De kinderen

Jongenskamer make over

jongenskamer, kinderkamerstyling, interieur, binnenkijken

De afgelopen periode zijn we druk geweest met klussen. Eindelijk haalde ik man over de zolder tot ons domein te transformeren, wat nog al wat voeten in de aarde had, maar ik kreeg mijn zin. Jeej daarvoor. Ik krijg graag mijn zin, duhh. Daarna toverde we de babykamer om tot mega inloopkast (voor ons samen hoor) slash hobbyhonk voor uhm… mij en konden we beginnen aan de make over van masterbedroom tot echte jongenskamer. jongenskamer9 jongenskamer11jongenskamer, kinderkamerstyling, interieur, binnenkijken

En, hij is zo goed als af. Op wat kleine ergerlijke details na die we, als we het nu niet echt echt echt afmaken, waarschijnlijk nooit meer doen. Zoals dat gaat, van die irritant kleine klusjes die altijd op je to do list prijken maar nooit belangrijk genoeg zijn ook echt eens af te strepen. Wie heeft die rottige klusjes niet? Maar ik ben deze keer vastbesloten van wel. Dus gaan hier binnenkort alle taperestjes en verffoutjes verwijderd worden van de ramen en wordt het Ikea krukje gepimpt. Welke kleur moet het worden?

jongenskamer, kinderkamerstyling, interieur, binnenkijken jongenskamer, kinderkamerstyling, interieur, binnenkijken jongenskamer, kinderkamerstyling, binnenkijken, interieur

Tijd voor een tourtje dus. Officieel ingewijd als jongensdomein is het voorlopig niet. Aangezien de dochter haar bed gaat afstaan aan haar jongste broertje en zelf een romantisch nieuw exemplaar gaat krijgen voor op haar nieuwe plekje. Voorlopig slaapt Siem nog prinsheerlijk tussen papa en mama en houdt Fenne haar oudste broer gezelschap tot ook haar paradijsje bewoonbaar is. Bovendien, ik heb er stiekem ook nog best wel erg moeite mee om die twee van elkaar te scheiden. Ze roepen natuurlijk keihard van wel maar slapen stiekem heel graag dichtbij elkaar.

Voor de tweede verjaardag van Siem vroegen we wat klimgerei, en ik zeg alvast dat je een beter cadeau dan een touwladder en rekstok in huis niet gaat verzinnen.

jongenskamer, kinderkamerjongenskamer, interieur, kinderkamer styling, binnenkijken

Voor de liefhebbers, de bedden zijn hip en handgemaakt door mijn vader voor mijn zusje en mij vroeger. Hoezo duurzaam, die gaan al meer dan 30 jaar mee. Daaronder de welbekende bakken van de Ikea om een hele shitload aan kinderzooi in op te bergen. Een mens moet praktisch denken nietwaar ;). De witte rekjes zijn van de Hema. De muurstikkers uitgezocht door de zoon himself komen bij Kek Amsterdam weg. Dat leuke bureautje timmerde ikzelf inkleur en het stoeltje scoorde ik op de kringloop. Ik zoek nog naar een broertje. En last but not least, voor dat fantastische wandkleed reis je af naar Zambia. Dat we een beetje voorbarig mee namen toen we alleen nog droomde van een groot gezin. En eindelijk hangt het dan.

jongenskamer, kinderkamerstyling, kinderkamer, binnenkijken

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Sabrina
  27 april, 2017 at 16:46

  Wat een mooie make-over. Om jaloers op te zijn

 • Reply
  Sheila
  27 april, 2017 at 17:48

  Ik vind de kamer super. Momenteel ben ik (lees: mijn man. Ik ben aan het herstellen natuurlijk) bezig met de nieuwe kamer van Oz. Zijn mooie baby kamer gaat hij afstaan aan zijn zusje. Dus erg leuk om te zien hoe anderen het doen. Dat touwtrekken ga ik onthouden.

  • Reply
   MamaMaai
   30 april, 2017 at 19:10

   Ja dat is gaaf he, ik had die zelf vroeger ook. Zoveel plezier als we er nu al aan gehad hebben…

 • Reply
  Kim
  27 april, 2017 at 19:03

  Wat een leuke kamer! Ik wil ook zo’n wandkleed! (Snel eens naar Zambia :-)). Zo’n stoeltje verkopen ze bij ons om de hoek, maar dat is in Groningen dus vast niet zo praktisch.

  • Reply
   MamaMaai
   30 april, 2017 at 19:09

   Dat is inderdaad niet echt in de buurt 😉 Ze verkopen ze wel meer maar dan best duur en verzendkosten. Maar heb geen haast, ik loop er vast nog eens tegen aan 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 april, 2017 at 10:25

  Ik vind het prachtig! En wat een slim idee eigenlijk om de bedden achter elkaar te zetten! Daar zou ik niet gauw op zijn gekomen. Ik vind het heel handig!

 • Reply
  roelina
  14 mei, 2017 at 20:21

  Heel gaaf! Super leuk zo’n touwladder. Een goed alternatief op de schommel aan het plafond (dat leek mij zo leuk maar om echt te kunnen schommelen in de kamer moeten we eerst verhuizen naar een villa). Ik droom van de tijd dat onze de jongens bij elkaar op de kamer kunnen slapen. Wij hebben al een bed dat tot stapelbed kan worden omgetoverd. Maar dit is eigenlijk een nog betere en leukere oplossing.

 • Leave a Reply