Speelgoed

Leuk speelgoed: Magformers

magformers constructie speelgoed voor peuters en kleuters

Of we Magformers willen testen met de kinderen. Uhm ja zeker, willen we dat. Magformers is constructie speelgoed. Speelgoed met een open einde wat eigenlijk op zich zelf niks is, maar waar je wel heel toffe dingen mee kunt doen. Bouwen en fantasie spelen vinden ze heerlijk hier in huis.

Magformers, leuk constructie speelgoed voor peuters en kleuters

Van Sinterklaas wist ik al dat hij met een set Magformers in handen stond. We zijn gek op mooi speelgoed waar de kinderen vooral hun eigen fantasie moeten gebruiken. Het zat uiteindelijk niet in de zak.Het werd gewoon te veel. Hij moest keuzes maken. Het is ook zo moeilijk wat je peuters en kleuters cadeau moet geven. Aangezien er voor de zoon net een nieuw tijdperk met Lego aan zou komen, en er bakken vol ander constructie speelgoed in huis slingeren, besloot hij het niet te doen.

Maar he, als je dan een mail krijgt of de kinderen zin hebben om een set Magformers te testen, tja dan zijn wij ook de beroerdste niet natuurlijk. Dus zo kwam er een mooie basisset huize Maai binnen. Vervelend he?

constructie speelgoed, magnetisch speelgoed

Magneten om 2D en 3D te bouwen

Magformers zijn magnetische figuren in zeer aantrekkelijke, felle kleurtjes waarmee je 2D en 3D figuren kan bouwen. Zoals met alle constructie speelgoed, zijn er verschillende sets om je collectie uit te breiden om nog fantastischere creaties te maken. Ga vooral helemaal los.

constructie speelgoed, magnetisch speelgoed

Onze ervaring met magformers

Is dat leuk? Jep, zeker. Heel leuk. Als ik de kinderen moet geloven. Ik wilde ‘mannen’ zeggen, maar feit is dat Fenne net zo enthousiast is over het bouwen met deze felgekleurde magneten. Er wordt behoorlijk gespeeld. En op gekwijld, gekauwd en mee gesmeten. Het is stevig spul, blijkt bestand tegen mijn slopers bouwers *kuch*. En om gehuild. Want als de één zijn nieuwste creatie klaar heeft, moet deze worden weg gezet, minstens tot het door papa is gezien. Waardoor de andere twee alleen maar hebberig kunnen toekwijlen tot het spul weer beschikbaar is. Dat doen ze niet, dus tranen. Of nog meer tranen omdat er te weinig in de doos zit om door twee kleuters tegelijk en apart iets moois mee te maken. Of omdat jongste zich er mee wil bemoeien en vliegensvlug met een brede grijns de handel weer tot losse figuren sloopt.

Goed, dat is dus positief 😉 Ze vinden het echt leuk.

Aanvulling 🙂 Inmiddels is het al jaren hier in huis en kregen we op een verjaardag alweer een aanvullingsset en is het nog steeds heel populair. Magformers is lekker makkelijk meenemen met speelgoeddag op school bijvoorbeeld of als Siem moet wachten bij de sportclubjes. Heel fijn speelgoed en het ziet er na al die jaren nog precies zo uit als dat we het kochten. Dat zegt wat he 😉

constructie speelgoed, magnetisch speelgoed

Nadeel van Magformers

Ja, dat hebben we ook. In de doos zit een boekje met voorbeelden om te bouwen. Hartstikke leuk. Alleen… voor de mooiste figuren heb je onvoldoende stukken in de basisset en dus een uitbreidingsset nodig. Bummer. En die zijn prijzig.

Te prijzig? Nee dat niet, maar toch, goedkoop is het niet. De prijs is het speelgoed wel waard. Eén blik en je ziet dat het speelgoed is wat jaren mee zal gaan en niet snel kapot te krijgen. Als het ons overleeft, dan de meeste gezinnen wel denk ik maar zo. Maar je moet er dus even voor sparen.

constructie speelgoed, magnetisch speelgoed

Conclusie

Magformers is met recht heel leuk speelgoed. Een dikke plus. Hier gaan we er nog lang plezier van hebben. En als zij er mee uitgespeeld zijn, gebruik ik het gewoon als fotolijstjes voor op de koelkast. Ik zeg, win win 😉 En…, er is er eentje bijna jarig, opzich best leuk om net een beetje meer te hebben natuurlijk. Voor als de familie mee leest. Wink wink…

Vind je het leuk om Mamamaai te blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. Ik ben ook heel actief op Pinterest, leuk!

Magformers, open einde speelgoed voor peuters en kleuters in de vorm van fel gekleurde magneten

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply