Baby Winactie/ product review

Laten we het eens over babybillen hebben

Alles aan je eigen kinderen is natuurlijk geweldig. Alles. Altijd. Zonder uitzondering. De nachtvoedingen bijvoorbeeld, doen we met liefde natuurlijk. Nachtmerries sussen of voor de klok van 6 uur opstaan ook. Of tegenwoordig de terreur aanvallen van peuter of het hysterische krijsen van kleuter. Of de oost indische doofheid waar beide oudste kinderen aan leiden. Ook leuk. NOT. Ach ik kan zo nog wel even door gaan. Ze zijn gewoon perfect.Siem Naif

Zelfs het eindeloze terug geven van voeding waardoor je bij mini 26 keer per dag een schoon shirt zou moeten aantrekken. Of gewoon accepteren dat zowel kind als jijzelf naar zure melk ruiken. Ik ga tegenwoordig voor dat laatste. Er wordt hier wel precies één keer per dag een schoon shirt over het kind gehesen, tenzij zo doorweekt dat meneer er last van krijgt. Want zuur ruiken doet het na het eerste mondje terug geven al. Een hopeloze zaak. Die lucht, die hoort gewoon bij mijn babykinderen. En tegenwoordig dus ook weer bij mij. Is tijdelijk. En dan die knal gele spuitluiers van mini. Die behalve hardnekkige niet te verwijderen vlekken in al het schattige babyspul achterlaten, ook het schamele kontje van mijn jong kapot bijten. Oke, even zonder gekheid, dat is dus niet leuk. Das vooral zo zielig. Net als de zure melk die bij het spugen in het spekkige nekje druipt. Even een nachtje niet goed kijken en de plooitjes zijn kapot. Voor overdag moet ik eens die aller hipste sjaaltjes aanschaffen denk ik.

Ik sta gewoon mee te brullen met mijn krijsende baby bij het verschonen van de luiers. Van babydoekjes stapten we al over naar het afdeppen met warm water. Lucky us dat die verteerde gele troep zich makkelijk laat verwijderen. Van de billen dus. Echt, ik ben heel blij dat het mannetje zo heerlijk een lijfje om in te bijten heeft, nu al, maar al die rollen en plooien…. En zo’n dun teer huidje… Het maakt het ons niet makkelijker. Ik ben dan zo’n moeder die elke rol en plooi het liefste met wit insmeert. Ja ook zijn nek.

En wat ook zielig is? Een peuter met kapotte billen. Het arme kind loopt een beetje bijzonder op het moment. Lang leve allerlei virussen. Het was smullen de laatste tijd bij ons.
naif billencreme
Al weken geleden kreeg ik een nieuwe tube Naif daiper creme opgestuurd. Of ik die wilde testen. Natuurlijk, al was ik nog niet bevallen. Ik was al fan van Naif en shopte net daarvoor een nieuwe lading badstash voor het kroost. Ik gebruik na het eerste pakketje wat ik van ze mocht ontvangen dus nog steeds hun producten voor de huidjes. Ik wist dat ik dit ook ging gebruiken. Ik smeer graag op billen zolang het niet warm genoeg is om zonder luiers de bleke kontjes in de zon te laten drogen. Dat ik de Naif billencreme ging testen op de stukke billen van mini en peuter had ik graag anders gezien. Uiteraard.

Maar deze creme doet gewoon wat we van hem verwachten. Het nekje en de billen beschermen. Even een paar dagen consequent strak verschoonbeleid tot we met al die zure luiers weer beschaafde huidjes op de billen hadden. En bij mini gaan we voorlopig lekker door. Smeert lekker en ruikt subtiel. En je krijgt het nog fatsoenlijk van je vingers af nadien. Wat ik persoonlijk ook een prettig idee vind, is dat er in de producten van Naif geen (mogelijk) schadelijke of irriterende stoffen voor je kindje of de natuur zitten. Dat is voor mij al een belangrijke reden om deze creme te verkiezen boven een andere.

De producten van Naïf vind je hier –> Naïf <–

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  roos
  6 april, 2015 at 16:33

  Hier ook zure spuugnekjes en knal gele billen (en rug/balzak/liezen). Naif saves the day, every time!

 • Reply
  Dina
  6 april, 2015 at 17:13

  Och zo lief geschreven dat eerste stukje. Ik kan het me helemaal voorstellen dat ALLES wat je kinderen doen, helemaal geweldig is. Ik zat er laatst nog over na te denken hoe geweldig het eigenlijk is: je mixt twee mensen met elkaar en dan komt er zo’n geweldig klein monstertje uit dat op allebeide een beetje lijkt. <3

  • Reply
   MamaMaai
   7 april, 2015 at 08:10

   Ja dat blijft een bijzonder gevoel ja

 • Reply
  Wytske
  6 april, 2015 at 20:47

  Ik kende het merk eigenlijk helemaal niet, gebruik altijd nog sudocreme of bepanthen; soms voldoet het, soms is het niet genoeg. Goed om hiervan te weten! Zo sneu, die rode billetjes! Als het heel erg is, doe ik het inderdaad ook met een warm, nat washandje ipv billendoekje.

 • Reply
  Madam Elisa
  7 april, 2015 at 07:00

  Al die crème dat kan toch eigenlijk nooit goed zijn? Zo zacht zo teder en dan crème?

  • Reply
   MamaMaai
   7 april, 2015 at 08:09

   Ik ben ook geen fan van kinderen insmeren als het niet nodig is maar liezen en billen die steeds kapot gaan voorkom ik toch liever met een beetje creme als dat helpt. Liefst lekker aan de blote lucht straks maar daar is het nu helaas nog wat te koud voor.

 • Reply
  Madelon
  7 april, 2015 at 08:49

  Hier wordt ook alleen gesmeerd wanneer het nodig is. En dan is het wel fijn om een goede crème te hebben liggen. Ik ga deze ook eens op mijn testlijstje zetten. Ben er wel benieuwd naar.

 • Reply
  Judith
  7 april, 2015 at 20:41

  Haha geweldig geschreven!! Ik heb zelfs van die witte creme op het achterhoofd van babylief destijds gesmeerd… Ook daar kwamen rode plekken van het op de rug liggen. Hier is Bepanthen favoriet, maar Naif kende ik nog niet. Misschien eens proberen!

 • Reply
  Denise
  7 april, 2015 at 20:48

  Wat een fijne crème he!:) wij hebben hem ook, perfect!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 april, 2015 at 10:39

  Fijn dat de creme helpt! Want kapotte billetjes kunnen inderdaad enorm pijnlijk zijn.

 • Leave a Reply