reizen

Met de kinderen naar de Moezel in Duitsland dag 8-10

moezel met kinderen, duitsland, neumagen

De laatste dagen aan de Moezel in Duitsland zijn voor ons aangebroken. Nog even genieten in de bergen met uitzicht op de typische wijnvelden en de Duitse dorpjes met gekleurde huisjes volbehangen met bloemen. Inmiddels hebben we wel een beetje het gevoel dat we het allemaal gezien hebben en draaien we ons tempo een tandje terug. Mocht je de voorgaande dagen gemist hebben, je vindt ze hier en hier.Moezel met kleine kinderen, panorama uitzicht, moezel, eifel, duitslandfennebriefjeHet weer zit ons niet echt mee en om nou de kinderen op sleur te nemen als het hoost, de Duitste dorpjes zien er dan net zo goed wat mistroostig uit, niet wat we ons willen herinneren van deze vakantie. Een dagje niksen is uiteraard niks mis mee, ik roep vaak genoeg dat ik dat jakkeren op vakantie om maar alles te kunnen zien zo vervelend vind, liever geniet ik wat meer en zie ik dan maar wat minder.

moezel, landal sonnenbergMoezel, duitsland, eifelmaaicameraMam, waarom moet je nu al weer een foto maken dan? Elke dag reden we de berg af langs een prachtig panorama uitzicht. En elke dag stopten we daar omdat het me niet lukte er het perfecte shot van te maken. Uiteindelijk is het perfecte shot er niet gekomen want ik kon mijn geniale ingeving niet tot uitvoering brengen aangezien het de laatste dag met bakken tegelijk uit de hemel goot. A-gain.

Traben-trarbach, moezel, eifel, duitsland vakantie

Stiekem stonden er nog twee stadjes op onze wish list maar was er nog maar 1 dag mooi weer. Traben-Trarbach en Idar-Oberstein. Aangezien we hier een enorme stenenfanaat in huis hebben dachten we die laatste te bezoeken maar google afbeeldingen wisten me niet te overtuigen en de recensie op verschillende sites waren niet lovend. Proof me wrong. Het werd dus Traben-Trarbach.

moezel met kleine kinderen, traben-trarbach, Duitsland, eifel moezel met kinderen, Traben-Trarbach, duitsland, eifel

Mag dit mee mam? Ik ga alles opschrijven wat ik zie. Mop, kijk je wel een beetje uit waar je loopt. Lieverd, blijf je een beetje bij ons in de buurt. Hey, ga anders voor mij lopen. OP DE STOEP HE.

Moezel, moezel met kinderen, duitsland, traben-Trarbach Moezel met kinderen, Traben-Trarbach, duitsland, eifel

Heel mooi. Echt. We liepen de brug over, maakte foto’s, uiteraard, en liepen weer terug. Bezochten een toilet, zochten al dat andere moois, kochten een broodje, bedachten dat er waarschijnlijk niks moois meer was. En daarvoor reden we dat end. Maar we zagen dit, en dat was dus mooi.

Moezel met kinderen, eifel, duitslandMoezel met kinderen, duitsland, neumagen dhron, vakantie duitsland

Voordeel is dan dat je ook weer vroeg terug bent en nog tijd over hebt voor herinneringen. We gaan de dam verstevigen. Aangezien het knoert hard geregend had, eens even kijken of ie overstroomd was. Siem koos waar voor zijn geld en besloot zijn tenen niet nogmaals in het steenkoude water te wagen en brak het interieur van de auto af. Ook leuk.

maaisiemmoezel met kinderen, neumagen dhron

En daarna zwemmen. En nog even snel tussendoor een verrassing halen voor het helpend thuisfront. En ijs. Elke dag. Want vakantie.

moezel met kinderen, duitsland, landal Sonnenberg

En om helemaal keihard in stijl af te sluiten kwam het de laatste dag wederom met bakken uit de hemel en besloten we koffie te drinken in de binnenspeeltuin op het park, het huisje aan kant te maken en… welja, laten we nog eens gaan zwemmen. We waren niet de enige die op dat geniale idee kwamen. En tot slot, nog even de hertjes gedag zeggen. Dahag Duitsland. Je was goed voor ons. Zomervakantie in Duitsland aan de Moezel, het is de moeite waard.

moezel met kleine kinderen, landal Sonnenberg, duitsland, eifel

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 augustus, 2017 at 10:53

  Oh, die foto! Die is echt prachtig! Die kun je zo op een canvas afdrukken en ophangen in de woonkamer vind ik.

  • Reply
   MamaMaai
   15 augustus, 2017 at 13:48

   Welke foto bedoel je?

 • Reply
  Roelina
  16 augustus, 2017 at 22:25

  Wat maak jij mooie foto’s zeg. Ik zou ook zeker nog eens naar dit gebied teruggaan.

  • Reply
   MamaMaai
   17 augustus, 2017 at 12:44

   Wat lief, dank je, dat had ik net even nodig. Ik was zelf nogal teleurgesteld, misschien word ik te perfectionistisch

  Leave a Reply