Speelgoed

Leuk speelgoed voor peuters en kleuters

Leuk speelgoed voor peuters en kleuters

Wat is nou leuk speelgoed voor peuters en kleuters? Sinterklaas, kerst en een kinderverjaardag in Januari staan weer voor de deur dus worden er weer fanatiek verlanglijstjes met speelgoedwensen gemaakt. Dat kunnen ze heel goed zelf hoor, ze schrijven gewoon de speelgoedboeken over hier. Bij jullie ook? Maar de vraag blijft, wat is nou een leuk cadeautje voor een peuter of kleuter?

We denken maar en we denken maar en ondertussen speuren we het internet af naar wat onze kinderen nou een leuk cadeau zouden vinden en met welk speelgoed ze echt langere tijd zouden gaan spelen. Nadat onze vierde werd geboren en ons huis echt vreselijk uitpuilende, trokken we de speelgoedregels wat strakker aan. Man mensen, we komen om in het speelgoed.

En als we het echt niet meer weten… gelukkig blijven het kinderen en kinderen hebben altijd wel zo hun wensen toch?

Wat is leuk speelgoed voor peuters en kleuters?

De aandacht van de kinderen wordt ook hier gewoon eerder getrokken naar de nieuwste speelgoedhypes en minder snel naar duurzaam speelgoed. Dat snap ik natuurlijk heel goed. Ik zie zelf ook wat ze er tof aan vinden. Het is een lastige overweging en we hebben samen besloten dat we er een middenweg in proberen te vinden.

Nu proberen we op zoek te gaan naar speelgoed wat en echt heel leuk is, bij voorkeur waar ze heel veel eigen spel en creativiteit in kwijt kunnen (open einde speelgoed), en langer meegaat, en als het even kan geschikt is voor alle vier onze kinderen. Het is even zoeken naar speelgoed wat leuk is voor een driejarige of waar je een zesjarige blij mee maakt, maar het kan. Er is speelgoed wat geschikt is voor verschillende leeftijden.

Nou zijn de oudste twee geen peuter of kleuter meer natuurlijk, maar dan blijven er gelukkig nog de opties en heel leuk, en eigen spel, en langer mee gaan over. We vonden al wat toffe dingen waar de Sint over kan gaan na denken en die net zo leuk zijn voor het verlanglijstje straks weer in Januari. Handig hoor, een kind wat jarig is net zo na de feestdagen.

Cadeautips voor kinderen in de leeftijd 3,4,5,6 jaar

Way to play

Siem is zo gek op het spelen met voertuigen. Het voordeel van deze autowegdelen is dat ze flexibel zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld over een brug heen of over een drempel of kleed. Ze zijn makkelijk schoon te maken en kunnen ook lekker mee naar buiten. Ook kunnen ze mee in bad. Perfect speelgoed voor onze kinderen.

Regenboog van Grimm’s

Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet heel goed snapt wat er nou zo leuk is aan de regenboog van Grimm’s. Maar echt, hij is fantastisch. We hebben hem hier al heel wat jaren in huis en er word (in fases) veel mee gespeeld. Ik schreef al een artikel met een hoop speel ideeën met de houten regenboog en maak binnenkort nog een stuk over hoe mijn jongens er mee spelen. Wat voor spelletjes ze bedenken.

Er is zo eindeloos veel mee te bedenken. Alleen moet je sommige kinderen er wel een beetje mee op weg helpen. De mogelijkheden met dit speelgoed zijn echt enorm.

Je vindt de regeboog van Grimm’s hier –> Grimm’s houten regenboog

Cadeau inspiratie voor kleuters en peuters
Leuk speelgoed voor verschillende leeftijden

Holztiger dieren

Ik ontdekte ze veel te laat dus we zijn nu pas onze verzameling aan het aanleggen. Maar wel een hele mooie. De houten Holztiger dieren zijn heel erg leuk om mee te spelen of om mee te bouwen. Ze voelen redelijk zwaar aan, zijn stevig, groter dan je (ik in ieder geval) verwacht en gaan niet snel stuk.

Je vindt de houten dieren hier –> Holztiger dieren

Magformers

Magformers hebben we al jaren in huis en is bij vooral de jongens nog steeds enorm favoriet. Het is enorm leuk speelgoed waar ze mooie 2D en 3D figuren mee kunnen bouwen. We hebben inmiddels onze collectie al wat verder aangevuld. Het gaat regelmatig mee naar school op speelgoeddag voor Melle en makkelijk mee in de tas voor als we ergens heen gaan waar iemand zich niet hoeft te vervelen.

Magna tiles

En omdat de magformers zo enorm aanslaan, heeft Sinterklaas een mooie doos magnatiles cadeau gedaan. Ze zijn helaas niet compatible met de magformers omdat de magformer magneten in het midden zitten en de magna files aan de buitenkant. Maar who wares?

Er worden zo’n mooie dingen mee gebouwd. De magneten zijn een stuk groter en laten heel mooi het licht door. Ze blijven goed staan. Dikke favoriet hier in huis.

Speelgoed keukentje

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat het houten speelgoedkeukentje de beste speelgoed aankoop ooit was. Fenne kreeg hem voor haar verjaardag toen ze 2 werd. Sindsdien heeft hij bijna altijd in de woonkamer gestaan, dat is dus nu al ruim 7 jaar. En er gaat bijna geen dag voorbij dat er niet mee wordt gespeeld.

Siem is nu bijna 5 en nog altijd een fanatieke kok en gebruikt hem ook als kantoor, lekker creatief kind. Straks is Elin weer groot genoeg. We zijn er voorlopig nog niet vanaf.

Keuken spulletjes

Zonder keukenspulletjes is een keukentje natuurlijk weinig aan. Maar zonder keukentje kun je al heel lekker spelen met een servies of boodschappenmandje. HEMA heeft super leuke houten cakejes. Ze vinden het heerlijk hier om met z’n allen winkeltje te spelen, de kassa is ook zo’n leuke, grote hit. Mama eindeloos van thee, koffie en taart of geroosterde broodjes te voorzien. Het is maar goed dat in dat houten speelgoed geen calorieën zitten.

Je vindt super schattige keukenspulletjes hier –> Keukenspulletjes

Wigwam speeltent

Dit is zo leuk! We hebben al jaren een wigwam en die wordt zowel binnen als in de zomer lekker buiten op het grasveld gebruikt. Onze kinderen vinden het fantastisch hun eigen hutjes te hebben waar ze lekker in kunnen spelen, lezen of creatief kunnen zijn. Zodra papa of mama het toestaan wordt de wigwam weer van stal gehaald.

Doktersset

Doktertje spelen. Zijn er kinderen die dat niet interessant vinden? Ze deden het hier allemaal. Met grote favoriet de stethoscoop.

Mini loco

Super leuk voor wat oudere peuters en kleuters. Er zijn zo veel toffe boekjes bij te krijgen. Kun je elke keer weer leuke uitdaging vinden op hun eigen niveau.

Verjaardagcadeau peuter of kleuter
Cadeautip voor kleuters, hubbelino knikkerbaan

Duplo

Het is bijna jammer dat we al zo’n enorme grote bak vol duplo hebben, want duplo blijft een leuk cadeautje om te geven. Ik had stiekem verwacht dat als ze ouder zouden worden dat de duplo minder leuk zou zijn. En het is een beetje waar, want duplo wordt vervangen door lego.

Maar toch blijft Duplo jaren leuk. Je bouwt er weer op een andere manier mee als dat je doet met lego.

Wobbel

Wobbel is ook van dat uitdagende speelgoed waar je eindeloos veel dingen mee kan bedenken. En het blijft leuk speelgoed voor peuters en kleuters en zelfs ouderen kinderen kunnen hun energie erop kwijt. Best prijzig, zeker, maar absoluut het geld waard.

De wobbel wordt hier voor vanalles gebruikt. Als opstapje, als zitje aan de kleine tafel, als brug, als gym onderdeel, als wobbel, als glijbaan, als wipwap, als voetbal doel….

Houten treinbaan

Ik kan me nog herinneren hoe ik vroeger zelf met de houten treinbaan speelde en mijn kinderen vinden het allemaal net zo leuk. Hij gaat niet stuk en al jaren mee.

Stapelblokken

In, uit, in, uit… Er kan vanalles in. Ze kunnen in elkaar, op elkaar, naast elkaar…. Ze worden een garage of een stal. Ze leren welke dieren erop staan, welke cijfers. Heel veel mee gespeeld. Tot ze na jaren echt helemaal op waren. En toen kregen we voor Elin weer nieuwe set. Zo leuk!

Poppen

Onze jongens hebben zich er nooit wat van aangetrokken of iets meiden of jongens speelgoed was. We hebben hier van alles in huis en ze pakken nog altijd gewoon wat ze leuk vinden. En poppen hebben daar altijd bij gehoord. We hebben hier uitstekende poppenmoeders en vaders in huis.

Je vindt mooie poppen en toffe poppenspullen hier –> Poppen

Poppenbuggy

Hoeveel hier mee gespeeld is, dat kun je van te voren niet bedenken. Ook niet wat voor creatieve ideeën ze hiermee hadden. In een poppenbuggy kun je ook best je kleine broertje proppen en er mee gaan racen. Ja echt, kan prima.

Gelukkig werd hij ook gewoon gebruikt waar hij voor bedoeld was. Een pop in een wagen. Siem en ik gingen zo eindeloos samen op pad. Als poppenvader achter de buggy kreeg ik hem overal mee naar toe.

Je vindt een mooie poppenbuggy hier –> Poppenbuggy

Muziekinstrumenten

Laat sinterklaas dan wel iets kiezen wat je zelf goed kan verdragen ;). Muziek instrumenten blijven leuk. Hier zijn ze altijd enorm fan geweest van de mondharmonica en de gitaar. En alles waar je hard op kunt slaan werkt ook toch.

Leuk cadeau voor een peuter
Beste cadeautip voor een peuter, een loopfiets

Loopfiets

De loopfiets was echt een briljante zet. Zodra Siem erop kon zitten, lief hij er eerst voorzichtig mee en na een paar jaar croste hij gevaarlijk rond. Uiteindelijk heeft kon hij met 3 jaar al fietsen zonder zijwieltjes.

Knutselspullen

Knutselspullen kun je als mama eigenlijk niet genoeg hebben toch? Kleuren, tekenen, knippen en plakken….

Play doh

Ja het staat er echt. Ik ben dan zelf niet zo’n fan van klei maar alle kinderen vinden het heerlijk. En eerlijk is eerlijk, als ik mezelf toesta dat ze er een zootje van mogen maken en ze lekker hun gang kunnen gaan, zijn ze hele middagen zoet. Dagen achter elkaar. Eindeloos veel creaties zijn er al gemaakt, eindeloos veel potjes gingen er ook al door heen. Ik vind het zelf elk jaar weer een hartstikke afgezaagd cadeau maar de kinderen blijven het fantastisch vinden.

Badspeelgoed

In bad gaan blijft een feest. En niet alleen omdat het leuk is om met sop te spelen of de badrand als glijbaan te gebruiken maar ook om eindeloos te scheppen met bakjes en emmertjes, letters en cijfers op de wanden te plakken, of met water te gieten.

Aquaplay

Zijn er kinderen die spelen met water niet leuk vinden? De waterbaan met bootjes en bruggetjes van aquaplay is echt heel leuk om buiten op te bouwen als het mooi weer is. Ze hebben er hier uurren en uurren mee gespeeld.

Kwalitatief goed speelgoed. Het is stevig en gaat lang mee en mocht er iets stuk gaan dan zijn de losse onderdelen te vervangen.

Ik zou het heel leuk vinden als je in de reacties hieronder het lieveling speelgoed van jouw peuter of kleuter achterlaat. Wat was nou echt het meest favoriet? Kunnen we elkaar een beetje helpen 🙂

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

Wat is een leuk cadeau voor peuters en kleuters

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply