Kluskriebels; stap 1

De vakantie is al een tijdje aan de gang hier, man is thuis en ik heb sinds baby 3 zich in mij nestelde onuitstaanbare behoefte om al onze plannen in het huis uit te voeren. We zijn namelijk fantastisch goed met plannen maken samen. En ik ben in mijn eentje fantastisch goed aan me ergeren aan ons sfeerloze huis. Zo erg, sfeerloos, zal het vast niet zijn, maar kaal en onpersoonlijk zeker. Vind ik. En ik vind dus ook dat er dus wat aan moet veranderen. Liefst heb ik een nieuwe kleur op de muur. Namelijk die van mint groen. Wil ik alle kozijnen spier wit, de binnenkant van onze deuren wit (die zijn nu bordeaux rood en passen verre van bij de rest van ons interieur) en wachten er ook nog een nieuwe wc- en kastdeur op een grond en lak laagje en grondig vast geschroefde sloten. Alle verf staat al weken, zo niet maanden klaar. Want. Man en ik zijn goed in bedenken van plannen, komen ook nog vrij snel wel tot de voorbereidingen maar haken gek genoeg af bij de uitvoering.

Zo ook willen we al jaren een nieuwe keuken. We hebben ons budget met trouwen vorig jaar voor een deel bij elkaar gespaard, en weten inmiddels ook wel hoe de keuken vorm moet krijgen , welke stijl we mooi vinden, zijn alle maten keurig opgemeten maar stappen we nooit of te nimmer eens een keukenzaak binnen voor advies.

En als ik dan toch bezig ben. Ik heb al wilde plannen in mijn hoofd voor een nieuw, fris, mooi toilet. Dat lijkt me nou een mooi klusje om eens mee te beginnen. Want man en ik hebben altijd de neiging om alles uit te besteden en misschien is dat ook het beste, maar klussen samen lijkt me nou zo gezellig. Alles valt ook te leren toch. Uit handen geven kan altijd nog. En punt is, ik denk echt dat als we er samen over nadenken en wat advies inwinnen bij klusopa en wat welwillende buren we een heel eind moeten kunnen komen samen.

Mocht dat project dan ooit lukken en we zijn trots en blij, dan staat er ook nog een badkamer te wachten. Werkelijk de plek in huis waar ik me het hardst voor schaam. Wellicht is een badkamer van heel andere orde? Dan moet er uiteindelijk nog een babykamertje komen, de trap ligt al jaren te wachten op een beurd, de kinderkamers moeten samengevoegd worden….. er is nog zat te doen.

klussen

Nah goed, we besloten te beginnen in de woonkamer. De plek waar we ons het meest bevinden en waar we bezoek ontvangen. Al maanden ben ik op zoek naar een stoel die naast onze verwarming in het ochtend zonnetje met uitzicht op de tuin kan staan. Die plek vanwaar we de tv eens even niet hoeven zien. Ook al maanden, misschien inmiddels al jaren, zoek ik een oplossing voor het wegwerken van al het speelgoed. Laat ze er overdag een puin zooi van maken, ’s avonds wil ik alle troep uit zicht. We kwamen samen tot de conclusie dat we zelf weinig nodig hadden in de woonkamer en dat een klein dressoir voldoende moet zijn om alle kleurrijke zooi van de kinderen in op te bergen. En zowaar zijn inmiddels stoel en dressoir afgelopen week bezorgd. Dat knapt op. Het is niet waar.

En gisteren heb ik in een opwelling de muur geverfd. Handig man, die hormonen. Wouw, wat een kleurtje, ik blijf er maar naar kijken. Stap één deze vakantie is gezet. Mijn handen jeuken. Kijken of ik man zijn handen ook kan laten jeuken, dan gaan we nog een eind komen deze paar weken, en mag ik na de vakantie in een vrolijk, gezellig, bewoonbaar huisje zitten uitbuiken tot baby 3 zijn opwachting maakt. Het wordt ooit nog wel eens wat met ons. Hoera!!!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

8 reacties op “Kluskriebels; stap 1”

 1. Inge avatar
  Inge

  Ik ben heel erg benieuwd!
  Stuur je man op pad metde kids of klus jij gewoon waar ze allemaal ik zijn (in de weg lopen?)

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   In dit geval liep iedereen gewoon rond…

 2. Fabienne avatar
  Fabienne

  Wat leuk!!!

 3. Jasper avatar
  Jasper

  Die krukjes zijn niet om te klussen hoor 🙂 Dat staat op de stikker die niemand erop plakt 😛

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Die Ikea krukjes bedoel je? We gebruiken hier wel meer niet waar het voor bedoeld is 😛

 4. Roos avatar

  Ik heb ook last van veranderwoede, en die wordt met de dag erger dankzij die fijne hormonen! Nog even wachten, in sept hebben we pas vakantie..

 5. Joyce avatar

  haha daar had ik tijdens mijn zwangerschap ook zo’n last van.. Maar het merendeel moet nu nog steeds gebeuren…

  Mooi kleurtje op de muur zo, ziet er goed uit!

 6. Petra avatar
  Petra

  Wat een supermooie kleur heb je op die muur gesmeerd!! Echt heel gaaf 😀 Veel succes met alle klussen in huis, komt vast goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *