Maai eet

Lunchtip; Witlofsalade met appel en dadels

lunchtip, witlofsalade met appel en dadels, saladeVorige week starte ik met de 40dagen bloggen challenge en kreeg ik de vraag of ik weer eens wat lekkere recepten wilde delen. Goede ideeen als het om eten gaat zijn natuurlijk altijd welkom. Met een gezin met drie kinderen snap ik dat maar al te goed. Iets maken wat aan ieder zijn wensen voldoet is lastig zo niet onmogelijk. Wha, zal je net zien, deze witlof salade die ik in mijn hoofd heb is zeer zeker niet geliefd bij mijn eigen kindjes en ook Merijn staat niet direct te poppelen, gek, dus maak ik het regelmatig voor mezelf. Als lunch. Of als de rest weer eens mag kiezen en we frietjes eten. 

Ooit plaatste ik nog wel eens receptjes op mijn blog maar inmiddels nog maar zelden en kom ik niet verder meer dan het plaatsen van mijn taartcreaties. Dat heeft er niks mee te maken dat ik het niet leuk vind want ik hou er van allerlei nieuwe dingen te proberen als het gaat om lekker eten. Punt is, het fotograferen van eten. Je zou denken, fotografie is een liefde, lekker eten is een liefde, één en één is twee. Maar zo is het blijkbaar niet. Ik vind eten op foto’s er nog al eens zeer onsmakelijk uit zien, echt, eten op de foto zetten is een kunst en niet iedereen beheerst die.

Maar, ik kocht een nieuwe lens en wilde het wel weer eens proberen.

Dus. Deze witlofsalade met appel en dadels. Een receptje wat ik mee kreeg van huis uit. In een iets ander jasje gestoken, wij maakten hem vroeger altijd aan met mayonaise en suiker, en ik kies er liever voor de suiker te vervangen voor dadels en een beetje honing.

lunchtip, lunch, witlofsalade met appel en dadels, saladeWitlofsalade met appel en dadels

Onderstaande hoeveelheden eet ik in mijn eentje maar dan moet ik er bij zeggen dat ik ook rustig een gewone zak ijsberg salade aangevuld met van alles in mijn eentje weg eet. Normaal gesproken zou dit genoeg zijn voor 2 porties en eet je met een gezin dan zou ik de hoeveelheden verdubbelen.

Wat gaat er in?

 • 1 Witlof
 • 1 rood/gele Appel
 • 4 Dadels
 • Handje gemengde ongezouten noten
 • Scheutje olie
 • Scheutje witte wijn azijn
 • Perper/zout
 • Scheutje honing

Een van mijn lievelingssalades. Lekker fris, geschikt als lunch of als salade bij het hoofdgerecht en voor zover ik weet best gezond. Wat is jouw lievelingssalade?

Gerelateerd:

lunchtip, witlofalade met appel en dadels, salade

Lunchtip, witlofsalade met appel en dadel

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Katrien
  24 februari, 2018 at 18:23

  Ik ben zot van witloof en dit klinkt echt heerlijk!

  • Reply
   MamaMaai
   25 februari, 2018 at 10:04

   Ik ook, zo jammer dat de rest het niet lust. Maar deze moet je echt proberen dan 😉

 • Reply
  MultiVroon
  24 februari, 2018 at 21:18

  Jammie!

 • Leave a Reply