DIY kinderen Gemaakt door mij

Aftellen naar kerst: Kerstboom knutselen

diy, kerstboom knutselenMet 23 andere creatieve bloggers af te tellen naar kerst door elke dag op een ander blog een leuke kerst activiteit te plaatsen. Fleur is de aanstichter van dit creatieve kerstfeestje en stelde een aantal activiteiten op. Ik, als voorlaatste hekkensluiter, kreeg een kerstboom knutselen met kinderen als creatieve activiteit in mijn schoot geworpen. Ah ja, de kerst is bijna voorbij, dat is wel zonde natuurlijk maar aan de andere kant, de vakantie begint vandaag. Helemaal niet erg dus.

Ontspannen kerst knutselen

Dus vanaf November al, ben ik druk bezig inspiratie op te doen om iets leuks te bedenken. Niet te moeilijk, niet te ingewikkeld, iets simpels, uitvoerbaar in de kerstvakantie, als alle bleke toetjes toe zijn aan wat ontspannen knutselen. En iets waarvoor mama niet direct weer eerst de stad in hoeft te duiken om alle benodigdheden bij elkaar te scharrelen. Neen, gewoon met materiaal wat iedere ziel in huis heeft.

Ook leuk om te maken: Pompon sneeuwpopjes knutselen

De mijnes vonden het in ieder geval een erg leuk geslaagd project om te doen.

kerstboom knutselen, diykerstboom knutselen, diy

Kerstboom knutselen

We knipten van een oude doos driehoeken en zochten wat kleurtjes wol uit die we mooi vonden. Lijm smeren en wikkelen maar. Klaar? Boompje versieren met kerstballen natuurlijk. Wij deden dat met gouden glittertape en een knippertje in de vorm van een sterretje van de HEMA. Voor een ander projectje had ik nog kleine stukjes boomstam liggen maar knip gerust een rondje uit je kartonnen doos. Boompje met lijm er op vast zetten. Om hem te verstevigen knipten wij nog een driehoekje karton af die we tegen de achterkant vast zetten zodat hij leuk rechtop blijft staan en tadaa.

kerstboom knutselen, diy

Gisteren heeft Annekoen een leuke activiteit geplaatst en morgen is Fleur zelf aan de beurt voor de laatste activiteit. De moeite waard om te gaan neuzen. Hier onder vind je alle deelnemers, dank jullie wel iedereen 🙂 Doe vooral ideetjes op voor de kerstvakantie of alvast voor volgend jaar.kerstboom knutselen, knutselen met wol en karton, christmas craft for kids

 Loading InLinkz ...

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 december, 2016 at 14:03

  Ik vind ze schattig! Veel leuker dan ik had verwacht.

 • Reply
  rachel
  23 december, 2016 at 18:52

  super leuk gedaan 😀

 • Leave a Reply