kinderboekenweek, boekenwinkel, selexys

Kinderboekenweek; De buit

kinderboekenweek, boekenwinkel, stumpelAls er een reden is kinderboeken in te slaan, laten we die niet liggen. Vorig jaar nam ik Fenne en Melle mee naar de boekenwinkel waar ze beiden een nieuw exemplaar mochten uitzoeken en ik dacht dat het een goed idee was er een soort traditie van te maken. Kinderboeken heb je immers nooit genoeg toch? Uhm…

Als ik het woord boekenwinkel roep, gaat het handeltje hier enthousiast staan juichen en springen alsof we naar het pretpark gaan, wat eigenlijk ook zo is. Neen, niet omdat ze nou zo graag winkelen. De boekenwinkel midden in het centrum grenst aan een enorme glijbaan, klimmuur en trampolines waar ik amper omheen kan, en eenmaal binnen heeft de winkel zelf naast een enorme trap en rol trap op de kinderverdieping een ware boomhut inclusief glijbaan en schommel. Het enige wat mist is een traphek voor de allerkleinste, ik had in deze winkel al een bijna dood ervaring van mijn toen nog heel klein oudste kind die enthousiast en in moordend tempo zich zelf de afgrond in wilde storten, toen was het nog geen boekenwinkel, maar wel diezelfde trap.

Lees ook: 3x boeken voor stoere jongens

Ah. De school besloot een goed getimede studiedag in te zetten zodat ik met drie kinderen op een rustig moment de winkel kon bestieren. Zij waren al boven toen ik besloot met jongste de lift te nemen en daarin vast kwam te zitten. Iewks. We zijn dol op avontuur.boekenwinkel, kinderboekenweek, stumpel

Eindelijk boven. ‘Moppies, wilden jullie nog een boek uitzoeken?’ Melle stapt naar beneden. ‘Mam, ik heb het gevonden hoor.’ Komt aan met flapjes boek voor baby’s. ‘Leuk schat maar dit wordt hem niet.’ Tranen. ‘Kom, we leggen hem hier neer en onthouden hem. Vind je dit niet leuk? Kijk echt helemaal iets voor jou. Een boek over dino’s?’ ‘Nee stom. Alles is stom. Ik wil deze.’ Komt aan met boek over zeedieren. ‘Ja die is leuk.’ Komt dan boek over voertuigen tegen. Een hele dikke dure. Mama strijkt over haar hart.

Lees ook: favo kinderboeken van dit moment

Oke, dit werd de buit waar uiteindelijk iedereen zeer content mee is, papa ook nadat hij het totaal bedrag wegslikte en wie weet verschijnen ze binnenkort eens in een favorieten rubriekje. Als het om boeken gaat heb ik duidelijk geen grenzen.

kinderboekenweek, stumpel, kinderboeken

‘Maar mam, waar is mij zeedierenboek nou?’ Huilen. ‘Ik wil ze allebeeeiiii…’


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Kinderboekenweek; De buit”

 1. Sanderijn avatar

  Wat een avontuur! Ik had ooit ook plannen in die richting, elk kind elk jaar in de kinderboekenweek een boek. Maar echt, we hebben uitpuilende kasten vol. En dan de bieb waar ze stapels weg trekken…. Ik ga de KBW wel steunen, ze krijgen elk een boek, maar dan wel in de zak van de Sint. Zodat ik, uhm de Sint, even kan kijken wat een goede aanvulling zou zijn op de collectie.

  1. MamaMaai avatar

   Ja ik moet toegeven, hier puilen we ook uit de kinderboeken. Maar ze worden ouder en ik merk dat ze andere interesses krijgen. Fenne leest nu zelf en Melle wil vooral weetjes/plaatjes/ informatieve boeken. Lees, ik zie hier het perfecte excuus 😉

   1. Sanderijn avatar

    Haha, geen excuus nodig hoor. Het is toch ook gewoon genieten dat ze zo van boeken houden?!

 2. Lenneke avatar
  Lenneke

  Hier ook een traditie hoor ondanks de uitpuilende boekenkasten… Soof verslindt boekjes en daar geniet ik zo van. Lezen is zo leuk ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *