De kinderen

Kinderboeken tips: nieuw in huize Maai

kinderboeken tips

Er zijn zo ontzettend veel fantastisch mooie kinderboeken. We hebben weer twee hele mooie pareltjes die en heel mooi en hartstikke leerzaam zijn. Echt kinderboeken voor onze jongens die liever weetjes verzamelen dan in een verhaal duiken. Twee heel mooie exemplaren voor kinderen die alles willen weten over de wereld en de natuur.

Kinderen enthousiast maken voor lezen

Weet je wat het is met ons? We vreten gewoon boeken. Of althans, de kinderen doen dat. Ik deed dat ooit. Ja echt, ik begon trouwens net weer aan een nieuw boek sinds eeuwen, maar dat is een ander verhaal. Ik verzamel zat goede kost maar kom eigenlijk nooit aan lezen toe. Ofwel, ik leg mijn prioriteiten verkeerd.

Leesbingo om lezen te stimuleren

Fenne heeft duidelijk mijn leesgenen, zeker niet die van haar papa, ik zie het nu al. Die vindt het heerlijk als ik haar voorlees. Hoe langer hoe beter. En op zijn peuters gewoon driehonderd keer het zelfde verhaal. Aiai, we doen het veel te weinig, maar he, ze is ook al een tijdje geen peuter meer. Tegenwoordig zit ze ’s avonds zelf volledig opgekruld op haar kussen met haar leeslampje weg te duiken in haar boeken. Zes is ze en ik vind het stiekem een genot om te zien. Ze las haar eerste echt boekje uit en ik ben super trots en gelukkig dat ze dat zelf ook zo leuk vindt.

Leesboeken voor meiden

Melle dan. Melle vindt het prima hoor, dat gelees. Maar liever wil hij gewoon plaatjes kijken en alles weten. En daar horen ook dat type boeken bij en hij verslindt ze. Een groot plezier deed ik hem toen ik laatst het niet kon na laten ook een kinderatlas in het digitale mandje te klikken. En van de week, toen Merijn mij vroeg of ik nog wat wilde bestellen zodat we geen verzendkosten hoefden te betalen (I know, I know), was de keus snel gemaakt. Het bijzondere beestjes boek stond hoog op mijn lijstje, ik zocht alleen nog een reden het aan te schaffen, en zie daar was het ineens 😉

Leuke boeken voor jongens

Twee leuke kinderboeken tips

Het bijzondere beestjes boek

Ik moet toegeven dat ik gek ben op mijn tuintje maar niet zo gek op de kleine beestjes die delen huren. Ik doe echt mijn best mijn angsten te overwinnen, de enige echte bizarre angst is die voor naaktslakken maar gelukkig vinden mijn kids dat eerder hilarisch dan dat zij die angst overnemen. Mijn helden. Echt, ik durf amper de zakken van de kinderen bij het doen van de was te controleren omdat ik zeker weet dat ze daar ooit wat zullen bewaren aan kruiperig spul.

kinderboeken tips

Maar met een quasi bioloog als papa kan je natuurlijk niet aankomen zonder een beetje beestjes kennis. Het bijzondere beestjes boek is zo mooi. Echt een must have als je het mij vraagt. De meeste bijzondere beestjes die in de tuin leven staan er in. En informatief en dat is nou precies waar je hier een blond klein ventje zeer gelukkig mee maakt. Wist jij bijvoorbeeld dat duizendpoten al op aarden waren voor de dino’s? Kijk, met dat soort weetjes kan ik dus aankomen, he 😉

Eerste grote Atlas voor kinderen

Dit is dus echt een papa Melle momentje boek. Merijn deed ik ook ooit een atlas cadeau. je kan maar gek zijn van aardse zaken, geschiedenis en stuff. Melle heeft dat zeer zeker niet van de melkboer, mocht je überhaupt twijfelen. Merijn wilde graag een minder Atlas en ik zocht me suf naar een leuk exemplaar en vond dat. De eerste grote atlas voor kinderen werd het. Echt een boek voor mijn jongen waar hij de komende jaaaaren nog wel mee vooruit zal kunnen. De beste bladzijde? Die met alle vlaggen natuurlijk.

eerste grote atlas voor kinderen, kinderboeken tips
vlaggen na bouwen met de blokken

Persoonlijk vind ik dit boek juist zo leuk omdat er niet alleen kaarten in staan maar ook een hoop informatie per land en leuke plaatjes. Wat op kinderniveau wordt uitgelegd maar he, ik ben bang dat er wat betreft aardrijkskunde bij mij het een en ander is weggezakt dus ik leer me suf. Bijvoorbeeld waar koffie vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. I like 🙂

Kennen jullie deze boeken? Hebben jullie nog andere tips voor mijn jongens?

Ps. Als je via bovenstaande linkjes bij Bol binnen komt en je zou wat bestellen, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Zie disclaimer. Gewoon ter informatie 😉

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Nathalie
  20 september, 2016 at 06:47

  Wij houden ook ontzettend veel van boeken, die kan je gewoon niet genoeg hebben!

 • Reply
  Meryll
  20 september, 2016 at 09:24

  Hier hebben de kinderen mijn boekengenen en vooral de peuter vindt heel veel leuk. Van Bobbi tot dikkie dik, zijn grote favoriet is toch wel Toet gaat naar dinoland .

 • Reply
  Wendy
  20 september, 2016 at 12:45

  Wij houden ook erg van boeken, bij ons in de straat staat een minibied waar je gratis boeken mag lenen/ruilen en daar stond laatst de “eerste grote atlas voor kinderen” in. We zijn die gelijk maar wezen ruilen voor een stapeltje andere boeken 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   21 september, 2016 at 08:19

   Oh wauw, goede vondst

 • Reply
  Ineke
  4 oktober, 2016 at 16:17

  Wat leuke boeken!! Weer twee bij voor op hun sinterklaas en kerstlijstje 🙂

 • Leave a Reply