Speelgoed

Het leukste speelgoed volgens mijn vijfjarige jongen

speelgoed vijfjarige, kapla, duplotrein, regenboog grimmsWe zijn weer keihard aan het nadenken wat er in de grote zak moet komen en kanonnen dat was een klus maar we zijn er in grote lijnen uit. Jullie? Ik vind het zo moeilijk, nu met Sinterklaas maar ook rond elke verjaardag. Alleen niet voor mijn vijfjarige jongen. Ik maakte vast een lijst met het leukste speelgoed voor een vijfjarige jongen. Voor Melle is het altijd zo bedacht, de enige keus die we dan nog moeten maken is welke doos het gaat worden. herkenbaar?

Je maakt hem echt nergens meer blij mee dan met een goede doos Lego, of in ieder geval als cadeautje dan he, want als ik er zo over aan het nadenken ben, gelukkig heeft hij ook nog andere hobby’s. Stiekem maak je hem met heel veel hartstikke blij maar meestal komen daar geen voorwerpen maar alleen wat stokken, water, frisse lucht of lekker eten bij kijken.

Ik maakte een lijstje met de grootste speelgoedfavorieten van mijn vijfjarige.

Het leukste speelgoed voor een vijfjarige jongen

1. Lego lego lego!!!

Met dikke stip op 1, Lego. Hoe meer hoe beter. Mag hij een wens doen, is dat standaard dat hij ooit alle lego die er bestaat in bezit heeft. Je mag niet zeggen wat je wenst maar ik kan gedachten lezen. Een paar weken geleden verhuisden we de lego voor een verjaardag naar boven, naar zijn eigen kamertje. Dat deden we niet eerder omdat hij er dagelijks beneden aan de grote tafel mee zat te spelen. Maar het bleek een geniale zet. Mijn mannetje heeft af en toe een plekje alleen nodig en gaat nu dagelijks boven aan zijn tafeltje zonder broer zus prikkels zitten bouwen. Nergens maak je hem meer blij mee dan met lego.

2. Fiets

Jep, sinds de zijwielen er af zijn gaat hij graag fietsen. Wat voor weer het is maakt hem niet uit. Dikke tranen als mama besluit dat we een dagje met de auto naar school gaan. Mijn snelheidsduiveltje trapt zich een ongeluk met zijn kleine bandjes, maar we wachten nog even tot het voorjaar voor hem een nieuw mountainbike exemplaar aan te schaffen. Liefst gaat hij nog op zijn vrije dagen offroad rijden met papa, kunstjes doen of stiekem op een verlaten schoolplein crossen.

jongenskamer, touwladder, rekstok

3. Rekstok

Jep, deze kleine man heeft een rekstok of touwladder in zijn kamer. Groot succes. Opa boorde een paar gaten in het plafond omdat Siem deze voor zijn verjaardag kreeg. Maar de jongens delen nou eenmaal samen een kamer en voor vijfjarige jongens bleek zo’n klimding ook echt een groot succes. Gaat geen dag voorbij dat ze er niet aan hangen en alle vriendjes zijn jaloers. Wij hebben deze rekstok met ringen en deze touwladder. En ze wisselen graag af.

4. Kapla

Ik moet toegeven dat ik me ooit sterk af vroeg wat er nou zo leuk kon zijn aan een stel houten plankjes. Kapla is er de schuld van dat ik open-einde speelgoed zeer ben gaan waarderen en we tegenwoordig ook de wobbel en houten regenboog van Grimm’s (ook groot succes) in huis hebben. Die ook heel vaak in combinatie met Kapla gepakt worden. Elke verjaardag twijfelen we of we een extra set gaan aanschaffen. We hebben de Kapla basisset van 100 blokjes hier in huis en dat is duidelijk te weinig. Maar de Kapla moet concurreren met de lego en welke wint mag duidelijk zijn. Voor alsnog wordt de Kapla met vlagen dagelijks uit de kast getrokken door een van de drie hier.

leukste speelgoed vijfjarige jongen, waar spelen jongens van vijf mee, kapla, regenboog grimms,

5. Knutselen

Geef hem lijm en een schaar en je hebt een blij ventje. Een creatief ventje ook. Geef hem verf en hij is de hele dag stil. Het liefste steeds weer wat anders.

Knutsel projectjes waar hij heel blij van werd:

6. Gereedschapskist

Van opa kreeg hij met zijn verjaardag een klein gereedschapskistje van met touw, tape, tierips, musketonhaken, kettingen. Overal sleept hij het ding mee naar toe. Moet er ergens touw geknoopt worden? Een tieripje anders? Stukje tape? Wacht, Melle weet er wel raad mee. Binnenkort ga ik met hem eens een oude radio of iets halen bij de kringloop om uit elkaar te schroeven. Een gereedschapskist kreeg ik zelf ook ooit voor mijn verjaardag toen ik klein was en echt, zo enorm tof. Lekker allemaal rotzooi verzamelen en klussen, hoe mooi kan het zijn?

leukste speelgoed vijfjarige jongen, kapla, duplotrein, regenboog grimms

7. Duplotrein

Hij mag dan al 5 zijn, bijna zes zelfs en dikke legofanatic maar duplo blijft ook leuk. Het heeft man aardig wat overtuigingskracht gekost de duplotrein in de Sinterklaaszak te mogen doen een paar jaar geleden, want hoe lang zou er überhaupt nog met duplo gespeeld worden als we de lego gingen introduceren? Maar hij bleek gelijk te hebben, de duplotrein was een gouden zet. Ideaal om te combineren met van alles en uuuuuren mee te spelen. Ik zou hem persoonlijk niet meer aanschaffen als je kindje vijf gaat worden maar iets eerder, we hebben hier nog een kleine man te gaan die het ook super tof vindt, het is er wel eentje waar jaren lang mee gespeeld gaat worden.

8. Regenboog van Grimms

Die verscheen een paar jaar geleden ineens in de zak nadat hij al heel lang op mijn lijstje stond maar eerlijk is eerlijk, die regenboog is ontzettend duur en ik twijfelde toch wel of mijn kinderen het wel zouden gebruiken. Uhm… dat gebeurde in eerste instantie niet echt. Als er al mee gespeeld werd dan werden de bogen gebruikt als skies en we kwamen er achter dat ze daarvan niet perse mooier worden.

Nah goed, toen dat niet meer mocht, belandde ze een tijdje in de kast. Dikke teleurstelling voor mama. Maar nu… inmiddels worden ze goed gebruikt. Meestal als ‘bij speelgoed’. Bij de duplotreinbaan, bij de keuken als enorme taart, als poppenhuis, …… Maar tegenwoordig bouwt Melle er ook enorme kunstwerken van. Op Pinterest zijn de mooiste en moeilijkste uitdagingen te vinden. De regenboog is echt een dikke hit hier, als ze een beetje fantasie hebben of je hun creativiteit wil stimuleren, ik zou zeggen bestel hem. Staat ook nog eens super tof in het interieur. Vind ik dan he. Je hebt ze inmiddels ook in het zwart wit voor de fans die niet zo’n felle kleuren willen en bij ons staan de kleine regenbogen en de pastel nog op ons lijstje.

9. Bal

Ja duhh 😉 Neem kinderen en je ballen verzameling groeit vanzelf. Overal kom ik wel een variant tegen. Groot klein, hard zacht of zelfs de vorm van een m&m, wij hebben ze in huis. Ik kan eindeloos roepen dat er niet binnen gegooid en geschopt mag worden maar dat is tegen de muren. Tegenwoordig slingert er zelfs eentje in de fietstas want meneer moet hem mee naar school om met zijn vriendjes te voetballen op het plein.

En dan heb je nog de riddertjes die we laatst scoorden bij de kringloop. We hebben nog de magformers die elke speelgoeddag op school weer opgetrommeld moeten worden. De houten treinbaan, de auto’s, lucotoys (houten constructieblokjes), de bobbel…. Allemaal worden ze graag gepakt maar halen het bij lange na niet bij de bovenstaande 9.

Voor mijn vijfjarige jongen is het dus niet zo’n probleem. Wat er straks in de zak zit is niet zo’n enorm grote verrassing maar wel zeker weten een enorm grote hit. Voor de peuter en de dochter is dat een ander verhaal. Voor Fenne vind ik het zelfs echt enorm lastig.

Gerelateerd:

In dit artikel zijn affiliatie linkjes verwerkt die verwijzen naar een webshop. Als je wat via zo’n link besteld, krijg ik daar een klein percentage van. Daarvoor betaal je natuurlijk niks extra’s.

Vind je het leuk Mamamaai te blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina, via ingstagram of op Pinterest. Leuk!

speelgoed vijfjarige

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sheila
  26 november, 2017 at 11:00

  Jaaaah…, Oz heeft dit jaar een Grimms regenboog voor zijn verjaardag gekregen. Die met de pastel kleuren, want mama moet er ook naar kijken. Het is prijzig, inderdaad. Maar ik besloot hem toch aan te schaffen, omdat het zo’n kwalitatief goed product is en ook nog super veelzijdig. Het is een cadeau waar je nog jaren mee kan spelen. Zelfs ik word er zen van om er even mee te bouwen. Ik vind het in ieder geval een schot in de roos. Speelgoed waar je echt wat aan hebt.

  • Reply
   MamaMaai
   26 november, 2017 at 19:04

   Ben heel benieuwd of hij het leuk vindt. Bij ons was het rond zijn leeftijd dus nog niet zo’n hit maar nu dus wel, Fenne is inmiddels 7 🙂 Je hebt er als het goed is dus nog echt heel lang plezier van. Toen ik hem bestelde was die pastel er nog niet, tenminste, niet dat ik weet. Tis echt mooi speelgoed he, heb je dat nieuwe merk al gespot?

 • Reply
  Judith
  26 november, 2017 at 17:32

  Onze zevenjarige heeft als grootste wens een l.o.l. Surprise doll, die komt dan ook in de zak, samen met het Top Models make up boek, een schoudertas, een koptelefoon en een spel. Nu nog bedenken wat voor spel een goede aanvulling op onze voorraad spelletjes zal zijn.

  • Reply
   MamaMaai
   26 november, 2017 at 19:05

   Oh wat spannend, dat top model make up boek staat hier ook op het lijstje…

  Leave a Reply