Gemaakt door mij

Nieuwe macramé wandhanger gemaakt

Zelfgemaakte macramé wandhanger in de woonkamer

Van die mooie macramé wandhanger knopen. Ik zag al zo vaak kunstwerken voorbij komen op social media en nu werd het eindelijk tijd om zelf een wandhanger te maken.

Het is zo fijn en ook zo belangrijk om je hoofd af en toe rust te geven. In een wereld waarin alles snel snel en gehaast moet en we vooral veel moeten en ook nog het hoogste zouden moeten bereiken, is het zo enorm fijn om af en toe juist alles uit je handen te laten vallen en alleen maar aandacht te schenken aan creëren. Of jezelf gewoon heel even totaal nutteloos maken. Het mag. En het kan ook gewoon. Al die andere belangrijke dingen lopen niet weg. En het leven draait ook gewoon door zonder ons, echt waar. We zijn veel minder belangrijk dan we denken.

Een stok om een macramé wandhanger aan vast te maken

Yes, ik zag hem ineens liggen in de speelwei voor de kinderen tijdens het paardrijden, de perfecte stok voor mijn zelfgemaakte macramé wandhanger. Haha, hoe suf klinkt dat he? Maar serieus, ik had Melle al tijden de opdracht gegeven een goede wat dikkere, redelijk rechte stok voor me te vinden waar ook nog eens niet te veel viezigheid aan en in zou zitten want ik wilde er een macramé wandhanger aan vast maken. Een echte stok zou zoveel bijdragen aan hoe hij de wandversiering er uiteindelijk uit zou komen te zien.

En hij deed echt heel erg zijn best. Hij kwam zeer regelmatig met een exemplaar aangefietst maar elke keer moest ik hem teleurstellen. Wat hij stiekem niet zo heel erg vond, hij bezit zijn stokken liever zelf. Dikke tranen ook toen hij er achter kwam dat deze stok, die uit de wei, echt aan de muur zou komen. Hij hoopte zo dat hij hem wel zou krijgen.

macrame, wallhanging, wandhanger, macrame wandhanger, diy, creatief, knopen,
macrame, wallhanging, wandhanger zelf maken, macrame wandhanger, diy, creatief, knopen,

Het touw wat ik gebruikte kreeg ik van sinterklaas. Zo lang al loop ik met het idee rond zo’n toffe wandhanger te maken maar het kwam er niet van. Zoals dat elke keer weer gaat. En omdat die stok er dus niet was, gebruikte ik het touw eerst om de nieuwe plantjes in een geknoopte plantenhanger voor het kale raampje in de gang te kunnen hangen. Ook nog steeds super blij mee, het staat zo leuk als ik kom aanrijden met de auto.

Het touw wat ik gebruikte is een soort katoen en super fijn maar kan ik nergens online vinden. Op dit moment gebruik ik dit macramé koord, van gerecycled katoen en in super fijne kleurtjes te krijgen. Maar nu was de stok er ineens wel en werd het tijd dat er een macramé wandhanger geknoopt ging worden. Ik ken alle basisknopen. Ik heb vroeger op mijn zolderkamertje uuuren versleten aan het knopen van vriendschapsbandjes en maakte toen al mijn eigen plantenhangers en manden. En anders is daar internet.

Niet teveel knopen door elkaar gebruiken

Maar ik dacht dat een overdaad aan verschillende vormen en knopen al geen goed idee zou worden, het moet wel een beetje… uhh… Laat ik zeggen, ik wilde voorkomen dat ik er een hysterisch ding van zou maken door te veel verschillende manieren van macramé knopen direct te gaan uitproberen.

diy wandhanger van macrame

En eigenlijk denk ik dat het prima gelukt is. Ik ben echt heel erg blij met hoe het geworden is. En dat voor een eerste, jup ik ben trots. Eigenlijk hadden we nog maar tien minuten voor we weg moesten maar ik porde toch Merijn de boor te pakken en wel direct meteen een gat in de smetteloze muur te boren om hem op te hangen. Oh ik ben er zo blij mee, zei ik dat al…

Macrame wandhanger knopen
macramewandhanger maken

Macramé wandhanger boven het bed

En het is weer zo onwijs leuk om te doen dat ik er heel graag nog eentje wil maken. Hoe druk mijn hoofd vaak is, het is heerlijk om je te verliezen in bezig zijn met je handen. Ik opperde het idee al om hem boven ons bed te hangen want serieus, ik denk echt dat dat een gave plek is maar Merijn werd nog niet direct enthousiast. Dat heeft soms ook een beetje tijd nodig met die ideeën van mij, die kan hij in mijn hoofd niet bekijken natuurlijk.

Is een beetje mijn probleem. Ik heb het ook met haken. Ik wil zo graag meer en meer maken maar weet dan niet meer zo goed wat. Want alleen maar gehaakte dekens en kussens of nog weer een macramé planten- of wandhanger….  Waar laat ik het allemaal he. Maar goed, ik wil ik wil ik wil en ik stond vanochtend al weer verleidingen te weerstaan bij de bollen touw in de hobbywinkel…. dus waar hij ook komt te hangen, nog eentje gaat er zeker komen.

Wil je me volgen? Dat kan op mijn facebookpagina, vind ik heel leuk. En ik ben ook te vinden op pinterest of instagram.

DIY wandhanger van macrame
diy macrame wandhanger knopen

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  26 april, 2018 at 18:48

  Super leuk Maai! Ik bedoel niet in mijn overvolle huis :O maar ziet er mooi uit!

  (I am back! 😉 )

  • Reply
   MamaMaai
   27 april, 2018 at 10:52

   Zeg je daarmee dat het beter met je gaat? 🙂

 • Reply
  Sheila
  26 april, 2018 at 20:02

  Wat gaaf! Ik zou hier dus helemaal zen van worden, van dat geknoop. Zou echt iets voor mij zijn. Mooi gemaakt, joh. En die tak is inderdaad prachtig. Ik snap je zeker. Zo was ik lang op zoek naar een geschikte tak als kledingrek in de kinderkamer. Zola heeft helemaal geen kasten en alles is opgehangen. Alleen de kleding die ik niet zo mooi vind, liggen in een bak. En dat geldt ook voor Oz. Al heeft hij 2 hele gave industriële kasten op zijn kamer. De mooiste kleding hangen aan een kledingrek (een mooie stok dus).

  • Reply
   MamaMaai
   27 april, 2018 at 10:51

   Wat een gaaf idee. En ik zou zeggen, gewoon doen 😉 Ben benieuwd naar jouw creatie.

 • Reply
  Debbie
  5 april, 2019 at 21:02

  Beste mama van Melle, super mooi. Dit is nu de tweede keer dat ik Google en bij jou uitkom. Zoals je kan raden was mijn plan om een hanger te maken, maar zo mooi als deze wauw, daar wordt ik nerveus van😉. Hier ook een mama die niet stil kan zitten.
  Groetjes Debbie (Aiden zit volgens mij bij je zoontje in de klas)

  • Reply
   MamaMaai
   7 april, 2019 at 17:08

   Oh wat leuk om te lezen, ik maakte deze hangers vroeger heel veel dus speel een beetje vals 😉 Maar met een beetje oefenen gaat het jou vast ook lukken. Ik zal Melle eens vragen, hij zit bij Aischa, ben nu wel heel nieuwsgierig wie je bent 😉 In de middenbouw is dat toch anders dan in de onderbouw he…

 • Reply
  Jasja
  25 augustus, 2019 at 11:07

  Prachtig!! Begrijp ik goed dat je het 4 mm touw hebt gebruikt? En hoeveel klossen/rollen heb je nodig voor een werk zoals dit?

  • Reply
   MamaMaai
   29 augustus, 2019 at 08:10

   Dank je wel 🙂 Ja dat klopt, 4 mm inderdaad. Voor deze gebruikte ik een ander merk touw dan in de link, weet niet meer precies hoeveel meter er op de rol zat. Maar er gaat echt veel meer touw in zitten dan je denkt. Ik had drie rollen van die ik gebruikte helemaal leeg.

  Leave a Reply