De kinderen Printebles/ kleurplaten

Leesbingo, leuk lezen

Het is vakantie en de juffen drukken ons op het hart om vooral te blijven lezen want… onderzoek wijst uit dat kinderen er in de zomervakantie weer wat op achteruit gaan en dat is natuurlijk hartstikke zonde van al die inspanning. Nou heb ik hier een dochter die graag leest en een zoon die niet staat te springen spontaan een leesboek uit de kast te trekken, wat doe je dan? Ik maakte een leesbingo.

Nou is lezen hier niet een heel groot probleem, ze zitten allemaal netjes op niveau, en als ik een beetje push gaan we er heus wel komen. Maar lezen een beetje leuker maken, kan nooit kwaad. Fenne haar juf weet hoe ze de kinderen aan het lezen krijgt. De afgelopen weken zag ik ze buiten lezen, op de tafel lezen, liggend lezen… Hey, daar kunnen we wat mee.

Ik maakte een leesbingo voor ze, die ze eerst nog zelf kunnen inkleuren als ze willen. De hele vakantie lezen, wie weet worden ze ooit nog eens fanaten als ik.

Maar dan wel steeds op een andere manier. Hoe en waar kunnen ze zelf invullen. Op de wobbel bijvoorbeeld. Of terwijl je over een stoelleuning heen leunt. Of in het zwembadje. Of in de hut onder de tafel. Ik ben heel benieuwd wat ik hier allemaal voorbij ga zien komen. En of het lukt ze dan ook elke dag een boek te laten pakken.

Leesbingo

Hier vinden ze het in ieder geval super grappig zo’n bingo. En Fenne had alvast wat inspiratie uit de klas. Kunnen we mooi de vakantie eens kijken hoever we komen. Kijken of we ze allemaal kunnen afkruisen. Op de blauwe knoppen hieronder kun je ze gratis downloaden.

Ik maakte een variant voor in de (zomer)vakantie. En toen ik eenmaal bezig was, maakte ik er toch ook maar eentje voor op school 🙂 Ik heb gewoon een leeg document liggen hier en kan hem tenslotte vullen met wat ik wil. Iemand nog leuke ideetjes? Drop ze vooral, dan maak ik er nog één.

Ook leuk:

Wil je MamaMaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Naomi
  21 juli, 2019 at 16:29

  Heel leuk! En zó belangrijk dat kinderen (zeker als ze starten met lezen) in de zomervakantie door blijven lezen! Worden niet alleen de ouders en de kinderen, maar ook de juffen blij van;).

 • Reply
  Carin
  16 maart, 2020 at 10:30

  Klopt het dat ze niet meer te openen zijn? Alvast dank!

  • Reply
   MamaMaai
   16 maart, 2020 at 11:04

   Hey ik zie het ook, ik ga het proberen op te lossen, dank je!

  • Reply
   MamaMaai
   16 maart, 2020 at 11:19

   Ik heb ze aangepast en je kunt ze weer gebruiken 😀

  Leave a Reply