Geen categorie

Lekker eten: super gezonde power smoothy

Mjum mjum mjum, gezond eten is helemaal nog niet zo slecht. En ik met mijn altijd lekkere trek verslaving… Daar moet een lekkere gezonde verslaving voor in de plaats komen. En na het ongegeneerde vreten de afgelopen feestdagen heb ik enorme behoefte aan vitamines.

Super gezonde power smoothy:
Gewoon de kasten open trekken. Wat hebben we nog. Wat is gezond en lekker bij elkaar. Ogen dicht voor alle suiker-rijke lekkernijen die ik tegenkom op mijn zoektocht. Ook al ben ik niet perse een enorme keukenprinses. Experimenteren, I love it. Het werd een super frisse, super gezonde, knal roze, power smoothy.
smoothy

Dit ging erin (voor 2 personen):
♥ 1 banaan
♥ 1 avocado
♥ 125 gr diepvries frambozen
♥ 200 ml kokos melk
♥ eetlepel chiazaadjes

Alles door elkaar mixen en als (gezonde) decoratie de chiazaadjes erover heen strooien. Volgende keer pers ik denk ik nog 1 of 2 sinaasappels erdoor om de smoothy wat ‘smoothy-er’ te maken. Maar, hij was heeeerlijk en werd hier zelfs door Fenne en Melle binnen no-time weg gesmuld. Dreumes en peuterproof dus! Het was vast de kleur. Voor hun trouwens geen chiazaadjes. Wij hebben ons vitamine shot voor vandaag weer binnen.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Geertje
  2 januari, 2014 at 08:11

  Heerlijk he, die smoothies…
  Mijn meiden zijn er ook altijd dol op…
  Leuk dat ik je blog heb ontdekt!

 • Reply
  Doortje Dartel
  2 januari, 2014 at 09:13

  Zit ook net mijn gezonde bakje leeg te smullen. Een goed voornemen dit jaar.
  Ik wens je nog een heel gezond en gelukkig 2014. En een gezellig blogjaar!

  • Reply
   MamaMaai
   2 januari, 2014 at 09:57

   En wat zit er bij jou in? Liefs!

   • Reply
    Doortje Dartel
    2 januari, 2014 at 10:32

    Lekker vers fruit en roeryoghurt. Ik ga eens lekker experimenteren de komende tijd :).

 • Reply
  Carlijn
  2 januari, 2014 at 13:10

  Ziet er lekker uit! Misschien toch eens een blender aanschaffen..

 • Reply
  ilona
  2 januari, 2014 at 20:30

  Ik lees nu al een tijdje op je blog en het werd eens tijd voor een reactie…
  lees altijd stilletjes mee 😉
  groetjes Ilona

  • Reply
   MamaMaai
   2 januari, 2014 at 22:56

   Wat leuk. Je bent niet de enige hoor 😉

 • Reply
  Wilma
  3 januari, 2014 at 12:06

  Hier ook al de nodige smoothies weggewerkt. Maar meer omdat ik overrijp fruit had die nodig op moest. Kleine man vond het lekker en nog gezond ook.

 • Reply
  Gwen
  3 januari, 2014 at 13:36

  Hier zijn de fruit (en wat groenten erdoor) smoothies ook favoriet! Het vult heerlijk en smaakt heerlijk! Deze combinatie ga ik ook eens proberen 🙂 Wat ik altijd een goede combi vind is banaan, bleekselderij en citroen. Heerlijk fris!

  • Reply
   MamaMaai
   3 januari, 2014 at 13:48

   Jaaa, thanx, die ga ik ook eens proberen, klinkt heerlijk. Was al op zoek naar nieuwe combi’s.

  Leave a Reply