DIY kinderen

Je eigen paasplacemat is de beste

diy paasplacemat maken, placemat voor pasen knutselen, knutselen voor kleuters

Het is alweer bijna pasen. En hoewel de paaseitjes hier nog steeds hun intreden niet hebben gedaan, schouderklopje graag ;), denken we wel al aan pasen. Want voorjaar… bijna een paar dagen vrij. Een poosje geleden al maakte Fenne een paasplacemat voor op de paastafel voor het paasontbijt met pasen en mama hoefde die alleen nog maar even te plastificeren. Maar, zoals dat gaat, stond dat niet helemaal bovenaan het prioriteitenlijstje. Ahum.

diy paasplacemat maken, placemat voor pasen knutselen

Er wordt keihard afgeteld hier. Is het niet door mijn ventje wat school stiekem best heel leuk vindt maar gewoon het aller aller liefste thuis is, dan wel door mij. De afgelopen dagen kon ik niet méér toe zijn aan een paar dagen vrij. Wat alles te maken heeft met een rottig virus wat op de valreep ook ons huis nog even moest passeren. Ben er klaar mee. Zo weinig slaap is niet goed voor een mens. Dus na school ging het ventje een uurtje bij een vriendje spelen en was mijn meisje weer eens zo verdrietig dat er geen speelopties meer op het plein rondhingen en beloofde ik nog eens met haar te gaan knutselen. Ja, maar mam, dan kijk ik eerst even of het buurmeisje thuis is oké? Je moet je plek kennen he…

Knutselen voor pasen

En toen waren echt alle opties op en bleef mama met haar troepjes over. Ik maak er ook een paasplacemat voor papa oke? Is goed schat, doe je die van mij ook, help ik de directeur.

diy paasplacemat maken, placemat voor pasen knutselen

We gebruikten het zelfde idee van vlechten wat we ook deden bij de paasmandjes die we vorig jaar maakten. Ik gok dat dit zelfs nog wat simpeler is. Zie je al dat ik enorme fan ben van de knutsel troepjes van de Hema? En met kleine strookjes scheurde Fenne uiteindelijk de letters. Je moet je er ook niet te veel mee willen bemoeien he, dan komen er de leukste dingen uit.

We hebben er nog twee te gaan voordat we de paastafel in stijl kunnen dekken met onze eigen geknutselde paasplacemat 🙂 En die chocolade paaseitjes gaan er ook nog wel komen hoor. De echte eitjes gaan natuurlijk op pasen zelf in de tuin verstopt worden en wanneer ze zijn gevonden eerst in een zelf geknutseld paasmandje. Bij het ontbijt krijgen ze dan een tof fel gekleurd gehaakt eiermutsje

En mochten ze zich verder op de dag vervelen, wordt het tijd nog even een echte paashaas in te kleuren.

Fijne paasdagen!

Volg je mij al via mijn facebookpagina, dat zou ik leuk vinden. Ook ben ik te vinden op Pinterest.

diy paasplacemat maken, placemat voor pasen knutselen, knutselen met kleuters
paaspacemat zelfmaken met kinderen, creatief met peuters en kleuters, diy pasen

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply