DIY kinderen

Kerstkaarten knutselen

kerstkaarten knutselen, huisjes kerstkaarten, sfeerhuisjes, christmas craft, knutselen met papier

Kerstkaarten knutselen. Ik had dit natuurlijk al weken eerder bedacht maar het gaat allemaal weer lekker op z’n Maya’s. Op het laatste moment dus. Hoe dan ook, de keukentafel staat hier vol te spinnen met leuke zelfgeknutselde kersthuisjes om te gaan versturen. Het gaat om de gedachte toch?

kerstkaarten knutselen, christmas craft, sfeerhuisjes, knutselen met papier
sfeerhuisjes knutselen, kerstkaarten maken

De kerstgedachte

Het plan was er al een tijdje, dit jaar gaan we weer eens wel een handje vol kaarten versturen, we hebben het een paar jaar overgeslagen. Ergens zit die kerstgedachte er bij mij niet helemaal goed ingebakken. Zelf vind ik hartstikke leuk om kerstkaartjes te krijgen maar stiekem weet ik ook niet zo goed wat ik er mee moet. Laat ik zeggen dat ik redelijk allergisch ben voor extra rommel in mijn huis. Ik wordt er onrustig van.

kerstkaarten knutselen, christmas craft, kerstknutselen, sfeerhuisjes

Maar blijkbaar, nu mijn kindjes wat ouder worden, heb ik steeds meer het gevoel dat ik wel mee moet doen met de kersthype en het gezellig maken deze periode. Al was het alleen maar om de donkere sacherijnige dagen wat gezelliger door te komen. 

kerstkaarten maken met kinderen, knutselen kerst, christmas craft, knutselen met papier

Kerstkaarten knutselen

Maar goed, dit jaar moesten er dus wel kerstkaarten komen en die gaan we zelf maken. Sweet memories aan hoe mijn moeder vroeger al tijden voor kerst avond aan avond zat te freubelen om alles op tijd klaar te krijgen. Elk jaar weer een super tof nieuw idee. 

Bij Action sloeg ik gezellig dik papier in. Ik haal voor dit soort dingen eigenlijk altijd dezelfde blokken in huis. Vol toffe geprinte bladen en helemaal niet duur. Sowieso super leuk om mee te knutselen.

kerstkaarten maken met kinderen, kleuter, peuter, kerst knutselen, christmas craft, knutselen met papier, sfeerhuisjes

Hoe gaan we ze maken?

Ik besloot dat 1 vierkant vel goed was voor twee kaarten. Dan past het tenminste nog fatsoenlijk in een envelop. Ik vouwde de strook in drieën zodat je een leuk drieluik krijgt en tekende op de voorkant een huisje.

Rara hoe ik aan dat idee kwam, de sfeerhuisjes voor op de ramen hebben me deze afgelopen weken nogal bezig gehouden, super super leuk hoe populair ze zijn. Weet je niet waar ik het over heb, sfeerhuisjes knutselen <– vind je hier. 

kerst knutselen met kleuters, christmas craft, kerstkaarten maken

De kinderen knipten deze netjes uit. Ik verbaasde me echt over Siem. Ik dacht echt dat hij een enorme hekel aan knutselen had, hij weigert nog altijd een kleurpotlood of stift op het papier te zetten. Dikke ellende als niemand voor hem dingen wil maken. Maar nu Fenne zo keifanatiek aan de slag ging, bleek Siem gewoon ook ineens prima op de lijntjes te kunnen kippen. Huh?

Daarna de achterkant van de ramen beplakken met vliegerpapier en over het dak van het voorste kaartje een randje sneeuw van watten. Tadaa, kijk hoe tof ze zijn geworden 🙂 . 

kerstkaarten knutselen met kleuters, christmas craft, kerstknutsel, sfeerhuisjes
kerstkaarten maken, sfeerhuisjes knutselen, knutselen met kleuters

Vliegerpapier is lastig te krijgen in de stenenwinkel of je koopt ze direct per rol per kleur zoals ik deed maar dat is aardig prijzig. Gelukkig verkopen ze nu alle kleuren per blok, je shopt ze hier –> Vliegerpapier, veel handiger en ook beter voor de portemonnee.

Andere leuke kerstknutselprojecten:
* Sfeerhuisjes knutselen
* Pompon sneeuwpopjes maken
* Kerststal kleurplaat
* Kerst kleurplaat

Vind je het leuk Mamamaai te blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. Ik ben ook actief op Pinterest, leuk!

Note: in deze post is een affiliate link verwerkt. Bestel je iets via deze link, krijg ik daarvoor een kleine vergoeding. Daarvoor betaal je helemaal niks extra’s. Dank je wel!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply