Uitjes

Kindvriendelijke festivals 2017 waar ik me wel zie zitten met mijn kuikens

leuke kindvriendelijke festivals 2017, erop uitHet is al weer een tijdje geleden dat ik met mijn gat op een festival zat. Überhaupt dat ik ergens naar live goede muziek luisterde en ik ben daar weer zoo aan toe. Ik heb best een beetje heimwee naar de tijd dat ik uren op terrassen hing met vrienden, gewoon een beetje babbelen en mensen kijken, concerten bezoeken, tot diep in de nacht op goede muziek hossen en daarna met je vriendinnen in een tentje kruipen…. Oké, er is een reden dat ik dat de afgelopen jaren niet meer deed. Namelijk mijn drie kinderen.

goeie oude tijd, leuke kindvriendelijke festivals 2017, erop uit

Mysteryland ooit in de goede oude tijd 🙂

leuke kindvriendelijke festivals 2017, festival voor het hele gezin

Festival Kunstgras op de Kemphaan Almere – Ahhh kjoet 🙂

Maar inmiddels zie ik het wel zitten om ze een beetje goede muziek smaak en de bijbehorende sfeer te laten proeven dus ging ik eens op zoek naar leuke kindvriendelijke festivals waar ik ze gerust mee op sleeptouw kan nemen. Ik kwam een berg leuke feestjes tegen waar ik mezelf wel zie zitten met mijn kuikens en dacht ze maar eens op een rijtje te zetten.

Leuke kindvriendelijke festivals:

 • 10 Juni: Broccoli festival  Almere. Ik zie deze al helemaal zitten en ga hier zeker bij zijn. Muziek, workshops, sportief: yogalessen bijvoorbeeld wil ik altijd nog eens proberen, lekker eten, ontspannen in een wellness, duurzaam en kindvriendelijk. Bij het water, op het strand, sloepjes varen. Het festival is gratis toegankelijk maar om deel te nemen aan de workshops koop je een strippenkaart.
 • 9-18 Juni: Oerol Terschelling: Shame on me dat ik daar nog nooit ben geweest want liefde voor Terschelling en liefde voor theater en muziek en gecombineerd moet het helemaal zijn. Goash, dit jaar gaat het hem ook niet worden helaas. Wie weet, heel graag volgend jaar.
 • 16-17 Juni: Kids’n’billies Nijmegen: Een rock ‘n’ roll festival voor de hele familie. Mooie line up dus fijne muziek op twee podia en volop kindervermaak. Kom maar op.
 • 24-25 Juni: Rapalje Zomerfolk Groningen: Als ik Merijn dan mee moet krijgen dan naar een festival met een stukje geschiedenis en een Iers, Keltisch tintje. Workshop boogschieten, is dat niet gaaf? Met heus kinderdorp, muziek, lekkersten, wat wil je nog meer.
 • 28-30 Juli: De luie hond Arnhem: Muziek en food festival waar de nadruk ligt op… nah ja, luieren dus. Ik bekeek net even de sfeerimpressies van de voorgaande jaren en zie me zelf met mijn kuikens daar wel tussen hangen. Oh en leuk: ze hebben een wijvenkraam 😉 een vintagemarkt.
 • 3-6 Augustus: Castlefest Lisse: Nog zo een, hier moet je ooit geweest zijn eigenlijk. Een middeleeuws spektakel met kunst, muziek, workshops, kinderdorp, games, een markt. Jep, gaan we een keer doen.
 • 4 Augustus: Straatfestival het Roggefeest Ameland: Straattheater, live acts, muziek, kindervermaak… En, Ameland staat nog op mijn Wishlist 🙂
 • 2 September: Tuckerville Enschede: Ammegaad… check even snel de line up. Ik wil. Ik wil zeker. Zou dit een tof uitje zijn voor Fenne haar verjaardag?
 • 16 September: KIIND festival Amersfoort: Thema hippie omdat borstvoeding/draag/bewuste/natuurlijke mama’s nog wel eens in het hokje hippie worden gedrukt en dat lijkt me dus echt heel leuk om bij te zijn. Een festival over bewust en natuurlijk ouderschap met een knipoog naar Woodstock, informatie, muziek en een groene markt.

Ben heel benieuwd, ga ik iemand treffen als ik bovenstaande festivals bezoek? Welke zijn jouw favoriet? Of heb je toevallig nog een goede tip voor ons?

indvriendelijke festivals 2017, goede oude tijd, lowlands

Goede oude tijd op Lowlands 🙂

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Nathalie
  1 juni, 2017 at 08:22

  Ik ga ook een proberen een festival mee te pikken deze zomer denk ik…

 • Reply
  Lisette
  6 juni, 2017 at 20:26

  Leuke tips! Voor dat de kinderen er waren ging ik ook regelmatig naar een festival. Kreeg wel weer de kriebels bij de beelden van Pinkpop. Het festival in Lisse is het dichtste bij…

  • Reply
   MamaMaai
   7 juni, 2017 at 12:39

   Ja, dat zag ik ook voorbij komen, zo leuk…

 • Reply
  Sheila
  7 juni, 2017 at 10:14

  Jaaaaaaaaaaaaahhh… je móet naar Castlefest! En Elfia, maar die is pas weer in september. Castlefest is niet opgezet als een kinder festival. Het is een geweldig festival voor volwassenen, omdat ze lekker in kostuum kunnen lopen :). Ik hoop dat ik tegen die tijd weer in mijn corsetten pas. Als je gaat, kom je me in ieder geval tegen. Maar er is natuurlijk veel te doen en te zien voor kinderen. Zelfs als er geen activiteiten zijn, zullen ze zich al vermaken door het vergapen aan anderen. En de Luie Hond ga ik nu wel proberen om naar toe te gaan. Ik woon in Arnhem. maar de vorige editie kwam niet uit.

  • Reply
   MamaMaai
   7 juni, 2017 at 12:38

   Ik wil daar echt graag heen maar ben benieuwd of ik man mee krijg. Bij deze wel de meeste kans denk ik 🙂 Luie hond lijkt me ook wel wat dus…

 • Reply
  janske
  8 juni, 2017 at 14:44

  nog een paar tips:
  ’t Wasven in Eindhoven (iedere laatste zondag van juni, juli & aug. kleinschalig festival met een leuke sfeer (gratis) en een van mijn favorieten ‘Into the great wide open’ op Vlieland begin september. Dat is echt een sprookje van een festival. zo mooi en leuk voor kids!

  • Reply
   MamaMaai
   9 juni, 2017 at 08:29

   Ah super leuke toevoeging, wie weet kan ik het combineren met een bezoekje brabant

  Leave a Reply