Normaal gesproken zou het niet in me opkomen paprika’s in de soep te gooien want daar doe ik man geen plezier mee. Maar we lieten ons enige weken geleden om praten een abonnement op een bekende box te nemen en dat was bij nader inzien niet zo’n geslaagd project. Een leverdatum op dinsdag avond is technisch gezien niet in ons sportschema’s in te bouwen. Melk en vleesvrij is niet te doen en drie dagen op rij een nieuw ‘eng’ gerecht proberen, is voor ons best goed etende kroost toch echt wat teveel van het goede. en dus blijft er dan het een en ander liggen en dat is dood zonde.
Toen zat ik toch ineens met al die verse groente die ergens op moest. Op een weinig tijd dagje besloot ik weer een soep experiment uit te proberen. En met succes. Gele paprikasoep is het dus geworden.
Benodigdheden voor 4 personen gele paprika soep:
- 500 gram worteltjes
- 3 gele paprika’s
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 liter groente bouillon
- 1 cm geraspte gember
- olijfolie
Bereiding Gele paprikasoep:
- Snij de wortels, uien en paprika in stukjes
- Bak de knoflook en uitjes in de olie.
- Voeg de wortels, paprika, gember en bouillon toe en laat koken tot je redelijk makkelijk met je vork in de wortels kan prikken
- Pureer je soepje
- Eet smakelijk!
Makkelijk he? Nou ben ik, in tegenstelling tot man niet vies van paprika. Geen enkele kleur. Ik snoep ze zo weg als we ze hebben. Paprika kan best een overheersende smaak hebben maar ik vond dat in deze soep niet het geval. Lekker, beetje zoet, snel en makkelijk gemaakt en vol vitamientjes.
Oh en man heeft het gewoon gegeten. Was oke zei hij. En dat is al heel wat 😉
Geef een antwoord