Mama Maai

Koffie en een stopcontact

column koffie in het stopcontact

Onderonsje tussen mijn mannen ❤️

De peuter draait geheel perongeluk expres met grote ogen de mok koffie van papa het stopcontact in, zoals peuters dat fantastisch vinden. De stoppen knallen eruit. Oeps, grijns van oor tot oor, dat was fun. Maar papa vond dat in geen enkel opzicht fun, en de peuter zet het op een hysterisch krijsen. Mam, net bezig aan haar wel verdiende drie minuutjes alleen tijd onder de douch hoort het arme schaapje beneden schreeuwen. En schreeuwen en schreeuwen. Wel potverdikkie. Twee kinderen spelen boven, eentje staat zielig te wezen onder aan het traphekje, man wat in hemelsnaam ben je aan het doen daar? Jawel ik zag hem al doodrelaxed een aanvalletje doen op de ipad. Sorry schatje.

Man steekt verhit gezicht door de deur. Peuter mikt net mijn koffie in het stopcontact. Dat je het even weet. En sluit de deur weer.

Ik: Hey, heb je het al schoon gemaakt?

hij: ja zo goed en zo kwaad

Ik: wat bedoel je daar precies mee?

Hij: ik heb echt heel veel weg gehaald

Ik: maar ik zie druppels hangen op de planken

Hij: ja maar er lag echt heel veel hoor
* staat zuchtend weer op om een doekje te halen*

Ik: wel een nat doekje he?

Hij: zwijgt en komt met nat doekje aanlopen. Poetst de planken, poets opnieuw de vloer en vervolgens de tv (?!) Legt vieze natte doekjes op de bank.

Ik: bijt op mijn tong.

😉

Zo doen wij dat, in ons huishouden van Jan Steen!

Hij: het is maar goed dat ik geen blog heb…

Thank God, inderdaad 🙂

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Fleur
  18 april, 2017 at 09:47

  Haha heel herkenbaar ;-P

 • Reply
  Sanderijn
  18 april, 2017 at 11:10

  Zó herkenbaar! Inclusief de verwachting dat manlief iets verkeerd doet als de kinderen huilen. Oeps!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 april, 2017 at 08:22

  LOL. Ja, zo gaat het inderdaad….

 • Reply
  Meryll
  19 april, 2017 at 12:54

  Haha en dan proberen even te genieten onder de douche, terwijl iedereen je alweer nodig heeft aan alle kanten. Hier dan wel een beetje geirriteerd, want ja, kan manlief dan niet 5 minuten zorgen dat er niemand huilt of valt, of de tent afbreekt?! 😉

 • Reply
  Saskia
  19 april, 2017 at 15:11

  Waarom manlief de dupe, ik dacht dat peuter de koffie met een grijns in het stopcontact goot. Wat zou hij op dat moment een kwaaie aan mij hebben. Lekker onder de douche blijven staan, watjes in de oren en peuter aan het traphekje laten boete voor zijn zonde sprak oma ???
  Arme Merijn!

 • Reply
  Roelina
  24 april, 2017 at 09:54

  Dit is hilarisch en heel erg herkenbaar. Ik had toen ik begon te lezen een andere blig verwacht. Meer over peuter, maar het kreeg een verrassend leuke wending. Mijn ‘hij’ zou zo’n blog nooit accepteren, maar het gaat er bij ons precies hetzelfde aan toe!

  • Reply
   MamaMaai
   27 april, 2017 at 11:29

   Man stond hier uiteraard ook niet direct te juichen maar he, we zijn gewoon allemaal niet perfect en dit soort dingen zijn er nou eenmaal in een relatie. Vandaar ook zijn opmerking dat hij beter geen blog had, dan zou ik nog wat beleven zeg 🙂

  Leave a Reply