Gelezen

Leuke boeken om te lezen

kobo, lezen, pluk een roos, grote kleine leugen, recensieJe zou bijna kunnen denken dat ik mijn blogkindje ben vergeten maar niks is minder waar. Er is een hoop om over te kunnen schrijven maar het moment is er even niet naar om dat heel veel te kunnen doen. Die periodes zijn er soms en ik heb besloten daar gewoon naar te luisteren. Komt vanzelf weer. Wat ik wel veel deed de afgelopen tijd? Lezen. Mijn moeder besloot dat ik voor mijn verjaardag eens een Kobo moest aanschaffen, ik twijfelde al eeuwen, zij hielp me even een extra zetje over de brug. En ik blijk dat dus echt heerlijk te vinden. Lezen is een grote liefde maar ik kom er nooit genoeg aan toe.

Vroeger, in die tijd dat ik nog braaf de hele week van Lelystad naar Amsterdam treinde verslond ik boeken. Het kwam zelfs voor dat ik in de Ako rond de populaire boeken struinde en niks maar dan ook niks nieuws meer kon vinden, alles lag al thuis en was gelezen. Er ging wat geld aan boeken doorheen die periode.

Maar ik ging samenwonen, er kwamen kindjes en andere belangrijke prioriteiten en het lezen verdween steeds meer naar de achtergrond. Hoe ik ook elke keer weer mijn best doe om het lezen nieuw leven in te blazen, er kwam steeds weer een moment dat het inkakte.

Leuke boeken die ik deze maand heb gelezen

Maar goed, voor alsnog lijken de kobo en ik een goede combinatie, het is zo zo makkelijk mee nemen en ik lan het van te voren al vol zetten met heel veel leuke boeken zodat ik nergens zonder kom te zitten. Ik zie zelfs de sportclubjes van de kinderen nu als ‘me tijd.’ Ik lees niet heel snel maar toch gingen er de afgelopen maand vier boeken doorheen. Dat is aardig veel voor mijn doen.

Judas, astrid holleeder, boek, recensie, leuke boekenJudas – Astrid Holleeder

De laatste die ik dichtsloeg en de meest indrukwekkende die ik in tijden las was ‘Judas’ van Astrid Holleeder. De zus van Willem Holleeder doet een boekje open over haar leven en dat van haar oorspronkelijke gezin met haar broer als topcrimineel die al die jaren overal mee weg komt en haar leven als getuigen in de zaak tegen hem. Waarschijnlijk ben ik zo’n beetje de laatste van Nederland die er ingedoken is. Wat een bizar verhaal. Het gaat me nog tijden bezig houden denk ik. Bijna niet te begrijpen wat voor een leven die familie moet hebben gehad en nog steeds hebben, zoveel angst om je eigen leven en dat van je kinderen, neefjes, nichtjes. Dat kan je je niet voorstellen toch? Ik kan me sommige passages nog zo enorm goed herinneren vanuit het nieuws. De Heineken ontvoering was zo’n beetje op het moment dat ik geboren werd en nu pas, pas een paar jaar geleden is hij voor levenslang achter de tralies gezet. Ik zie hem nog als bekende Nederlander waarmee mensen graag op de foto wilden. Bizar idee dat dit zo dichtbij allemaal afspeelde.

Je vindt het boek hier –> Judas

grote kleine leugen, liane moriarty, thriller, boek, recensie, leuke boekenGrote kleine leugen – Liane Moriarty

Toen ik net mijn Kobo in handen had zocht ik direct naar een boek om er op te kunnen zetten en werd een beetje teleurgesteld in de prijzen. Poeh, de e-books zijn nog bijna net zo duur als de papieren versies, dat had ik even onderschat. Deze stond als aanrader om te lezen en ik besloot de 5 euro een leuk prijsje was om te testen of een e-reader iets voor mij zou zijn.

Jane komt net dit jaar voor het eerst op een nieuwe basisschool met haar zoontje Ziggy en moet een plekje zien te vinden binnen de schoolmoeders. Een verhaal over pesten, gepest worden, moeders die voor hun kinderen willen opkomen, gescheiden ouders, vriendschappen. De laatste avond op een basisschool loopt volledig uit de hand, er lijkt een moord gepleegd. Het boek begint met het verhoren van alle schoolpleinouders, en geeft direct een kijkje in hoe het er op een schoolplein aan toe gaat.

Een thriller op een andere manier dan ik ben gewend, het duurde even voor het spannend begon te worden maar tegelijkertijd ook weer erg leuk omdat het verhaal zich afspeelt op een schoolplein en ik me daar weer heel goed in kan verplaatsen. Het volgende boek van deze schrijver ligt toch al weer klaar 🙂

Je vindt het boek hier –> Grote kleine leugen

pluk een roos, thriller, m.j. arlidge, boek, recensie, leuke boekenPluk een roos – M.J. Arlidge

Deel 3 in de serie van inspecteur Helen Grace. Ik vind nog steeds het eerste deel het allerbeste en als je van thrillers houdt, dan is deze serie wel eentje voor op je lijstje, echt een heel goed verhaal maar het is ook fijn om de vervolgboeken te lezen. Deel drie alweer die ik dus uitlas en ik kan niet wachten om deel vier op mijn ereader te zetten.

In dit deel worden er vermoorde meisjes gevonden die helemaal nooit als vermist opgegeven zijn door hun dierbaren. Iemand houdt ze in leven waardoor de familie denkt dat ze zijn vertrokken. Een van de meisjes zit nog vast bij haar ontvoerder…

Je vindt dit boek hier –> Pluk een roos

debet, saskia noort, thriller, recensie, boek, leuke boekenDebet – Saskia Noord

Ik moet toegeven dat ik deze een beetje vond tegenvallen. Het koste me moeite er door te komen in het begin. Gelukkig was dat alleen het begin en heb ik heb daarna alsnog uitgelezen gewoon omdat ik wilde weten hoe het afliep. Maar, ik hou enorm van de Nederlandse thrillerschrijvers omdat die aardig lekker luchtig lezen, toch, ik heb veel betere exemplaren van Saskia Noort gelezen, deze is niet mijn favoriet van haar.

Karen haar man, tv producent, overlijdt aan een ongeluk in zijn auto en laat haar achter met niks. Om de waarheid achter zijn dood te achterhalen verhuist ze terug naar haar oude woonplaats Bergen en naar haar oude vriendengroep, de eetclub. Daar herontmoet ze Simon, een oude vlam die voor haar wil zorgen maar die tegelijkertijd ook meer lijkt te weten van het verleden van haar man.

Je vindt het boek hier –> Debet

Echt als je tussen dit lijstje zou moeten kiezen, neem dan Judas! Echt, ik ben er nog even door gegrepen. heb jij nog leuke boeken tips?

Nog meer leuke boeken:

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of op instagram. Ik ben ook actief op pinterest en heb een nieuwsbrief. Leuk!

*NB. deze post bevat affiliatelinks. Bestel je wat via een van de linkjes, dan krijg ik daar een klein percentage van. Daarvoor betaal je niks extra’s 🙂

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sheila
  1 december, 2018 at 07:53

  Vriendlief heeft een Kobo Plus abo. Ideaal voor nu in Nieuw Zeeland. Toevallig heeft hij net Judas uit, die ik er op had gezet. En dat 2e boek spreekt me erg aan. Maar die is nog niet gratis te verkrijgen binnen dat abo. Dus ik houd hem in gedachten voor mijn bezoek aan de bieb.

  IJs tweeling ben ik 2 keer aan begonnen, maar ik vond het toch niet zo pakkend. Heb je al eens iets van Samuel Bjork gelezen? Aanrader! Retespannend en super goed verhaal.

  • Reply
   MamaMaai
   1 december, 2018 at 11:06

   Oh grappig, ijstweeling vond ik juist heel goed maar ik weet eerlijk gezegd ook niet meer of ik daar heel erg in moest komen ofzo. Samuel Bjork ken ik niet, ga ik meteen even opzoeken. Ben nu bezig in vierde deel van Arlidge, die pakt ook weer goed 🙂 Ik heb dus nog niet zo’n plus abonnement omdat ik tot nu toe daar denk ik niet genoeg voor lees. Maar de laatste tijd juist wel veel dus wie weet. Iets om over na te denken…

  Leave a Reply