Ik zit in mijn ‘ik twijfel of ik de rest van mijn leven vegetarisch ga eten’ fase en probeer nu al een week of wat uit of me dat een beetje makkelijk af zal gaan. Later zal ik daar eens wat uitgebreider over uitwaaieren. En nou aten we in huize Maai al weinig vlees, maar toch vond ik het tijd worden voor weer wat nieuwe experimentjes. Sommige hele lekkere ‘kan ik eigenlijk niet missen maar zit vlees op’ dingetjes, dacht ik namelijk best zelf super easy even te kunnen na maken. Zo ben ik, dat weet je inmiddels. Een soort van hoogvlieger die af en toe een zeer pijnlijke landing maakt.
Anyway, mini pizzatjes dus. Soms hebben man en ik ineens ontzettende honger als we na het in bed leggen van de kinderen de bank op ploffen en eindelijk eens met onze benen languit kunnen. Ook al hebben we dan net een normale avond maaltijd verorberd. Soms een wat minder normale avond maaltijd, het wil er soms nog wel eens een beetje bij inschieten, dat fatsoenlijk eten. En dan bedenken we dat we wel van die pizzatjes hebben verdient. Die zijn er wel zonder vlees maar die zijn zowaar stukken minder lekker. Best te doen maar niet om een gat voor in de lucht te springen. Mocht er nou wijn bij vloeien of iets dergelijks maar dat mag er voorlopig bij mij even niet in. Dus dat.
Trouwens, dat deden we deze keer niet, ik besloot ze gewoon als onderdeel van de avondmaaltijd te maken naast een kop pompoensoep. Of dat een geschikte combinatie is, dat laat ik aan jou persoonlijk over, wij vonden van wel maar wij kijken niet zo snel van combinaties op. Konden we direct even checken of het er net zo goed in ging bij het kroost. Het was namelijk echt heerlijk. Zelfs man vond dat en als hij dat durft te zeggen over een pizza die ik zelf in elkaar heb geflanst en die niet die mega dikke met hompen vlees van de supermarkt is, wil dat wat zeggen. Man at er zowaar een heleboel. En dat was deze keer niet alleen vanwege ‘kaas kan een drol lekker maken’ aldus man.
Ik kan dat dus zelf.
Welke ingrediënten gebruikte ik?
♥ 2 tenen knoflook geperst (ohhh lekker veel dat kan ik dan eens zelf bepalen, heerlijk)
♥ Een halve grote of 1 hele kleine ui in stukjes
♥ 4 eetlepels ketchup
♥ 1 tl tijm
♥ peper
♥ 200 ml tomaten puree (ik gebruikte Heinz Tomato gezeefd)
♥ verschillende verse groente (rode ui, champignons, prei, …….)
♥ Strooikaas
♥ Pitta broodjes
En hoe maakte ik het?
Lekker snel zoals ik al zei. Knoflook, ui, kruiden, ketchup, tomatenpuree in een maatbeker, pureren met de staafmixer. Uitsmeren over de pitabroodjes. Broodjes bestrooien met de groentes en kaas erover. In de oven.
En daar komt ie weer. Onze oven is een dingetje. Niet betrouwbaar om hier te vermelden en kan maar tot max 200 graden. Even zelf proberen dus. Ik deed uiteindelijk 20 minuutjes.
Wat zei ik? Super simpel en lekker snel. Eetsmakelijk!
Laat een reactie achter