Baby De kinderen

Lieve Siem; 2 maanden

Twee maanden precies vandaag. 5860 gram en 62 cm prachtig slapend kind in mijn armen terwijl ik dit stukje type. Gisteren geboren, vandaag al weer 2 maanden. Zo begon ik vorige maand dit stukje en zo voelt het nog steeds. Het zou me niks verbazen als ik zo nog zou kunnen beginnen als mini straks een jaar is. Alle clichés blijken ook deze keer weer zo waar. De tijd vliegt, zat ruimte voor elke nieuwe baby in je hart enz enz, bla bla. Bij elk nieuw kind gaat de tijd nog een tandje harder. Is het echt alweer twee maanden geleden allemaal?siem 8 wk
Het gaat zo goed met Siem. Mijn blije baby. En met broer en zus en zelfs met mij. Elke dag nog steeds veranderd er veel. Van een newborn babytje totaal afhankelijk van slapen en de borst inmiddels een mannetje wat al van zich laat horen. Wat begint te kletsen. Wat overduidelijk begint te lachen als broer of zus hun koppies boven de box hangen. Die oogcontact probeert te maken met rijkelijk gevulde verhalen. Eigenlijk wel tegen elke wildvreemde die aandacht geeft. Overduidelijk weer een enorme flirt, doet me denken aan zijn zus. Hij lijkt zich verder ook prima te vermaken met de beesten die boven de box rond cirkelen. Zo makkelijk weg te leggen dat ik het bijna zielig vind. Ik heb nog wat last van de hormonen of eerlijk, ik was altijd al zo’n emolabiel figuur. Al net wat meer wakker dan de eerste weken ook al blijft het een ongelofelijke slaapkop. En zelfs ook ’s nachts. Mogen we niet klagen met een baby die dan om de 3 tot 5 uur van zich laat horen en af  en toe besluit gewoon eens wat langer door te tukken. Zo tevreden en makkelijk. Het zal nodig zijn. Met zeer weinig geduld als hij besluit te willen eten. Blijkbaar zit er toch ergens wat pit. Wie had dat ooit gedacht.

Jeetje wat heb ik me vooraf veel te druk gemaakt. Zo bang weer een flesweigeraar of moeilijke slaper op deze aardkloot te zetten. Zo bang weer de komende twee jaar in een waas aan me voorbij te laten trekken door de wanhopige frustrerende vermoeidheid maar niks is minder waar. Als overduidelijk borstenliefhebber, na aandringen inmiddels ook fan van plastic. Zolang de zuigbehoefte maar bevredigd wordt en het buikje gevuld hebben wij een volmaakt tevreden blije baby.

Een steeds boller wordende baby. Alsof we met de dag zijn wangen meer zien hangen en zijn beentjes spekkiger worden. Al twee maanden enkel en alleen groeiende van mama’s melk. Die er na elke voeding rijkelijk weer wordt uit gekwakt. Wederom een spuger. Hoe hard ik mijn post preg lijf kan vervloeken, zo trots ben ik dat het mijn kinderen kan voeden. Dat het uberhaubt mijn kinderen zo mooi heeft weten aftebakken. Het blijft een natuurlijk wonder.siem 2 mnd
Geen enkele jalousie hier in huis, behalve misschien de competitie wie de meeste kusjes kan geven, het meest mag knuffelen. Godsgruwelijk dankbaar ben ik voor mijn kindjes die zo lief voor elkaar zijn. Het is echt een aanrader. Drie kindjes, wat een rijkdom. Drie kleine loslopende stukjes van mijn hart.

Maar was het nou allemaal zo goed te plannen, neem dan geen baby in de winter. Hoe ontzettend veel relaxter is een lente of zomer kind. Niks geen gezeur en gezeik met al die rottige virussen. Bekant acht weekjes oud en mag al zijn tweede verkoudheid op zijn naam schrijven. Tis toch wat. Behalve een hardnekkige hoest en schrale rode wangen verder niks ernstigs.

Vanavond voor het eerst een uurtje tijd voor mama alleen. Eens zien hoe ik het er af ga brengen zonder mijn plakkers. Het flesje gekolfde melk staat al te wachten. Ik haalde het vanochtend met een dubbel gevoel uit de vriezer. Ik maak me deze keer totaal geen zorgen of het thuisfront het gaat overleven zonder mij, eerder of ik het overleef zonder hen 😉

 

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Dina
  26 maart, 2015 at 11:23

  Die foto’s, ik smelt weer helemaal weg hier achter mijn laptoppie. Maai, wat heb je het toch mooi, zo samen met je gezin. <3 Ben benieuwd hoe je je tijd in je eentje gaat doorbrengen. 😀

  • Reply
   MamaMaai
   27 maart, 2015 at 16:56

   Aahh super lief. Uurtje badminton met mijn team was het.

 • Reply
  Seline
  26 maart, 2015 at 11:32

  Wat een prachtige foto’s! En wat gaat de tijd snel he ;-)?

 • Reply
  Madam Elisa
  26 maart, 2015 at 11:57

  Wouw wat groeit die al, smelt smelt 🙂

 • Reply
  Madelon
  26 maart, 2015 at 12:48

  Wat gaat het hard! Zo heerlijk dat gevoel dat kindjes goed groeien op mamamelk <3

 • Reply
  Maris
  26 maart, 2015 at 16:21

  O klinkt goed. Fijn Maai dat het zo lekker gaat. En veel plezier vanavond. Wat ga je doen?

 • Reply
  Gwen
  26 maart, 2015 at 21:14

  Jezus wat weet jij het toch altijd mooi onder woorden te brengen. Zo herkenbaar, ik moest een traantje laten van je bv-stukje 😀

  • Reply
   MamaMaai
   27 maart, 2015 at 16:56

   Dank je, wat super lief!

 • Reply
  Dineke
  26 maart, 2015 at 23:52

  he, zo’n blogje had ik nou net even nodig! Ik heb al zóveel beren op de weg gezien dit keer. Ben zwanger van nr 2 en voor mijn gevoel ben ik alles weer vergeten. Enne, hier straks 2 zomerkindjes maar mocht ik ooit een 3e kindje mogen krijgen dan toch maar het voorjaar hoor! Veeeel te warm om in juli te moeten bevallen terwijl iedereen lekker op het strand ligt.

  • Reply
   MamaMaai
   27 maart, 2015 at 16:57

   Haha ja dat klopt, ik was met de eerste hoog zwanger midden in de hittegolf, jakkes dat was zwaar. Alleen vooral voor mezelf. Al die virussen vind ik zo zielig voor de kleine, je staat beetje machteloos….

 • Reply
  Karin
  27 maart, 2015 at 04:58

  ‘Drie kleine loslopende stukjes van mijn hart.’ Ja, met zulke mooie woorden kun je me echt opvegen… :-))

 • Reply
  inspinration
  27 maart, 2015 at 09:35

  Leuk om je enthousiame te lezen voor drie kids, ik voel me net zo rijk met die van ons.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27 maart, 2015 at 14:38

  Wat een schatje zeg!

 • Reply
  Lieke
  27 maart, 2015 at 21:47

  Wat een schatje!

  Liefs lieke

 • Reply
  Saskia
  27 maart, 2015 at 21:49

  Mooi meissie!

 • Reply
  MissThing
  28 maart, 2015 at 09:42

  Wat gaat het snel he?! Prachtig mooi mannetje. En wat kan je dan trots zijn he? Genier ervan.

 • Reply
  kliefje
  29 maart, 2015 at 18:53

  Wow, time flies. Echt niet normaal. Ik schrik me hier thuis ook steeds wezenloos.

  Prachtig kind heb je! 🙂

 • Reply
  Fleur
  29 maart, 2015 at 20:56

  Oh wat een mooi kindje! Echt leuk dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden, je boft echt met zulke schatjes :).

 • Reply
  Denise
  31 maart, 2015 at 12:55

  Alweer 2 maanden! Wat een pracht zoon!

 • Reply
  emmel
  31 maart, 2015 at 21:07

  alweer een pracht van een kind!

 • Leave a Reply