De kinderen

Katten v.s kinderen

 kittensJa, ik zou hier bijna nog gaan beweren dat het hebben van katten en kinderen zo’n beetje het zelfde van je vraagt maar dat ga ik niet doen. Ik zou ook nog kunnen gaan beweren dat kinderen lijken op katten maar ook dat ga ik niet doen. En toch zijn er overeenkomsten.

Onweerstaanbaar:
Heb je wel eens naast zo’n mandje met kleine kittens gestaan? Moeilijk om ze niet mee te nemen toch? Die kleine super zachte, schattig bolletjes pluis. Met van die prachtige, blauwe, glanzende, kijk mij hier eens lief zitten wezen, onschuldige oogjes… Onweerstaanbaar zijn ze. Om op te vreten. Dat werkt ook zo met kleine baby’s. Baby’s zijn schattig. Altijd. Baby’s zijn aandoenlijk. Baby’s trekken aandacht net als kleine poesjes.

Aaibaar:
Loopt er een kat, dan moet die geaaid. Katten houden van kroelen. Van aaien, frunniken en aandacht. Kinderen zijn ook aaibaar. Of ze willen of niet, iedereen moet er altijd aanzitten, poekie, poekie, poekie… En aandacht is een vereiste. Aandacht is liefde.

Eigenwijs:
Katten zijn rete eigenwijs. Ze gaan vooral hun eigen gang. Het kost een hoop creativiteit een kat te laten doen wat je wil. Je kan nog zo vaak zeggen dat ze niet op het aanrecht mogen, als je niet kijkt…. Dat geldt voor kinderen ook. Kinderen zijn net zo eigenwijs. Gaan ook het liefst hun eigen gang. Ik hoor die oudste boef nog wel eens roepen ‘maar als je niet kijkt mama, dan mag het wel’. Uhm ja. Nee dus. De jongste zit hier altijd graag overal boven op (mag niet). Hoog (gevaarlijk). Net als een kat. Het kost tijd, geduld en veel creativiteit om ze tot nette wezentjes op te voeden.

Rommel:
Katten maken rommel. Overal waar je komt liggen haren of verstrooid grit. Tot in de slaapkamer aan toe. Ongelofelijk. Heb ik gezogen, loopt de kat weer even langs, kan ik weer van voren af aan beginnen. Ze nemen zand mee naar binnen of er hangen blaadjes in hun vacht. Nah… dat is met kinderen ook. Ze maken rotzooi. Waar je ook kijkt, tot in de slaap kamer aan toe 🙂 .
katjes

Eten:
Ze zijn kieskeurig. Onze katten lusten niks. En altijd, zonder uitzondering, ligt er eten naast hun bakjes. Ze halen het vlees eruit, leggen het op de grond en gaan het daar staan aflikken. Precies zo met brokjes. Die vind ik geregeld in hun waterbakje. Katten kunnen niet eten, dat mag duidelijk zijn. Kinderen ook niet. Het eten gaat met de handjes de mond in, wordt er weer uit gehaald, op het bord heen en weer geschoven, naast het bord terug gelegd als het hele bord niet in zijn geheel op de grond gekieperd wordt en dan toch maar weer opgegeten of in de water beker gedeponeerd.

Klimmen, klauteren, springen:
Wat kan ik zeggen. Katten klimmen, klauteren, springen. Kinderen net zo graag. Het is hun natuur.

Zandbak:
Katten zitten graag in de zandbak stomme beesten (die van mij niet, die zijn netjes opgevoed, ja echt). Kinderen ook.

Dus.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Linda
  20 februari, 2014 at 14:56

  Wat leuk geschreven, kinderen en katten hebben ook echt een aantrekkingskracht naar elkaar.

 • Reply
  MultiVroon
  20 februari, 2014 at 15:46

  Haha, nou!

  • Reply
   MamaMaai
   20 februari, 2014 at 21:30

   Nou inderdaad haha. Ik had vroeger in mijn oude huis ook serieus altijd een deurmat voor hun kattenbak liggen. Alsin eerst pootjes vegen voor je de rest van het huis in gaat. En dat werkte prima. Waarom heb ik dat nu eigenlijk niet meer….

 • Reply
  Dinaz
  20 februari, 2014 at 19:10

  Oh…heerlijk verhaal!!!
  lekker herkenbaar…haha…geweldig!
  Melanie en ik hebben besloten dat wij dit voorjaar/zomer nog een katje willen. Papa is nog niet helemaal zeker 😉

 • Reply
  Happy Lioness
  20 februari, 2014 at 19:36

  Haha leuk! Ga heel ver met je mee. Heb zelf alleen weinig met katten dis voor mij zijn ze niet onweerstaanbaar.

  • Reply
   MamaMaai
   20 februari, 2014 at 21:31

   Maak van katten honden

 • Reply
  Inge
  4 oktober, 2016 at 20:10

  Wat leuk om die kitten foto weer te zien <3 Redbull loopt ook nog rond. De rest spoorloos.
  Aparte katten heb je, kinderen ook een beetje. Maar de katten winnen het. Haha

  Ik ben blij dat Ollie het huis uit was voordat ik erin kwam;) Niks met katten..

  Maar jah. Een hond. Eindeloze haren overal, de bank vies maken (daarom vast indien wij afwezig zijn) net als de kids.
  De hond is minder kieskeurig met eten dan de kids trouwens. Wel allemaal druk, lief en knuffelbaar!
  Luisteren alle 3 wel aardig (tot hondje doof werd, kids gelukkig nog niet)

 • Leave a Reply