herfst soep

Lekker, makkelijk en snel; Gele paprikasoep

herfst soepNormaal gesproken zou het niet in me opkomen paprika’s in de soep te gooien want daar doe ik man geen plezier mee. Maar we lieten ons enige weken geleden om praten een abonnement op een bekende box te nemen en dat was bij nader inzien niet zo’n geslaagd project. Een leverdatum op dinsdag avond is technisch gezien niet in ons sportschema’s in te bouwen. Melk en vleesvrij is niet te doen en drie dagen op rij een nieuw ‘eng’ gerecht proberen, is voor ons best goed etende kroost toch echt wat teveel van het goede. en dus blijft er dan het een en ander liggen en dat is dood zonde.

Toen zat ik toch ineens met al die verse groente die ergens op moest. Op een weinig tijd dagje besloot ik weer een soep experiment uit te proberen. En met succes. Gele paprikasoep is het dus geworden.

Benodigdheden voor 4 personen gele paprika soep:

 • 500 gram worteltjes
 • 3 gele paprika’s
 • 2 rode uien
 • 1 teentje knoflook
 • 1 liter groente bouillon
 • 1 cm geraspte gember
 • olijfolie

Bereiding Gele paprikasoep:

 1. Snij de wortels, uien en paprika in stukjes
 2. Bak de knoflook en uitjes in de olie.
 3. Voeg de wortels, paprika, gember en bouillon toe en laat koken tot je redelijk makkelijk met je vork in de wortels kan prikken
 4. Pureer je soepje
 5. Eet smakelijk!

Makkelijk he? Nou ben ik, in tegenstelling tot man niet vies van paprika. Geen enkele kleur. Ik snoep ze zo weg als we ze hebben. Paprika kan best een overheersende smaak hebben maar ik vond dat in deze soep niet het geval. Lekker, beetje zoet, snel en makkelijk gemaakt en vol vitamientjes.

Oh en man heeft het gewoon gegeten. Was oke zei hij. En dat is al heel wat 😉


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

7 reacties op “Lekker, makkelijk en snel; Gele paprikasoep”

 1. Dina avatar

  Super receptje! Ik maak vaak paprika soep met alleen paprika’s en uien, maar volgens mij maakt de gember het in jouw recept ook echt helemaal af.

 2. anouk avatar
  anouk

  Ha ha hier is het pakket ook de deur alweer uit! Maar misschien ga ik je sopje wel eens proberen!

 3. Priscilla avatar

  Lekker! Ben ook gek op paprika alleen de groene vind ik wat minder. Het is erg beschamend maar ik heb dus nog nooit zelf soep gemaakt hihi

 4. Bee avatar

  Ha, weer een lekker soepje, dank voor het delen!
  Wij hebben sinds een tijdje ook het voedselpakket voor rijken ?. Het voelt heel dubbel, want ik vind het best prijzig.. Maar ik wordt er BLIJ van!! Punt 1… Niet nadenken wat te eten punt 2 ..niet nadenken welke boodschappen…punt drie…ik ben niet van het improviseren, maar hou van duidelijke aanwijzingen punt 4…wat eten we lekker tegenwoordig!!!! Punt 5 ..ik vind koken ineens leuk… Punt 6…. Ik kook dus de man hoeft niet te koeken na een lange werkdag… Punt 7… Mijn woordenschat wordt uitgebreid met lekker ingredienten
  Minpunt 1… De kinderen vinden het ECHT niet lekker…
  Dus zijn we deze week ipv de originelebox de familiebox aan het proberen.
  Die viel al tegen bij opendoen….alleen maar gewone dingen….
  We zijn er nog niet uit….kiezen we voor echt heel lekker en regelmatig gezeur aan tafel (want ze mogen/moeten ook andere dingen leren eten) of gaan we op veilig, en met ook nog regelematig gezeur aan tafel. (12 en 15 hè….)
  Ik weet het nog niet…

 5. Joke | Studiomam.nl avatar

  Die ga ik dit weekend eens voorschotelen aan mijn bezoek!

  1. MamaMaai avatar

   Ben benieuwd, lekker 🙂

 6. Puck avatar

  Hij klinkt erg lekker! Ik wil ook wat vaker soep gaan eten en houd niet zo van tomatensoep. Ga binnenkort eens proberen om deze een keer te maken. (of hij beland op de stapel van alle recepten die ik nog ooit wil proberen…)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *