De kinderen

Kan hij zelf niet lopen?

samenMaar waarom leg je hem als hij slaapt op de bank dan? Kan hij niet in zijn eigen bed? Slaapt hij nog tussen jullie in? Hoe komt het dat je zo moe bent? En waarom slaap je niet door? Waarom slaapt hij niet door? Wil hij geen fles? Weigert hij de speen, geef je hem toch een fles pap voor het slapen? Geef je nog borstvoeding? Je geeft toch wel borstvoeding he? Je weet de borstvoeding het beste is toch? En wanneer ga je er eens mee stoppen joh?

Jij maakt zeker altijd zelf je baby hapjes? Weet je hoeveel suiker er in potjes zitten? Je geeft toch geen potjes he? Doe jij geen Rapley? Ik heb slechte verhalen gehoord over Rapley.

Waarom draag je hem zo veel, kan hij niet zelf lopen? Is hij niet al veel te zwaar? Let je wel op je rug? Waarom zit hij altijd in de wagen? Kijk nu geef je hem zijn zin dus. Waarom kan hij dat niet eten, een klein beetje kan geen kwaad toch? Vind je het niet zielig dat hij dat niet mag hebben?

Ach laat hem toch, hij redt zich wel. Draagt ze nog een luier s nachts? Moet je haar niet wakker gaan maken dan? Hoe komt het dat ze zo moe is? Zijn ze nou alweer ziek? Eten ze hun korstjes niet op? Lusten ze geen groente?

Waarom laat je haar zelf haar kleren uitzoeken? Kan ze echt niet alleen komen spelen? Ze kan toch best nog even op speeldate voor het zwemmen? Waarom breng je ze niet naar de oppas? Jeetje, moeten ze nu alweer naar de oppas? Mag ze niet alleen buiten spelen? Moet hij niet eens op zwemmen? Kan hij nog niet lezen? Fietsen zij nog met zijwielen?

Vaccineer jij ze? Oh mijn god, vaccineer jij niet? Even huilen is geen probleem hoor, krijgen ze niks van. Je weet dat laten huilen slecht voor ze is toch? Ik zou dat anders doen.

Je zet niet alles op internet toch? Vind je niet dat ze meer privacy nodig hebben?

Moet hij niet eens naar de peuterspeelzaal, dat zou goed voor hem zijn. Moet je er niet wat vaker uit samen? Wil jij niet weer eens gaan werken? Moet je niet eens wat minder werken? Gaan jullie nou alweer samen weg? Je laat de kinderen niet alleen thuis toch?

Hij kan toch best een hand of kus geven als we weg gaan? Ze redden het best zonder jou hoor.

Zucht.

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Kim
  8 september, 2016 at 13:45

  Zucht, inderdaad. Ik vind het vooral vervelend als mensen dit soort dingen zeggen waar je kind bij is. Echt best regelmatig wordt mijn dochter op straat aangesproken als ik haar een stukje op mijn armen draag: “kun je niet zelf lopen?”. Zo onaardig!

  • Reply
   MamaMaai
   9 september, 2016 at 10:17

   Oh ja, ik vind dat ook echt naar. Jij word er volledig mee gepasseerd en wat moet je kind er mee?

 • Reply
  Marijke
  8 september, 2016 at 14:03

  Zucht idd, om moe van te worden. Wij mama’s zijn hier allemaal zo goed in. En ook zo goed om er niet tegen te kunnen idd….. Zucht..

  • Reply
   MamaMaai
   9 september, 2016 at 10:18

   Ja jammer toch? Iedereen mag natuurlijk wat vinden, ik vind ook heus een hoop. Maar niet alles hoeft hardop uitgesproken te worden natuurlijk. Het stomme is, je weet vaak helemaal niet wat er achter zit.

 • Reply
  Nathalie
  8 september, 2016 at 19:44

  Hahahah. Gelukkig heb ik dat in mijn omgeving niet echt…

 • Reply
  Linda As
  9 september, 2016 at 15:34

  Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden. 🙂
  Leuk geschreven.

  • Reply
   MamaMaai
   9 september, 2016 at 19:07

   Die moet ik onthouden 😉

 • Reply
  Kim
  14 september, 2016 at 16:01

  Oh, halverwege je post dacht ik precies jouw laatste woord… “Zucht”… Mensen en hun commentaar. Tjongejonge.

 • Reply
  Ineke
  4 oktober, 2016 at 16:20

  Hahaha alleen al toen ik de titel las dacht ik ooooh neen..
  Zoooo herkenbaar, we kunnen het nooit goed doen joh 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   4 oktober, 2016 at 16:36

   Nee, daar zouden we echt eens mee op moeten houden. Want eigenlijk doen we het allemaal goed toch? Zolang we handelen uit wat we denken dat het beste voor onze kindjes is…

 • Reply
  Lenneke van Nes
  9 oktober, 2017 at 19:39

  Zucht inderdaad… bedankt voor deze blog, iets met gedeelde smart 😉

 • Reply
  Melanie
  10 oktober, 2017 at 06:35

  Mensen moeten zich lekker met zichzelf bemoeien. Al is het zo veel makkelijk om te oordelen over een ander dan te kijken naar jezelf.

  • Reply
   MamaMaai
   10 oktober, 2017 at 09:07

   Ja, maar dat is echt zo. Maar niet alles wat je denkt hoef je hardop te zeggen…

  Leave a Reply