DIY kinderen haken

Leuke online haakcursus voor kinderen

Een paar weken geleden vertoefden wij met het gezin in quarantaine, vlak na de lockdown. Zoveel dagen met elkaar, we komen daar best wel doorheen maar af en toe is het best eens zoeken naar wat andere prikkels om het gezellig te houden. En in mijn zoektocht kwam ik een haakcursus tegen voor kinderen.

Super leuk! Ik heb heel wat haakuren in mijn vingers zitten. Zette zelfs al verschillende patronen online van vrolijke billen op een fietszadel hoesje onderandere, en had met Fenne al eens een poging gedaan om haar te leren haken en ze pakt het super snel op. Van wie zou ze dat hebben dan? Creatief kind! Als ze wil kan ze haken. Maar het verslofte. Ik kreeg andere prioriteiten en zij zag het voorbeeld niet meer.

Dus.

Inmiddels hebben we onze vrijheid terug maar was de cursus nog niet afgelopen. Het is fijn dat ze op hun eigen tempo wanneer ze er zelf zin in hebben aan de slag kunnen. En eventueel weer wat stapjes terug kunnen kijken. Even wat anders dan een scherm voor hun neusjes.

Nu zitten wij midden in een verhuizing en had al mijn hobbyspullen al in een doos op iemand anders zijn zolder staan, dus ik schafte voor haar een eigen setje vrolijke haaknaalden aan. In de cursus raadden ze aan grotere naalden te gebruiken, dat is handiger voor kleinere kinderen. Dus hou daar even rekening mee. Een haaknaald 10 (groot) is hier goed geprijsd te vinden

Haken is echt een heerlijke activiteit om uit je hoofd te komen. In onze super snelle maatschappij vind ik het heel belangrijk mee te geven dat de kinderen leren ontspannen. Ontspannen zonder externe prikkels van bijvoorbeeld een scherm. Werken met je handen, iets maken, is een heel fijne en bovendien bevredigende manier om de koppies leeg te maken.

NB. Deze haakcursus voor kinderen is echt opgezet voor kinderen vanaf een jaar of 6. Heel speels met activiteiten om even de energie te ontladen en daarna even te focussen. Korte opdrachtjes en handig als je als ouder (of juf) kunt haken maar niet perse nodig. Zowel voor links als rechtshandige kindjes. Mijn dochter van 11 sloeg de activiteiten over en focuste zich alleen op de haak uitleg. Voor de kleine prijs hoef je het niet te laten te proberen of er een mooie creatieve nieuwe hobby waar ze hun ei in kwijt kunnen uit kan komen ☺️.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply