De kinderen Gelezen

Kinderboekenweek, we zetten de traditie voort

kinderboeken, kinderboekenweek, boeken, boekentips, lezen, kinderen laten lezenDie lerarenstaking kwam op een I-DE-AAl moment, echt wat gun ik die juffen en meesters een boel, midden in de kinderboekenweek en we zetten onze traditie braaf voort. Kleed je aan schatjes, we gaan een boek uitzoeken. Jep, voor alledrie een eigen. Zelf kiezen? Uhm ja maar moet wel door de mamakeuring. Ja, natuurlijk mogen jullie ook spelen. 

kinderboekenweek, traditie, kinderen laten lezen, lezen is leuk, kinderboeken tipsIk ben inmiddels wat wijzer. Of ervaren zou je kunnen zeggen. Kinderboeken en ik hebben een dikke liefdevolle relatie en ik zou ze nog altijd het liefst allemaal mee naar huis nemen maar ik weet inmiddels na zeven jaren welke wel en niet gelezen worden. Die met die hele mooie prenten en al, of die met die hele grappige korte voorleesverhalen, die zijn dus verleden tijd hier in huize Maai. Huil huil.

kinderboekenweek, traditie, kinderen laten lezen, lezen is leuk, kinderboeken tipsBovendien hebben we er nog een paar. Klein paartje hoor *kuch*. Ik doe zo nu en dan mijn best een schifting te maken want het is echt, we kunnen rustig door voor bibliotheek hier thuis. Er staat een verzameling op de eettafel, er ligt een enorme verzameling op de kamer van de jongens en inmiddels ligt er minstens net zo’n grote verzameling in de kamer van de dochter. Maar er gaat meestal weinig de deur uit want mama is daar allemaal zo aan gehecht.

Fenne leest dus al zelf. Die zoekt dus naar Avi boeken, of doeboeken met puzzeltjes en raadseltjes die ze tegenwoordig ook in harde katjes verpakken, maar die kwamen nu even niet door de keuring. Nee mop, we zoeken nu even naar een boek waarin je gaat lezen. Of, ze komt thuis met een boek wat haar voorgelezen gaat moeten worden door… MOI. Wat ik overigens een heerlijk high quality mama dochter momentje voor slaaptijd vind. Eindeloos toch nog een hoofdstuk verder lezen omdat we samen zo graag willen weten hoe het verder gaat. Dat ze ook af en toe zelf al een bladzijde vooruit spiekt verklapte ze. Nah jaa… Ze koos uiteindelijk eentje uit de serie droompaarden, natuurlijk 😉 –> Droompaarden

Melle blij maken is easy peasy maar duur. Geef dat kind een encyclopedie over iets wat te maken heeft met dieren of moeder aarde en hij is dol gelukkig. Iets waaruit hij eindeloos nieuwe info in zijn koppie kan opnemen, iets waarover papa nog altijd wat extra zou kunnen bijvertellen. Deze keer viel zijn oog op een stenen uit de natuur boek. Toevallig dezelfde als vorig jaar met een ander onderwerp dus dat gaat gelezen worden. Het werd voor Melle deze met stenen dit jaar –> Schatten uit de natuur

kinderboekenweek, traditie, kinderen laten lezen, lezen is leuk, kinderboeken tipsHet rond neuzen naar een boekcadeau is nog niet direct aan Siem besteed, die zit liever op de schommel of klimt in de boomhut dus ging ik stiekem opzoek naar een plaktraining boekje maar gek genoeg verkochten ze die alleen voor meisjes. Al zou hij dat op zich ook best begrijpen, ik kwam toch nog iets tegen om hem blij te maken. Afgelopen week zag hij bij een vriendje een brandweer boek waar hij razend enthousiast van werd en nah… die hadden ze hier ook. Wel zo’n herrie exemplaar maar er streek iemand 😉 over het hart. –> De brandweer komt je redden

kinderboekenweek, traditie, kinderboekenEn toen werd het langzaam steeds drukker in de winkel, blijkbaar zijn er meer mensen met deze traditie, en werd het tijd om te gaan. Ja zeker, gewoon dus maar met 3 boeken onder de armpjes inplaats van een enorme stapel, en was ik mijn meestal best aanwezige kroost ineens kwijt. Verstopt in de boomhut waren ze vast in hun nieuwe aanwinsten begonnen. Niemand kan zeggen dat dit niet boeken zijn die mijn kinderen uitstekend passen.

Vind je het leuk Mamamaai te blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. Leuk 🙂

PS. in deze post zijn affiliatielinks verwerkt. Bestel je iets via deze link, ontvang ik daar een mini vergoeding voor. Daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s. Dank je wel voor de support, lief!

 

kinderboekenweek, traditie, kinderen laten lezen, lezen is leuk, kinderboeken tips

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    W
    7 oktober, 2017 at 13:59

    Bij ons is het ook een groeiende traditie. Gisteren een boekje uit laten kiezen door 3-jarige dochter. Bobby leert zwemmen bleek deze keer favoriet. Na paar keer voorlezen leest ze hem nu zelf voor aan de poppen. LIEF!

  • Leave a Reply