Speelgoed

De leukste houten spelletjes voor alle leeftijden

Katamino leuke houten spelletjes voor alle leeftijden

De kinderen zijn enorm fan van spellen spelen, liefst met mij maar ook graag met elkaar. Dus zoek ik graag naar spelletjes die geschikt zijn voor alle leeftijden zodat iedereen op zijn niveau kan meedoen en het toch leuk en eerlijk en vooral gezellig blijft. Deze keer onze houten spelletjes die favoriet blijven bij zowel de kleuter, de 8 en 9 jarige en papa en mama ook tof vinden.

Houten spelletjes die leuk zijn voor alle leeftijden

Houten speelgoed blijft mijn favoriet. Het is zo mooi en kwalitatief sterk en bovendien vaak ook duurzaam dus gaat lang mee.

Met deze houten spellen heb je aardig wat mogelijkheden en je kunt ze aanpassen naar het niveau van je kinderen. Ideaal. Ze zijn uitdagend en helpen het ruimtelijk inzicht ontwikkelen van je kinderen.

lees ook: leukste houten speelgoed van de HEMA

Katamino

Katamino behoort tot de smart games en is een grote favoriet hier. Een ideaal spel om om in je eentje te doen. De bedoeling is de houten vormen in de bak te leggen op zo’n manier dat ze er samen inpassen. Uiteraard begint het vrij makkelijk met 3 houten blokken en kun je het uitbreiden naar 8 houten blokken die je in de bak moet weten te leggen.

Zo ver zijn wij nog nooit gekomen. Een super fijn spel voor ruimtelijk inzicht. En geschikt voor heel veel leeftijden. Onze kleuter weet het net zo prima te doen als zijn zus van 9.

Make ’n break

Zijn je kinderen gek op bouwen? Dit is een spel wat echt lang leuk blijft en heel goed voor ruimtelijk inzicht en motoriek. Bouw binnen de tijd zo snel mogelijk zo veel mogelijk houten bouwwerken na en verdien punten. Wie de meeste punten verzameld wint.

De bouwwerken zijn verdeeld in moeilijke en makkelijke kaartjes zodat je een kleuter eventueel tegen een tiener kunt laten spelen en het spel voor iedereen leuk blijft.

Al jaren een groot succes hier in huis. Onze variant komt bij de Lidl vandaan. Af en toe duikt hij ineens daar weer op dus als je hem ziet zou ik je slag slaan. Maar ze hebben hem ook gewoon bij Bol.

Jenga

Oh Jenga heeft iedereen wel goede herinneringen aan toch? Met Jenga kun je zo veel leuke dingen doen. Ze pakken hier de Jenga ook om extra bouwblokken te gebruiken. We hebben de variant met 3×3 en 4×4. Ook Jenga is natuurlijk goed voor je inzicht en motoriek. Welk blokje kun je pakken zodat de toren niet omvalt.

Om Jenga nog toffer en uitdagender te maken heb ik nog wat leuke ideeën:

  • Schrijf op verschillende blokjes keer sommen. Elk blokje wat je trekt, moet je binnen de tijd de som uitrekenen, anders gaat het blokje naar de tegenstander.
  • Schrijf op een zijkant van het blokje opdrachten. Trek je er een blokje uit, dan moet je ook de opdracht uitvoeren. Denk aan sportieve opdrachtjes, creatieve opdrachtjes, grappig opdrachtjes….
  • Schrijf vragen op de blokjes, als in doen durf of de waarheid.

En tegenwoordig heeft Jenga zijn opties zelf ook uitgebreid en het spelletje nog uitdagender gemaakt.

Lees ook: Leukste speelgoed voor peuters en kleuters

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply