Maai eet

Lekkere snelle mini pizzatjes

Ik zit in mijn ‘ik twijfel of ik de rest van mijn leven vegetarisch ga eten’ fase en probeer nu al een week of wat uit of me dat een beetje makkelijk af zal gaan. Later zal ik daar eens wat uitgebreider over uitwaaieren. En nou aten we in huize Maai al weinig vlees, maar toch vond ik het tijd worden voor weer wat nieuwe experimentjes. Sommige hele lekkere ‘kan ik eigenlijk niet missen maar zit vlees op’ dingetjes, dacht ik namelijk best zelf super easy even te kunnen na maken. Zo ben ik, dat weet je inmiddels. Een soort van hoogvlieger die af en toe een zeer pijnlijke landing maakt.
mini pizzatjes 
Anyway, mini pizzatjes dus. Soms hebben man en ik ineens ontzettende honger als we na het in bed leggen van de kinderen de bank op ploffen en eindelijk eens met onze benen languit kunnen. Ook al hebben we dan net een normale avond maaltijd verorberd. Soms een wat minder normale avond maaltijd, het wil er soms nog wel eens een beetje bij inschieten, dat fatsoenlijk eten. En dan bedenken we dat we wel van die pizzatjes hebben verdient. Die zijn er wel zonder vlees maar die zijn zowaar stukken minder lekker. Best te doen maar niet om een gat voor in de lucht te springen. Mocht er nou wijn bij vloeien of iets dergelijks maar dat mag er voorlopig bij mij even niet in. Dus dat.

Trouwens, dat deden we deze keer niet, ik besloot ze gewoon als onderdeel van de avondmaaltijd te maken naast een kop pompoensoep. Of dat een geschikte combinatie is, dat laat ik aan jou persoonlijk over, wij vonden van wel maar wij kijken niet zo snel van combinaties op. Konden we direct even checken of het er net zo goed in ging bij het kroost. Het was namelijk echt heerlijk. Zelfs man vond dat en als hij dat durft te zeggen over een pizza die ik zelf in elkaar heb geflanst en die niet die mega dikke met hompen vlees van de supermarkt is, wil dat wat zeggen. Man at er zowaar een heleboel. En dat was deze keer niet alleen vanwege ‘kaas kan een drol lekker maken’ aldus man.

Ik kan dat dus zelf.

Welke ingrediënten gebruikte ik?

♥ 2 tenen knoflook geperst (ohhh lekker veel dat kan ik dan eens zelf bepalen, heerlijk)
♥ Een halve grote of 1 hele kleine ui in stukjes
♥ 4 eetlepels ketchup
♥ 1 tl tijm
♥ peper
♥ 200 ml tomaten puree (ik gebruikte Heinz Tomato gezeefd)
♥ verschillende verse groente (rode ui, champignons, prei, …….)
♥ Strooikaas
♥ Pitta broodjes
mini pizzatjes

En hoe maakte ik het?

Lekker snel zoals ik al zei. Knoflook, ui, kruiden, ketchup, tomatenpuree in een maatbeker, pureren met de staafmixer. Uitsmeren over de pitabroodjes. Broodjes bestrooien met de groentes en kaas erover. In de oven.

En daar komt ie weer. Onze oven is een dingetje. Niet betrouwbaar om hier te vermelden en kan maar tot max 200 graden. Even zelf proberen dus. Ik deed uiteindelijk 20 minuutjes.

Wat zei ik? Super simpel en lekker snel. Eetsmakelijk!

 

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Runway World JL
  12 oktober, 2014 at 10:10

  Hmmm dit ziet er lekker uit zeg. Nu weet ik plots wat ik deze middag ga eten!

 • Reply
  Laura
  12 oktober, 2014 at 10:39

  Ja, die maak ik ook vaker met de kinderen! Leuk en lekker. Gaan we waarschijnlijk op het kinderfeestje van zoonlief over 2 weken ook maken.

  Overigens wil dochterlief ook vegetarisch zijn. Ze vraagt regelmatig naar ‘niet-vleesjes’ ( Van die vegetarische dingen )Bij haar is het probleem dat ze heel veel soorten vlees niet weg krijgt. De structuur zint haar niet en dan moet ze vaak ook echt kokhalzen. Dus doen we het hier gemixt. Voor ons vlees en voor haar vegetarisch, of we eten vlees wat ze wel weg krijgt.

 • Reply
  Jessica
  12 oktober, 2014 at 12:58

  Oh! Ik ben geen keukenprinses maar dit ziet er niet al te moeilijk uit! Lijkt me echt een heerlijke Lazy Sunday bezigheid ook. Ik ga ze proberen, thanks voor het delen!

 • Reply
  Omagazijn
  12 oktober, 2014 at 15:47

  Mjammie! Die ga ik ook proberen!
  Ben zelf al m’n halve leven vegetariër en zou niet meer anders willen. Succes met je keuze maken!

 • Reply
  Ninja moeder
  12 oktober, 2014 at 22:37

  Wat en lekker en slim idee! Ga ik snel ook eens aan de kleine ninja’s voeren 😉

 • Reply
  Mama van Vesper
  13 oktober, 2014 at 21:04

  lekker 😀

 • Reply
  Nicole
  14 oktober, 2014 at 14:51

  Ooooh bedankt, nu wil ik pizza!

 • Reply
  Seline
  15 oktober, 2014 at 18:32

  Ik ben zelf ook al een een flinke tijd vegetarisch, en moet zeggen dat ik nooit meer trek heb gehad in vlees vanaf het moment dat ik ermee begonnen ben. Onderhand moet ik je ook eerlijk zeggen dat ik geen idee meer zou hebben hoe het smaakt. Ik vind het stiekem wel altijd lekker ruiken als met kerst de bekende gourmetstellen op tafel komen en iedereen zijn eigen vleesjes bakt. Maar dan nog zou ik het voor geen goud eten. Bij mij is het meer uit principe en eigenlijk ook stiekem omdat ik het echt een heel ranzig idee vind dat ik een dier zit te eten wat bij wijze van spreken een week geleden nog vrolijk in zijn weilandje rondhuppelde. Ik zou het zeker proberen als ik jou was. Veganchallenge niks voor je? ;’ )

  Je pizzatjes zien er overigens heerlijk uit. Ik zou willen dat ik ze door het beeldscherm heen kon trekken haha. Ik ga dit zeker eens proberen te maken!

 • Reply
  Deirdre
  15 oktober, 2014 at 19:24

  Ga ik zeker een keer proberen! Jummie!

 • Reply
  Janneke
  15 november, 2014 at 19:12

  Ik heb ze gisteravond gemaakt en vond ze echt heerlijk! Zo’n goed idee, prei op de pizza.

  En ik lees je blog ook graag, ga zo door!

  • Reply
   MamaMaai
   15 november, 2014 at 19:16

   Hey wat leuk om te horen, dank je wel. Ik moet ze ook weer eens maken, lekker!!!

  Leave a Reply