reizen

Met kinderen naar de Moezel in Duitsland dag 1-4

Eifel, Duitsland, Moezel, Trier, moezel met kinderen

Nadat we de afgelopen jaren onze vakanties braaf in Nederland doorbrachten, besloten we dit jaar eens de landsgrenzen over te trekken. Op naar de Moezel met de kinderen. Kanonnen wat heb ik daar naar uitgekeken.

Bernkastel-kues, duitsland, eifel, moezel met kinderen
bernkastel-kues, duitsland, germany, eifel, moezel

Wat mij betreft mocht de reis nog veel buitenlandser, Duitsland voelt dan toch wat gewoontjes aan, maar Merijn verzekerde mij dat ik het Eifel gebied rond de Moezel prachtig zou vinden, die dorpjes Maai, dat is echt wat voor jou, en hij had geen ongelijk. En daar bovenop is een ding niet mijn hobby. De autorit. Nou vooruit schat, dit jaar vertoeven we langs de Moezel, volgend jaar trekken we naar Scandinavie, deal.

Landal Sonnenberg

Tegen de tijd dat ik een duidelijke toezegging deed was echt alles rond de Moezel volgeboekt, we zouden dan ook overal overbevolkte campings aantreffen tijdens onze reis, er was precies nog 1 parkhuisje vrij, een Landal bungalow in Leiwen op het park Sonnenberg.

Elke keer als ik Landal boek en aankom verbaas ik me weer over hun groenbeleid, heel tof!  Het aller aller achterste huisje, goed voor de kuiten en dijen maar naast het hertenkamp met panorama-uitzicht over het dal en met gigantische achtertuin, geheel afgeschermd waar mijn schorem zich zonder al te intens toezicht kon vermaken.

We kwam tot inzicht dat dit allerlaatste exemplaar het aller beste was. En het park aan alle eisen voldeed met zwembad, parkshop, heel heel heul veel speelgelegenheid voor jong tot oud.

eifel, duitsland met kinderen, moezel, bernkastel-kues
duitsland, moezel met kinderen ervaring, cochem,

Onze vakantie begint elk jaar standaard in Limburg waar we de laaange autorit doorbreken met een date aan de Limburgse familie of vrienden. Zo kunnen we het gezanik als de schermpjes leeg zijn nog enigszins in bedwang houden, worden ze door de limburgse familie volgepropt met lekkere broodjes en limonade sapjes, kunnen ze de beentjes even strekken en kunnen we onze reis weer enigszins opgeladen vervolgen. Nee, autorijden is gewoon niet leuk.

eifel18
Eifel met kinderen, Eifel, Moezel met kinderen, Trier, Duitsland

Naar de Moezel met de kinderen, wat is er te doen?

Bern Kastel Kues

De eerste echte vakantiedag besloten we Bernkastel-Kues aan te doen. Een allerschattigst stadje, met de meest leuke pastel gekleurde huisjes vol behangen met bloemen. Ik werd stante pede verliefd op de Duitse stijl van bouwen en de aankleding. Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Merijn had gelijk, een vakantie naar de Moezel met kinderen is zo gek nog niet.

Helaas voor ons alleen maar regen, we lieten ons er niet onder krijgen. Als je dan toch al nat bent, kun je gerust spelen in de fontein nietwaar? ‘S Middags brak eindelijk de wel verdiende zomervakantiezon door, toen wij al richting het park terug waren.

Reichsburg Cochem, eifel, moezel, duitsland
eifel8

Cochem – Rijksburcht Cochem

Dag 2 besloten we naar Cochem te trekken en de kinderen, met name Melle lekker te maken met de Rijksburcht Cochem, een kasteel schatje, waar echte ridders woonde…. Ooit.

Een lange rit en daarna keihard met de beentje omhoog stappen, ik ben kei trots dat ze dat zonder al te veel mokken gewoon deden, de kleine Siem aan de hand van zijn grote zus trotseerde de berg, om vervolgens alleen met een rondleiding naar binnen te mogen en dat zou ik mama’s en papa’s met kinderen niet keihard aanraden. Heel lang wachten, hele kleine ruimtes met te veel mensen, het zal aan mij liggen ik heb weinig opgestoken van de enthousiaste gids die braaf zijn riedel afwerkte en het gekreun en gesteun van de mama’s negeerde. En ohwee als je kleine drolletje met zijn kleine knuisten ergens dreigt aan te komen. Al was het uitzicht ronduit fantastisch en achteraf zeker de moeite waard.

Uiteindelijk reden we nog om om perse die foto van bovenaf te kunnen maken.

moezel, cochem, duitsland

Freizeitpark Klotten

Wacht, dat moet goedgemaakt worden. We reden door naar het Freizeitpark Klotten. Dieren kijken en daarna losgaan in de attracties. Waar de dochter gewoon de achtbaan in stapt en totaal geen angst heeft terwijl mama haar hart bijna uit de borstkas beukt. Pfiew, schulden ingelost. Een aanrader om eens te bezoeken mocht je in de buurt zijn, goed te doen voor mijn leeftijd kinderen (bijna 7, 5 en 2) ook al mochten ze nog lang niet overal in.

Eifel duitsland, Landel Sonnenberg , moezel met kleine kinderen
eifel17
vakantie met kinderen in de eifel, natuurart, kunst met natuur, buitenspelen,
eifel

Het werd veel te laat, dat mag als je op vakantie bent, de derde dag besloten we een dagje niks te plannen. Ze hadden op youtube al de binnenspeeltuin bekeken en konden niet wachten deze te bezoeken en uiteraard moest er eens boodschappen worden ingeslagen, de herten gevoerd, gezwommen en buiten gespeeld worden. Fenne en Melle maakten vrienden op het park en zaten dan weer hier, dan weer bij de buren eindeloos bramen bloemen sapjes te maken voor de vogeltjes.

Trier – Keurvorstelijk paleis

Dag 4 reden we richting Trier. De echte grote stad met de belofte op ijsjes en duikbrillen en een roze paleis voor de dochter. Het Keurvorstelijk paleis was de topper deze dag, waar ze bovendien voorbij de bloementuin en de vijver in een best behoorlijke speeltuin zich hebben kunnen uitleven voor we huiswaarts keerden.

eifel16
Trier, Eifel met kinderen, Moezel met kinderen ervaring, Duitsland, roze paleis

Een echte grote stad blijkt niet zo ons ding, tegen de middag besloten we rechtsomkeert te maken want werd het gigantisch veel te druk.

Verder lezen en meer tips? Met de kinderen naar de Moezel dag 5-7 

Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

eifel Duitsland, Trier, Moezel, met kinderen naar de eifel,

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sheila
  13 augustus, 2017 at 12:20

  Het is een tijd geleden dat ik in Trier ben geweest, maar ik vind het een mooie plaats. De Porta Nigra herken ik dan ook uit duizenden. Ik vind die regio van Duitsland sowieso heel erg mooi.

 • Reply
  Roelina
  16 augustus, 2017 at 22:15

  Wauw mooie plaatjes, en herkenbaar. Wij gingen een weekendje naar landal Sonneberg. Super mooi park voor kids en dito omgeving. Trier vond ik prachtig, maar we gingen daar wel zonder kinderen heen.

 • Leave a Reply