De kinderen

Logeren en weer een nieuwe beste vriend

Hier heeft ze hem ontmoet... Haar nieuwe verloofde

Hier heeft ze hem ontmoet… Haar nieuwe verloofde…

Mijn meisje. Al weken, wat zeg ik, maanden heeft ze het er over. Dat ze zo graag wil logeren. Bij wie doet er over het algemeen niet zo toe. Bij oma, bij Sarah, bij Ayel en sinds vorige week ook bij Owen. Owen is haar nieuwe beste vriend. Sinds van de week, toen ze elkaar voor het eerst ontmoette, vroeg ze direct maar even aan zijn moeder of ze meteen kon blijven slapen. By the way, ze gaat ook met Owen trouwen dus zo gek is het allemaal niet. Sorry voor alle andere vriendjes en vriendinnetjes die ze eerder al beloofde te gaan trouwen. Opgestaan, plaats vergaan. Of zo iets.

Vorige week kwam oma langs. Dat het er maar eens van moest gaan komen. Die logeer partij. Het was de kleine meid al beloofd voor pap en mam daar wat tegenin konden brengen. Heel slim oma! Dus werden de agenda’s maar gepakt want het moest en zou ook op korte termijn. Dit weekend bij voorkeur. Ja ahum, slik. Even met papa overleggen hoor, die heeft al z’n kippetjes (en kuikenhaantje) graag bij elkaar op stok. Mama ook trouwens. Maar hallow, het kind gaat straks naar school. Ergens moeten we toch een stap maken met loslaten, nietwaar?

Ze heeft er zin in. Het overzien van nog drie nachtjes slapen is moeilijk. Alles is morgen of gisteren. Maar nog één nachtje slapen begreep ze goed. ‘Ga maar snel slapen schat, morgen wordt een spannende dag’. Mam, wat zeg je nu? Kusje kusje, oogjes dicht. De schaapjes lagen in hun mandje. Het was stil boven. Het slaapt.

Of toch niet. Groot verdriet. ‘Ik wil niet alleeheen bij oma slapehun…’ Ach moppie. We zien het morgen allemaal wel. Oogjes dicht.

Vanmorgen kwam ik er op terug. Of ze er zin in had. Ja natuurlijk. Het kind staat hier een gat in het dak te springen, ik zal van de week even wat oordopjes bij de buren langs brengen. En nee, het was echt niet spannend hoor mam en ik durf best alleen. Het komt wel goed hoor mam…

Slik.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Roos
  14 maart, 2014 at 13:43

  Spannend! Ayden heeft ook nog nooit gelogeerd, en als het aan deze mama ligt, duurt dat ook nog een hele tijd 😉

 • Reply
  MamaJo
  14 maart, 2014 at 14:01

  De eerste keer logeren voor Rob, toen hij een jaar of drie was, bij opa en oma, was het flink brullen dat ik niet weg mocht. Ben vrolijk zwaaiend en lachend weggegaan, oma nam hem vrolijk mee naar binnen en na 1 minuut was het over. Voor het slapengaan nog even wat klein verdriet, maar daarna was het ook over. Ging dus redelijk gesmeerd. Dit soort eerste keren zijn altijd wel een “dingetje”, zowel voor de ouders als voor de kinderen. Succes ermee!

 • Reply
  Bee
  15 maart, 2014 at 08:14

  Inderdaad wel spannend, maar ik vond het ook wel iets stoers hebben…zo’n kleine uk die daar het avontuur in ziet!! De jongste vertelde laatst dat ze als ze dan in bed ligt het altijd even moeilijk heeft, maar dat dat daarna ook weer over is.
  Ik hoop dat jou kleine uk ervan geniet!!! (En denk aan de ruimte die het later geeft….! haha)

 • Reply
  Maris
  15 maart, 2014 at 16:00

  Leuk. Logeren bij oma vinden ze hartstikke leuk. Emily ging voor de eerste keer bij oma logeren toen ze 4 maanden was. En gelijk voor vier nachten. Moest toen wel met de verhuizing. Was even slikken, maar… sindsdien heb ik er direct nooit meer moeite mee gehad. Mila ging ook met een maand of zes ofzo logeren. Nu nog regelmatig. Ze vinden het super.

 • Leave a Reply