leukste apps voor kinderen, ipad spelletjes

Leuke appjes voor de ipadjeugd

leukste apps voor kinderen, ipad spelletjesIk was het nooit van plan geweest zo’n ding aan te schaffen, al was ik er waarschijnlijk ooit toch wel voor gezwicht want stiekem toegegeven hou ik best wel van dat soort gadget dingetjes. Maar deze kreeg ik een paar jaar geleden nou eenmaal in mijn schoot geworpen. Bij het ontslag nemen bij mijn werkgever had ik nog een persoonlijk budget open staan wat ik per direct moest opmaken, aan een ipad ofzo. Nou vooruit ;). Ik schreef laatst een stukje over ‘wat je echt nodig hebt bij 3 kleine kinderen’, ik geloof dat deze als vierde ook wel in het rijtje mag. Dat geef ik maar gewoon toe. Ik kan heel pedagogisch verantwoord hier gaan roepen dat mijn kinderen nooit tv kijken en nooit een scherm voor hun snufferd hebben, maar als dochter dood vermoeid uit school komt en peuter het gemist heeft zich op zijn zus te storten die er niet altijd op dat moment op zit te wachten en baby wil slapen of honger heeft en er ook nog moet worden gekookt ergens, ben ik blij dat die dingen bestaan. Diepe buiging voor onze voorouders die het zonder hebben moeten stellen.

Goed, nu we daar over uit zijn, ik dacht dat het leuk was om onze favoriete apps op een rijtje te zetten. Officieel was de ipad ergens ooit van mij, maar man gaat over wat er op komt. Waar ik nog wel eens vind dat er wel genoeg voor de kinderen op dat apparaat staat en er liever minder dan meer naar gekeken wordt, is het voor man een sport leuke, leerzame, nieuwe aanwinsten te scoren voor de kinderen. Het zal vast een verschil tussen mannen en vrouwen zijn. Voor dit stukje heb ik man met de kinderen dus even aan het werk gezet, rest mij het alleen nog uit te typen.

Komen ze:

Leuke ipad apps voor jonge kinderen:

 • Lego duplo/ duplo trains: Lego duplo: Interactief verhaaltje waarbij een cadeautje uiteindelijk doormiddel van kleine spelletjes naar de leeuw in Afrika gebracht moet worden. Heel erg leuk vanaf 2 jaar. Mijn kinderen vinden het nog steeds leuk om af en toe te spelen. En Duplo trains: die vinden ze op het moment nog wat leuker. Trein laten reiden, laden/lossen, kleine puzzeltjes.
 • Slaap lekker HD. Super simpel spelletje maar heel mooi gemaakt. Fijn sfeertje, fijn muziekje. Speelden ze hier erg graag. Alle dieren moeten gaan slapen, de lichtjes mogen uit.
 • Fiete: Hebben ze hier ook heel veel gespeeld. Kleine leerzame spelletjes. Mooi gemaakt.
 • Wat ze hier ook erg leuk vonden waren simpele puzzel spelletjes. Die zijn wat mij betreft niet geniaal maar ik moet toegeven dat ze er wel veel plezier aan hebben gehad. Daar zijn er heel veel van te vinden.

Leuke ipad apps voor peuters/kleuters:

 • Pepi Tree en Pepi Bath. Deze twee spelletjes zijn geniaal. Vinden de kinderen en wij ook. Zo mooi gemaakt, leuke muziekjes en grappige animaties. Ik kan ze inmiddels dromen en heb soms de hele dag de deuntjes in mijn hoofd maar echt, vanaf 2 jaar goed te begrijpen en mijn peuter van 3,5 jaar speelt het nog steeds graag. In Pepi Tree wonen een aantal dieren (rupsen, eekhoorns, egels, mollen, spin) die honger hebben en gevoerd moeten worden. In Pepi Bath moet een jongen of meisje heel erg nodig in bad. Uitkleden, was aanzetten, naar de toilet, haren wassen en nagels boenen. Dikke aanrader.
 • Kleine bouwers. Heel mooi spel voor kindjes vanaf ong. 2,5 jaar. Melle speelt dit heel erg graag. Dit is een virtuele bouwplaats. Hierin leert hij hoe je een muurtje metselt, een dak bouwt, een straat schoon maakt, een muur verft. Wordt regelmatig geüpdatet. Ook een dikke aanrader.
 • Toca nature: van Toca zijn veel spelletjes te vinden, wij hebben er twee. Met name Toca nature wordt hier heel veel gespeeld. Vanaf ong. 3 jaar, misschien iets ouder. De bedoeling is dat je een natuur gebied maakt en beheert. Bomen plaatsen, water en bergen maken waar dan dieren in gaan wonen. Zelf vissen vangen en bessen ed zoeken en aan de dieren voeren. En als je een dier spot natuurlijk een mooie foto van maken.
 • Angry birds: wie kent het niet? Vinden ze hier allebei erg leuk maar is voor Melle nog wel moeilijk, schiet vooral de verkeerde kant op. Fenne snapt het al aardig.

Oh en uhh, gratis tipje: Installeer ‘app van de dag’. Krijg je dagelijks een melding van een app die normaal gesproken niet gratis is. Soms is het een tijd helemaal niks, en soms scoren we er toch leuke dingen.

En dan kijken ze ook graag you tube, daar kan ik nog wel eens een apart stukje over typen. Ben wel super benieuwd of jullie kindjes ook op de ipad mogen en wat ze dan doen.


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Leuke appjes voor de ipadjeugd”

 1. Denise avatar

  Bedankt voor de tips 🙂 De apps voor jonge kinderen kende ik nog niet en ik zal ze eens opzoeken!

 2. Mama Kip avatar
  Mama Kip

  De apps van Sago Mini zijn hier thuis echt favoriet! (en stiekem niet alleen bij mijn kuiken!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *