Speelgoed

Leuk speelgoed: Tip Toi

interactief speelgoedIk denk dat het nog wel even had geduurd voor we zelf dit speelgoed zouden hebben aangeschaft. Persoonlijk ben ik nog al fan van knutselen, bouwen, buitenspelen en dat soort gewone dingetjes. Maar we kregen dit cadeau aangereikt van de schoonzus op een verjaardag van Fenne vorig jaar. Waarschijnlijk, als niet iemand anders het zo onder mijn neus had geschoven, had ik het nog lang onzin gevonden met dit soort speelgoed te spelen. Ergens in mij zit een stemmetje wat vindt dat dingen horen te gaan zoals ze vroeger gingen in de tijd dat mijn moeder mij groot bracht.

Maar tijden zijn veranderd. En niet een beetje. Mijn ouders zaten nou eenmaal in een andere situatie dan wij, en bovendien is het speelgoed van nu bij lange na niet meer het speelgoed van toen. Ala, daar kan ik nog tientallen blogs over vol schrijven, hoe ik daar over denk. Maar feit blijft dat ons grutten opgroeien in een digitale wereld en het niet helemaal verkeerd is ze daar al een beetje van te laten mee krijgen.

Goed, ik dwaal af. We kregen een basisdoos Tip Toi onder de neuzen. Dat vonden ze geweldig leuk ook al bleken ze er vorig jaar nog wat te jong voor. Dat is niet heel erg, op elke bladzijde zijn verschillende opties te vinden waaronder informatie en zingen. Die twee opties hebben ze snel weten te vinden. En bovendien, samen kom je een end. Inmiddels zijn ze oud genoeg het boek te gebruiken zoals het hoort.interactief speelgoed

Hoe hoort het dan?

Eerst hoor je de software op de pen te downloaden die hoort bij het boek (of beest) wat je hebt aangeschaft (zonder extra kosten). Een pen aanschaffen is genoeg, en een boek natuurlijk. Op elke bladzijde zijn vier opties te vinden onder een symbool. Ontdekken, informatie, grappige verhalen en spelletjes. Met de pen kies je welk van de vier opties je wil. Vervolgens kan je op afbeeldingen op de bladzijde tikken met de pen om informatie te verkrijgen of als antwoord op een vraag die de pen jou heeft gesteld.

Wij hebben inmiddels, nadat we zelf enthousiast werden, al boek ‘op de boerderij, ‘ontdek de dieren van Afrika‘, ‘mijn grote wereld atlas‘ en een dino in bezit. Allemaal zo’n beetje uit hetzelfde straatje maar toch weer elk heel verschillend en super leerzaam op een vrolijke manier. Ik zou er zo nog wel een aantal kunnen vinden die ik ook graag zou willen, je wordt hebberig van dat spul. Iets met muziek ofzo. De leeftijd is vanaf 4 jaar en hoger, maar mijn peuter van 3 weet zich er opperbest mee te vermaken.interactief speelgoed

Fenne en Melle vinden het dus super. Als de vragen in sommige boeken nog wat te moeilijk zijn, gaan ze voor de liedjes of verhaaltjes. Maar doordat ze het allemaal zo vaak horen, weten ze snel wel de juiste antwoorden. Ik ben niet een moeder die vindt dat de kinderen na schooltijd gepusht moeten worden vooral meer en meer te leren. Wat mij betreft zitten ze de hele avond enkel met een kleurpotlood in de hand. Maar realiteit is dat ze hier nogal leergierig zijn aangelegd en geen genoeg van feitjes krijgen. Uitermate geschikt voor ze dus dit. Scheelt papa enkele minuutjes met een informatief boek op schoot.

Bijkomend voordeel, het zijn stevige boeken, niet zomaar te slopen. Dat het hier in huis nog leeft, zegt wat!

Ik zag dat Sint zo verstandig was bij ons op school elke juf een set kado te doen.

Heb jij al tiptoi in huis? En welk boek is dan nog een aanrader voor ons?

Nog meer leuk speelgoed:
* magformers
* Poepspel

Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    love4pink
    10 december, 2015 at 13:19

    Ja wij hebben het ook, vind het leuk hoor, hartstikke leerzaam! Wij hebben het boerderij en het muziek boek, die laatste is misschien ook wel heel leuk voor jullie!

  • Leave a Reply