Mama Maai

Kunt u zich wel identificeren?

burgerzaken

Altijd lachen met pasfoto’s

Weet je wat nou een heel goed plan is? Met je hele schare aan net uit bed getrokken kinderen de afdeling burgerzaken inlopen omdat het toch eens tijd werd dat je je identiteitsbewijzen ging ophalen. En ja, daarvoor moet de hele familie het gezicht laten zien. Je zou toch denken dat ze inmiddels na het zoveelste herrieschoppende gezin wat binnen liep die regel wel zouden afschaffen nietwaar.

Mijn gezin deed er op maandagochtend niet voor onder. We waren daar al eerder. Op een woensdag. Namelijk bij het aanvragen. Hele handeltje ingeladen, de dochter een ochtendje thuis van school. Precies het moment uitgezocht natuurlijk dat de apparatuur het liet afweten. Eerst al bij het trekken van de nummertjes. Ha knopjes dacht mijn kroost. Das leuk.

Hadden we zowaar een nummertje in handen, he een tv. Leuk die losse poefjes. Jij zit op die van mij. Mama, ik kan niks zien. Mam, ik kan het niet horen en zij zit tegen mij aan. Pap, hij zit ervoor. Auw, niet doen, je mag me niet schoppen. Liefje, he, moppie, laat die poef eens staan. Lieverd, kom eens hier met die buggy, je rijdt bezoekers van hun sokken. He, er zijn mensen aan het werk hiero…

Ah, we kunnen. Ja ze zijn verlopen ja en ja we willen ze graag terug en wat? Rijbewijs? Uhh… heb ik ja… thuis. Ja natuurlijk heb ik mijn portemonnee bij me schat, dat zei je inderdaad. Maar. Daar. Zitten. Ze. Niet. In. Oké, we regelen wel wat. Ah wat fijn. Kijk die mevrouw snapt het. Mop, je mag niet op de balie zitten. Schatje, doe nou eens even rustig, we zijn zo klaar. Wat? Doet de printer het niet? Nee geeft niks, neem de tijd.

…….

…….

Sorry mevrouw, u mag het bij mijn collega afmaken.

Kunt u zich wel identificeren meneer? Ja natuurlijk, mijn rijbewijs. Beetje stuk wel maar heb hem bij me. Sorry meneer, maar dit goddeloze vodje, dit is niet geldig. Uhh wat? Is het hier nou zo warm eigenlijk? Lieverd, hou eens op met zeuren, we zijn even bezig. Ach, die lieve mevrouw gaat hem plakken. MET PLAKBAND.

Goed, uw dochter. Mag ik haar oude id-kaart. Nee nee nee, dit kan niet. Uhhh… ik denk dat ik voor haar een nieuwe afspraak moet maken. Die ligt thuis, bij mijn rijbewijs enzo. Alles bij elkaar, das handig dacht ik. Zit ze me daar nou uit te lachen? Dochter zingt: ‘Ik heb lekker een dag vrij voor nihiks. Ik heb lekker een dag vrij voor nihiks….’ Schat, even niet. Niet zo hard.

Beetje tegenzin deze maandagochtend dus. Ik zag mezelf alweer zitten maar we gingen toch. Lieverds, jullie weten toch he, er werken hier mensen. Ja en? Haaa, TV….

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27 juni, 2017 at 10:55

  Aargh! Burgerzaken doen valt niet mee. Zelfs niet als je geen kinderen bij je hebt vind ik.

 • Reply
  Sanderijn
  27 juni, 2017 at 12:13

  Aaaaah wat een ramp. Je beschrijft precies waarom ik sinds een tijdje weiger alleen met drie kinderen boodschappen te gaan doen. Of naar de bibliotheek te gaan. Of…. En ja, burgerzaken is sowieso al een heel gedoe altijd. Ik zal eens kijken of alles bij mij nog geldig is!

 • Leave a Reply