Uitjes

Landelijke veiligheidsdag Almere, dikke YAY

uittip almere, landelijke veiligheidsdag almereHet was echt leuk. Afgelopen zaterdag was de derde editie van de landelijke nationale veiligheidsdag die in Almere werd georganiseerd met dit jaar als thema ‘veiligheid om en in het huis.’ Alle drie de jaren waren we al van de partij. De vorige twee jaren liepen we er per ongeluk langs en bleven plakken omdat het toen al tof was om voertuigen van defensie en hulpdiensten te beklimmen. Maar dit jaar zijn er duidelijk heel veel meer centjes tegenaan gegooid, werd er van te voren meer aandacht aan besteed zodat we het zowaar dit jaar gewoon van te voren wisten en hielden we onze zaterdag er voor vrij.

almere, landelijke veiligheidsdag almere, uittip

Melle telt altijd elke politie, brandweer en ambulance die we op een dag tegen komen. Met zwaailichten zijn bonuspunten. Hij gaf mij laatst de opdracht voor hem te tellen als hij er niet bij is. Sinds hij net kan lopen rent hij naar buiten als er een helikopter over komt en zo goed als elk vliegtuig wat een beetje zichtbaar vliegt wordt bekeken. Inmiddels loopt de kleine Siem hem wijzend achterna. Hoe cool is zo’n veiligheid dag voor mijn kroost.

uittip almere

Landelijke veiligheidsdag Almere

Het was druk. En terecht. En mooi weer, hoera! Volgens mij waren alle denkbare hulpdiensten aanwezig. Stel je voor dat je als vier jarige met je korte pootjes op een echte politiemotor mag zitten. Je kan maar net met je handjes het stuur vast houden, je armen zijn net lang genoeg. En stel je voor dat je een mitrailleur in handen hebt. Of  een pantservoertuig mag beklimmen. Of dat je alle knopjes op de speedboot van de reddingsbrigade mag in drukken. Dat waar je ook kijkt brandweer wagens, ambulances, politiebusjes, reddingsboten liggen. En echte brandweermannen, politie, militairen en zelfs een reddingshond rondlopen en dat om de zoveel minuten ergens een knoertharde sirene afgaat. Of ineens een grote vuurbal de lucht in stijgt. Of er achter je ineens een vuurgevecht plaatsvindt.

landelijke veiligheidsdag almere

landelijke veiligheidsdag almere

Toffe demonstraties

Het was tof. Hier rolde er een paar stel ogen uit hun kassen. Er werden demonstraties gehouden. Voor zover we het van een afstand meemaakten spectaculair. Ik weet zeker dat mijn kinderen ademloos hadden staan kijken als ze ooit door de menigte heen vooraan hadden kunnen komen te staan. Maar we maakten gebruik van de kortere rijen zodat ze overal op en in konden. Vanuit ons ooghoeken bekeken we wat er ongeveer gaande was via de grote schermen. En mama en papa konden af en toe over de vele hoofde mee gluren naar het af en aanrijden van de zwaailichten. Ze zagen nog wel de reddingsactie van de helikopter.

landelijke veiligheidsdag almere 2016

almere, uittip, landelijke veiligheidsdag almere

Andere leuke uitjes in Flevoland:

Wat een heerlijke dag was het. Eentje om weer aan het herinneringen lijstje bij te schrijven. Hoe zit dat bij jullie? Zouden jullie kinderen hier net zo blij van worden? Moeten jullie ook al die voertuigen tellen? En zijn jullie er volgend jaar ook bij?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sanja
  20 april, 2016 at 13:11

  Wat een leuk artikel + foto’s! Het ziet er echt avontuurlijk uit! Mijn zoontje is 19 maanden maar ik denk dat die het helemaal geweldig had gevonden. Hij houdt van auto’s/vrachtwagens en alles wat er mee te maken heeft. Zelfs stenen is die helemaal weg van hahaha

  • Reply
   MamaMaai
   21 april, 2016 at 19:14

   Dank je wel, het was ook echt super leuk!

  Leave a Reply