Baby De kinderen

Lieve Siem; 8 maanden

siem 8 maandenLieve Siem, mag ik even gillen? Soms he, soms loopt mijn lijf, mijn hoofd, mijn hart gewoon over. Dan borrelt mijn binnenste bijna naar buiten. Liefde heet dat. Houden van. Tot de maan en terug of in kringetjes. Dat fluisteren we hier altijd naar elkaar. Maar ik hou altijd een stukje meer van jou dan jij van mij. Gewoon, omdat ik je moeder ben.

Jeetje Siem, je gaat hard. Twee maandjes geleden pas begon je met je eerste hapjes. Inmiddels eet je alles wat we je naar binnen schuiven. Fruit, groente, brood, rijst…. tot nu toe geen probleem. Geen kramp of uitslag ook, heel fijn. Alleen spinazie lust je niet. Dachten we gisteren voor te zetten. Het eerste waar je je neus voor op trok. Grappig, Fenne en Melle konden daar nooit genoeg van krijgen. Gewoon eten met jou op de arm begint onmogelijk te worden. Stiekem snoepen voor mama met jou er bij kan ook niet meer. Jeetje, we hebben vuilnisbak 2.0 op de wereld gezet.

Je hebt ook massa’s energie nodig natuurlijk. Je traint je een ongeluk. Zitten kon je al een tijdje. Sinds vorige week kan je ineens kruipen. En op de zelfde dag trok je je omhoog en stond je langs de speelgoed kist. Oh dat bekkie, had ik dat toch weten vast te leggen, zo trots. Inmiddels is het hek van de dam. Dacht ik dat je een handen bindertje was toen ik je de hele dag mocht tillen. Inmiddels is helemaal niks meer veilig. Er gaat geen dag voorbij zonder bult op je koppie. En mag ik broer en zus extra achter de broek zitten dat ze het kleine pul niet laten slingeren. Alleen daar aan heb ik al een dagtaak, jongen. Maar je deinst er nog niet voor terug. Je wordt sterk. En je wereld wordt ineens zo groot.

Je bent er eentje om op slag verliefd op te worden. Zo’n vrolijkerd. Zo’n enorme leukerd. Met je nog steeds tandeloze bekkie, oh laat dat nog maar even zo. Je kijkt al zo wijs, ondeugend en open de wereld in. Je wil er bij zijn. Je observeert en vindt meestal alles prima. Zolang er wat reuring om je heen is, vermaak je je opperbest. Met vlagen ben je eenkennig of verlegen. Maar eventjes de kat uit de boom kijken en je laat ook van je horen. Dan ineens moet iedereen horen wat voor geluidjes je al kan maken.

Oh, je moest eens weten wat Fenne en Melle allemaal over je zeggen. Hoe lief en voorzichtig ze met je zijn. Je hebt het getroffen met ze. Ons gouden trio.

En je hebt je eerste flesje kunstmelk geproefd. Pepti. Niet zo lekker als bij mama he? Toch maar een beetje aan wennen, liefie, het gaat nog wel regelmatig voor je neus staan. Het kolven staat me zo tegen, ik heb het opgegeven.

En dit is zo’n momentje. Je ligt prins heerlijk in je bedje te slapen. Gaat eigenlijk heel goed overdag. En ’s nachts nog lekker bij mama. Eigenlijk hebben we helemaal niks te klagen met jou. Wie knijpt me even?

En soms ben ik bang mijn ogen te sluiten. Ik zou willen dat ik alles van jou, je lach, je geur, je zachte velletje, je geluidjes zo als alles nu is kon opsluiten in een doosje om voor altijd bij me te dragen. Ik wil het liefste elk moment van jou in me op snuiven en onthouden. Ik zou willen dat je zo bleef. Voor altijd. En tegelijkertijd weet ik dat je een steeds fantastischer mannetjes wordt. Dat ik elke dag weer een stukje meer van je hou. Omdat ik het al twee keer eerder mocht meemaken.

Dus, lekker groeien mannetje. Ontwikkel je. Wordt en blijf vooral je leuke, lieve, fantastische zelf. Mijn kleinste kanjer!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Manon
  26 september, 2015 at 19:55

  Oh zoooo waar <3 vooral je eerste en laatste alinea…

 • Reply
  Maris
  26 september, 2015 at 20:19

  Lief…. Hij wordt groot <3

  • Reply
   MamaMaai
   26 september, 2015 at 20:23

   Ja heel groot, en veel te snel 🙁

 • Reply
  lotus lilly
  27 september, 2015 at 20:04

  Wat een lekker ventje !

 • Reply
  lielebeesje
  27 september, 2015 at 20:26

  Zo mooi!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  29 september, 2015 at 11:22

  Wat een lieve foto! Hij ziet er zo tevreden uit.

 • Leave a Reply