Gemaakt door mij

Maak eens een jurkje

zelfgemaakt, minder jurkje, raglan, kleedjeGelukkig nieuwjaar iedereen. Dat het voor iedereen een heel fijn, gezellig, warm, liefdevol en inspirerend 2016 mag worden. Ik hoop het. Dat we met z’n allen weer de positieve kant op gaan denken.

En weer door met het normale leven ;). Het is al tijden geleden dat ik een naaimachine aanschafte en besloot er ook serieus een nieuwe hobby van te maken. Ik zag mezelf al avond na avond de kledingkasten van mijn kroost vullen met originele schattige zelfmaaksels. Zo moeilijk zou dat toch niet zijn. Beetje naïef inderdaad.

Liefde voor het verzamelen van stofjes

Ik verkijk me nog wel eens op dingen. Mijn kunnen, tijd, ik noem eens wat dingen… Zo begon ik ooit ijverig aan een shirt voor Melle. En sinds dat moment was ik bang voor tricot en kreeg de machine een stoflaagje. Jammerrr. Overigens ontwikkelde ik wel liefde voor het verzamelen voor leuke stofjes en ideeën. Dat ging al die tijd gewoon door.

zelfgemaakt, kinderjurkje, raglan, naaienToen kwam byElla ineens langs met die leuke jurkjes en rokjes (perfecte versies kus je gewoon bij haar aanschaffen hoor). Dat kan ik toch ook gewoon. Ik klikte wat toffe, door de kinderen uitgezochte stoffen naar huis en ging…. niet aan de slag. Angst.

Potverdorie.

zelfgemaakt, kinderjurkje, raglan, naaien

Soort van Raglan jurkje

Ineens was daar zo’n moment. Ik vond een raglan patroon wat ik perse wilde hebben, wat niet zou kunnen mislukken. Knipte mijn stof en kwam erachter dat ik het persoonlijk wel kon doen mislukken. Ik gok dat ik het gepast zou hebben, had ik het geval in elkaar gezet. Beetje jammer van de stof maar een mens moet af en toe de gok wagen nietwaar?

zelfgemaakt, kinderjurkje, naaien, raglanIk legde er een bestaand, goed passend jurkje op en besloot aan alle kanten heel wat centimeters weg te knippen. Naaide het geval met veel minder gevloek en getier dan verwacht in elkaar en zie… Kijk het kind spinnen in de warmste maand December.

Een jurk! Niet perfect maar voor de eerste keer… Best trots. In ieder geval heb ik weer zin om nieuwe projectjes te beginnen 🙂

Goed. En dan kan nu iemand mij vertellen hoe je perfecte oksels krijgt.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Joyce
  2 januari, 2016 at 07:58

  Ah wat een tof jurkje! Prima gelukt toch? Het staat op mijn doelenlijst om De naaimachine te leren gebruiken. Zo handig om zelf kleding te maken.

 • Reply
  MultiVroon
  2 januari, 2016 at 09:01

  Scheren? Of bedoel je niet je eigen ;p

  Wat is het probleem met de oksels? De kruisende stiksels? Ik stik altijd eerst de mouw aan de jurk en dan de hele zijnaad dicht.

  De vorm van het kledingstuk? Let bij het overtrekken van bestaande kleding op de vorm, je moet het lijf apart overtrekken van de arm, en de boel vaak een beetje verplaatsen tijdens het natekenen om alle “hoekjes” mee te nemen.

  Nog iets?

  • Reply
   MamaMaai
   2 januari, 2016 at 10:27

   Whahaha, ja dat doe ik netjes hoor, dat scheren. Nee, ik naaide inderdaad ook eerst de mouwen aan om vervolgens de zijnaden dicht te naaien maar als ik de hoek om ga, zijn de oksels uiteindelijk gerimpeld. Wat doe ik verkeerd?

 • Reply
  MultiVroon
  2 januari, 2016 at 09:02

  En schattig resultaat! Wat stom van het gekochte patroon! Ik leg vaak ook een kledingstuk op het patroon om de maat te kiezen/controleren.

  • Reply
   MamaMaai
   2 januari, 2016 at 10:25

   Was niet een gekocht patroon hoor gelukkig maar een gratis patroon via de raceboek groep 😉

 • Reply
  liselotte
  2 januari, 2016 at 11:39

  Hartstikke leuk, goed gelukt hoor! Staat haar mooi! Oh als je trouwens plooitjes in de oksels krijgt kan je misschien de binnenzoom een stukje inknippen zodat het niet meer trekt daar?? (Tip van de slordigste naaister ever hoor…;) )

 • Leave a Reply