De kinderen Speelgoed

De leukste speelgoed favorieten van mijn bijna driejarige peuter

loopfiets pucky, leukste speelgoed voor driejarige peuter, speelgoedtips peuters, jongens, cadeautips jongens peuterJanuari, de maand waarin mijn jongste mannetje alweer drie gaat worden. Oh boy, ik vind het wat hoor, wat worden ze toch belachelijk snel groot. Ik heb zoveel moeite met het afscheid nemen van die jongste heel intensieve jaren die dan toch ineens na één keertje zuchten definitief achter je liggen. Hij zelf telt de dagen af. Tenminste, niet letterlijk maar hij roept tegen iedereen die het wil horen dat hij bijna jarig is. Het is ook echt geen kleine jongen meer, hij neemt zijn plek in ons gezin groot in. Tijd om eens na te gaan denken wat zijn speelgoed favorieten zijn en wat er op zijn lijstje terecht moet komen.

Als je hem zelf vraagt wat hij wil hebben? Een aardbeientaart met witte vlokken. Of nee, ik geloof dat het nu met gekleurde smarties is. En gele cadeautjes. Wat moet je ook vragen dan he, als derde hekkensluiter in een gezin waar iedereen alles al heeft bovendien zijn de feestdagen net achter de rug. Gelukkig hebben we nog wel wat opties om een en ander uit te breiden wat het spelen zeker weten nog veel leuker maakt.

Het leukste speelgoed voor een driejarige peuter

1. Driewieler

Voor Fenne kochten we met haar eerste verjaardag een kleine driewieler van Pucky. Inmiddels zijn mijn kinderen 7, 5 en bijna 3 en wordt er nog altijd om gevochten. De jongste heeft hem inmiddels gebombardeerd tot zijn fiets, waar we ook wel in meegaan omdat de broer en zus ook gewoon hun eigen fiets hebben maar hij kan het dan ook echt niet uitstaan als er ook maar iemand dreigt te kijken naar zijn exemplaar. Die driewieler was een van de dingen die op het lijstje beste koop voor onze kinderen kwam te staan. En zo intensief als hij wordt gebruikt, je ziet het er niet aan af.

2. Loopfiets

Ik hoorde eens dat kinderen die een loopfiets veel gebruiken, sneller leren fietsen en zelfs zijwielen kunnen overslaan. Bij beide oudste wilde ik er al graag eentje hebben maar ja, de voorraad voertuigen in de tuin en schuur breidde zich zo rap uit dat we er nooit toe kwamen. Bij Siem besloten we het toch te doen, wederom een loopfiets van Pucky. En hij gaat als een speer, zelfs binnen. Bij ons mag dat dus 😉 . Ik geloof echt wel dat hij binnenkort al eens zal kunnen fietsen zonder zijwielen als ik zie hoe hard hij gaat en hoe goed hij zijn evenwicht al kan bewaren.

Ik vind de loopfiets echt zelf ook goud, we nemen hem overal mee naar toe. Gaan we broer en zus op halen op school, rijdt hij rondjes op het plein. Gaan we naar het bos, loopfiets achterin de auto mee. Boodschappen doen? Jep loopfiets mee. Kortom, mama hoeft niet meer te tillen.

leukste speelgoed voor driejarige peuter, speelgoedtips peuter jongens, kinetica sand, sensorisch spelen, driejarige peuter jongen cadeau tips3. Speelgoedkeukentje

Nog zo eentje voor op het lijstje beste kinderkoop. Fenne kreeg twee keukenblokken voor haar 2de verjaardag en zolang staan ze dus ook al in de huiskamer te shinen (ze is nu 7). Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat er sindsdien geen dag voorbij ging dat er niet mee gespeeld werd. Inmiddels hebben we al een aantal keer de etenswaren en de pannensetjes vervangen en af en toen breiden we uit me een apparaat of een kassa. De laatste keer plunderden we daarvoor de Ikea. Het keukentje wat wij hebben kan ik niet meer vinden, maar dit speelgoed keukentje van Little dutch is echt super mooi.

Gaan we eens bij iemand anders spelen zou je denken dat al dat andere speelgoed wat wij thuis niet hebben het meest interessant is he, maar nope, zodra hij een keukentje spot is hij daar niet meer weg te slaan.

4. Auto’s

Auto’s auto’s auto’s. Stiekem is hij een enorme fan van de Vtech toet toet auto’s en alle uitbreiden die erbij hoort. Zodra hij hem ziet staan is hij wel een aantal uurtjes zoet aan het spelen. Jammer genoeg zitten er maar twee standen op, namelijk knetterhard en uit. Uit staan ze natuurlijk liever niet als de peuter speelt. Batterijen zijn er natuurlijk ook gewoon uit te halen, heerlijk.

Op moment is Brandweerman Sam zijn hele grote held maar geef hem een willekeurig voertuig exemplaar en hij vermaakt zich.

5. Poppen

Dit kleine meneertje wordt een uitstekende vader, dat zien we nu al.

6. Duplo

En dan vooral de duplotrein. Als de trein wordt opgebouwd gaan we helemaal los en wordt echt alles uit de kast getrokken en gaan we hink stap sprong door de huiskamer. Van Sinterklaas kreeg hij een basisset van Humbelino, een knikkerbaan die perfect op de duploblokken past. Heel erg leuk om te combineren maar voor mijn bijna driejarige echt nog veel te moeilijk. Tenzij mama zin heeft het ding in elkaar te prutsen, dan wel super leuk natuurlijk. Wat mij betreft staat deze wel op zijn lijstje om uit te breiden. Tenslotte wordt hij vanzelf een keertje oud genoeg om er wel mee aan de slag te gaan nietwaar?

duplo, hubelino, leukste speelgoed driejarige peuter, speelgoed tips peuter, cadeau idee peuter, jongens

7. Play doh of kinetic sand

Of het play doh is of kinetic sand maakt voor hem niet echt uit. Met beide maak je hem en zijn broer en zus  wel een paar uurtjes blij. Wat er op tafel komt is sterk afhankelijk van in welke bui ik ben 😉 Kan ik bergen rommel weerstaan, zand all over the place, pannen, borden, bestek die uit de keuken worden getrokken? Of heb ik zin om op te letten dat mijn kleine ventje niet langzaam maar zeker alle play doh wegvreet. Al jaren vullen we Sinterklaaszakken, schoenen, verjaardagen aan met potjes playdoh en ze zijn er na al die tijd nog net zo’n grote fan van.

Het speelzand hebben we inmiddels ook al een aantal jaar in bezit en de 2 kilopakken die we toen in huis kregen doen het nog altijd. Het is inmiddels wat minder, het is wat droger en valt wat minder snel uitklaar maar de vraag is of dat een nadeel is.

Wat er uiteindelijk op zijn lijstje moet komen denken we nog even over na. We hebben inmiddels nog een berg ander bouw en constructie speelgoed wat erg leuk is maar waar we net te weinig van in huis hebben dus wie weet gaat dat het worden.

Waar spelen jullie peuters het liefste mee? Ik kan alle tips wel gebruiken. Zo’n derde maakt het toch altijd net weer een beetje lastiger.

In deze tekst zijn affiliate linkjes te vinden. Bestel je wat via zo’n link dan krijg ik daar een klein percentage van. Daarvoor betaal je uiteraard helemaal niks extra’s. Mocht je hier iets bestellen, vind ik dat super lief!

Gerelateerd:

Wil je MamaMaai blijven volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply