Lego-verjaardagstaart voor mijn legofan

legotaart, lego verjaardagstaart, birthday cake, taart jongen, kitkat taart

Er worden hier steeds meer eisen gesteld aan DE taart. Lieverd, wat zou je graag willen voor een taart dan? Het mag duidelijk zijn dat de mijne alleen maar aan lego denkt, oke en Dino’s maar een Dinotaart hadden we al gehad. Dat hij dus van Lego droomt en dat Lego logischerwijs het thema van de taart voor mijn vijfjarige zou worden dit jaar.

legotaart, lego verjaardagstaart, kitkat taart, birthday cake, jongenlegotaart, lego verjaardagstaart, kitkat taart, birthday cake, verjaardagstaart jongen

Een Lego Verjaardagstaart dus

Oké Maai, vertel nou eens, hoe lang ben je hier mee bezig dan? Nee echt mam, helemaal niet zo lang dus. Of nah ja, het bouwen dan. Het uitdenken hoe en wat het gaat worden kost wat weekjes en daarbij is Pinterest mijn beste vriend. Maar stiekem vind ik dat fantastisch. Ideetjes scoren, uitdokteren waarmee ik de mijnesen helemaal blij zal gaan maken. Inslaan op het allerlaatste moment, want zo ben ik, er achter komen dat wat ik wil nergens te krijgen is en uhm… Oké, dan doen we het dus anders. Mam, ik wil eigenlijk die Berentaart weer want ik wil chocola. Het gaat om de Kitkat mensen. Snap dat.

Toegegeven, ik doe dus gewoon maar wat. Ik klus gewoon het plaatje in mijn hoofd na en schaaf hier en daar wat ongelukjes bij. Tot nu toe werkt dat eigenlijk altijd prima, oh vast ga ik nog eens keihard op mijn snuit vallen.

legotaart, lego verjaardagstaart, lego birthday cake, verjaardagtaart jongen, kitkat taart legotaart, lego verjaardagstaart, lego birthday cake, verjaardagstaart jongen, kitkat taart

Deze keer vond ik dat de vijfjarige best een handje kon helpen met zijn legoliefde en gaf ik hem opdracht wat bouwapparaten in elkaar te knutselen. Meer mannetjes graag. Heb je nog wat gereedschap, een pikhouweel ofzo? En dit was het resultaat van onze samenwerking.

De lieverd kon er maar niet van af blijven en heeft terwijl de visite binnendruppelde non stop naar ZIJN Lego verjaardagstaart zitten staren. En als je vijf bent ben je oud genoeg om jouw exemplaar zelf aan te snijden en ach… Het was überhaupt al onmogelijk fatsoenlijke stukken op de bordjes te krijgen maar hij was lekker.

legotaart, lego verjaardagstaart, birthday cake, verjaardagstaart jongen, kitkat taart

Even kort hoe ik hem maakte.

  • Ik bakte twee taarten met taartmix van funcakes,* eentje van 22 cm en een mini van 16 cm. Die sneed ik twee keer doormidden. Eén laag bedekt met aardbeien jam en een laag met chocolade botercreme (250 g boter, 250 g poedersuiker, kleine pot Nutella).
  • Aan de zijkant sneed ik er een schuin stukje cake af voor de weg. In het rondje wat bovenop overbleef plakte ik met botercreme de kleine cake vast.
  • Ik smeerde hem helemaal in met botercreme en beplakte de delen die muur moesten worden met stukjes kitkat en halve Maltesers. Het stukje waar de marsepeinen muur moest komen liet ik open.
  • De bovenkant en de weg bestrooide ik met gecrunchte Bastogne koeken.
  • De legoblokjes bovenop maakte ik door een lego blokje in de marsepein te drukken en uit te snijden.
 • Om de lego op zijn plek te houden gebruikte ik sateprikers.

Wat ik al zei, het valt echt mee. Tadaa!! Je Lego verjaardagstaart is af. Eet smakelijk.

De lekkerste bakmixen die ik gebruik zijn te krijgen bij de leukste taarten shop. Daar is überhaupt alles te krijgen wat te maken heeft met lekkere mooie taarten bakken.

Volg je me al via mijn facebookpagina? Dat zou ik leu vinden. Ik ben ook te vinden op pinterest, instagram of via mijn nieuwsbrief.

Een pinbaar plaatje voor wie dat leuk vindt 🙂

lego verjaardagstaart, legotaart, verjaardagstaart kind, birthday cake, kitkat taart

lego verjaardagstaart

Geplaatst

in

door

Reacties

13 reacties op “Lego-verjaardagstaart voor mijn legofan”

 1. Saskia avatar
  Saskia

  Echt, zo’n fantastische taart heb ik nog niet eerder gezien! Daar kan geen bakker tegenop

 2. Astrid avatar

  Wauw heeel tof! Dit laat ik dus zo NIET aan mijn zoon zien… Anders weet ik wel wat meneer komend jaar voor zijn verjaardag als taart wilt :p

  1. MamaMaai avatar

   hahaha, hij was lekker hoor 😉

 3. Vlijtig Liesje avatar

  Wauw, ik vind hem echt prachtig. Dat heb je knap gedaan zeg. Goed dat je hier een foto van hebt gemaakt, want het is gewoon jammer om hem op te eten.

 4. Doris avatar
  Doris

  Wauw. Ik zit hier met open mond te kijken.

 5. Marion avatar

  Wauw wat een toffe taart!

 6. Yolanda avatar

  Wat een super mooie taart ! En wat leuk dat je zoontje hebt mee laten helpen “bouwen”.

 7. roelina avatar

  Wat enorm knap van je zeg?! Wat goed dat je dat zo mooi kan, hij is echt geweldig zo met dat bouwthema. Ik hop meteen door naar je dinotaart (ik heb een mega dinofan in huis en net zijn dinopartijtje achter de rug).

 8. Irene verswijvel avatar
  Irene verswijvel

  Die legotaart ga ik maken voor mijn kleinkind

  1. MamaMaai avatar

   Oh super leuk, ben heel benieuwd. Stuur je een fotootje 🙂

 9. Irene verswijvel avatar
  Irene verswijvel

  Ja hoor als het lukt eh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *