ipad jeugd #2; leuke ipad apps

leuke apps ipad jeugd, apps voor kinderenOke, het ipad seizoen is wel weer een beetje klaar natuurlijk. Ik bedoel daarmee dat het weer aangenaam is om lang buiten te zijn en veel minder met je toet achter een scherm te bivakkeren. Ik zou het eigenlijk niet willen toegeven maar de afgelopen maanden was ik af en toe zo moe, en de kinderen daarbij, dat ze meer dan we eigenlijk zouden willen achter de ipad of tv zaten. Fout maar ik ga me daar niet meer schuldig over voelen.

Gelukkig kunnen we het gebruik weer een beetje strak trekken hier. Maar ik laat me niet tegenhouden toch de leukste appjes met jullie te delen. En als ze er dan opzitten, ik ben natuurlijk ook gewoon maar een mens wat heel af en toe een beetje minder getetter en geruzie aan het hoofd wil, dan liever met iets waar ze zich echt mee vermaken. Want elke mama (of papa) heeft wel eens van dat soort momentjes toch? Komen ze:

7 Leuke ipad apps voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar:

  • Hoopa city (2,99 euro): Een soort sim city voor de kleine bouwers. Bouw wegen, een park, gebouwen, water. Echt heel leuk en creatief. Mooie voorbereiding op de lastigere bouwspellen.
  • Bubble witch 2: Schiet alle gekleurde ballen weg en speel je veld leeg. Elk level wordt het wat moeilijker.
  • Harvest swap: Zorg dat 3 of meer groenten een rij vormen en speel de juiste weg om steeds een level hoger te komen en het moeilijker te maken. Uhh en mama, afblijven he 😉
  • Harbor master: Laat de bootjes van en naar de juiste haven varen en hun vracht lossen en zorg dat ze niet de andere bootjes raken. Begint makkelijk. Ook heel verslavend voor mama of papa.
  • Lego city: Blus brandjes, vang boeven, redt mensen vanuit het water… Kwaliteit die je van Lego verwacht. Sommige onderdelen zijn makkelijk, sommige onderdelen vergen veel oefenen.
  • Lees en zoek abc (0,99 euro): Kleurplaten in kleuren door middel van het lezen van de woorden en dan de juiste plaatjes te zoeken. Van makkelijk tot wat moeilijker. Allebei onze kleuters zijn er gek op.
  • Msqrd: Wie kent hem inmiddels niet. Het blijft vermakelijk je eigen gezicht te zien veranderen. Ookal heb je dat al 386 x gedaan 😉

En voor de wat jongere kindjes: Leuke appjes voor de ipad jeugd

Wordt het ipad gebruik bij jullie met de mooiere dagen ook weer wat minder? En welke ipad apps vinden ze bij jullie leuk?

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply