Baby Uitjes

De leukste uitstapjes met je baby of dreumes

leukste uitstapjes met je baby of dreumesDe babytijd ligt inmiddels echt achter mij. Nu Siem al ruim anderhalf is, lijkt hij in helemaal niks meer op dat inimini ventje wat ik een jaar geleden in mijn armen had. Om maar niet te spreken van de dochter die van de week alweer zes wordt en de zoon van 4. Kanonnen, zo ben je kersverse nog wat onzekere mama en een keertje zuchten en je bent ineens een mama van een groot gezin.

Als ik er nu op terug kijk? Het is hard werken zo’n kleine totaal afhankelijke spruit terwijl je nog aan het herstellen bent van een aanslag op je lijf en je elke nacht diensten draait waardoor je een strik in je wallen kan leggen maar jeetje, wat is het een bijzondere speciale periode. Huil huil…

Ik kreeg de vraag welke uitstapjes met baby’s leuk zijn en ook al deed ik niet heel gekke bijzondere mega originele dingen met mijn baby’s. Ik denk zelfs helemaal niet dat je baby’s echt een plezier doet met bijzondere uitstapjes. Veel te druk, veel te veel prikkels. In ieder geval, ik vind het leuk er een lijstje van te maken.

Nu Fenne en Melle tegenwoordig op school zitten, heb ik eindelijk tijd wat alleentijd met Siem door te brengen. Maar ja, wat onderneem je dan?

De leukste uitstapjes met je baby of dreumes

Baby en peuterzwemmen

Met Fenne heb ik er heel veel lol aan gehad. Vanaf dat zij vier maanden oud was, ging ik regelmatig een uurtje met haar naar een baby zwemklasje. Liedjes zingen, watervrij maken, spetteren… Prachtig vond ze het. En nog steeds, liefst ligt ze elke dag in het water. Ik ben ervan overtuigd dat dat een grote bijdrage heeft geleverd aan het feit dat ze zo’n enorme waterrat is. Met Melle had ik helaas de middelen niet maar nu de oudste twee op school zitten wil ik dit samen met Siem gaan doen.

Kinderboerderij

Hoe vaak we er ook heen gaan, de kinderboerderij blijft een hit. Superleuk. En, ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zo vroeg mogelijk leren hoe ze met dieren moeten omgaan.

Speeltuin

Nee, niet zo’n dure. Gewoon ergens een glijbaantje in de wijk. Mocht je de tijd even kwijt raken, ben je zo een paar uurtjes kwijt. Let maar eens op hoelang ze dat volhouden. Of samen schommelen. Benieuwd wie van jullie het het eerste zat is 😉 Ach en weet je, anders loop je weer even een stukje naar het volgende pleintje.

Ballorig

Nee, nop, ik persoonlijk ben er geen fan van maar mijn kinderen denken er van heel jong al heel anders over. En geef ze eens ongelijk. Ik zie natuurlijk best dat het een waar speelparadijs is. En er zijn gewoon speciale baby/peuter hoekjes waar de kleintje lekker kunnen rondscharrelen.

Het bos

Beestjes zoeken en over je arm laten kruipen, blaadjes bekijken, takken oprapen, met modder spellen, steentjes gooien, paddenstoelen zoeken en als je moe bent lekker in de wagen slapen in de frisse lucht terwijl mama nog een rondje aan de conditie werkt… Of niet.

De stad

Ik bedoel niet als je heel weinig tijd hebt en perse iets moet hebben. Nee, ik bedoel rustig stappen en elke toetmobiel wat je tegenkomt beklimmen. Bij ons in het centrum hebben ze waterfonteintjes, die doen het altijd goed. Maar ook verschillende speeltoestellen, trappen en zelfs een klimmuur. Maar mocht je die niet hebben, zoek dan elke lift op. Bestaan er kinderen die niet vechten om op de knopjes te drukken?

De bieb

Lezen is leuk en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Einde belerend bericht. En buiten dat is de bieb echt leuk en komen wij er echt veel te weinig omdat we hier thuis onze eigen bieb kunnen starten. De kleintjes kun je bij de bieb vaak gratis aanmelden en dan krijg je direct een koffertje met kleinigheidje mee naar huis.

Fietsen

Als baby namen we Siem mee achter in de croozer waar een speciaal babyhangmatje in zat. Zodra weg weg reden sukkelde hij al in slaap, zo heerlijk vond hij het. Nog steeds vind hij het fantastisch in de Croozer te hangen tijdens het fietsen maar net zo graag zit hij voorop zodat hij het allemaal goed kan zien. Het gebeurd niet vaak dat onze kleine man een ritje op de fiets zat wordt.

Speeldate

Een baby om je heen is heerlijk fantastisch maar ik miste het op een gegeven moment ontzettend om tegen iemand aan te blaten en andermans sores aan te horen. Happy me heb ik altijd veel vriendinnen met kleintjes om zich heen gehad waarvan er een aantal parttime werkten of gewoon net als ik thuis waren. Ik zeg win win. Mama kletsen en baby een andere wereld ontdekken en een soort van socializen.

Strand

Je hoeft natuurlijk niet direct naar Katwijk te rijden als je er niet naast woont, een plas water met zand wat dichter in de buurt kan ook, je baby zal het verschil niet zien. Hoe leuk is zo’n enorme zandbak. Überhaupt zand en water… Kan het nog beter?

Wat deden of doen jullie het liefste met je baby  als uitje? Aanvullen mag in de comments, leuk! 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  29 augustus, 2016 at 13:48

  Een fietstocht in de baby-mee plus regenhoes? Heerlijk rondkijken en dutje doen al liggend.

  In de auto met een muziekje?

  Mee naar een cafeetje met kinderspeelhoek…

  • Reply
   MamaMaai
   29 augustus, 2016 at 18:57

   Ja in de auto vinden ze ook niet vervelend. tenminste, voor een kort stukje 😉

 • Reply
  Patty
  29 augustus, 2016 at 17:43

  Er is niets veranderd in 20 jaar. Ik deed het precies zo.
  Na het eten op de fiets 1 voorop 1 achterop. Boterhamzakje met appelschijfjes mee.
  Dan naar een viaduct rijden en de jongens wedstrijdje doen wie de eerste bus of rode auto ofzo zag.
  Dan naar een speeltuintje van een basisschool. Daarna naar huis even tv kijken badje en naar bed.
  Je bent dan toch wat uurtjes zoet! Haha

  • Reply
   MamaMaai
   29 augustus, 2016 at 18:57

   Ja inderdaad, hier tellen ze hoeveel hulpdiensten ze hebben gezien… Leuk toch 😉

  Leave a Reply