Make over kleine man

Het moest er toch een keer van komen. Ook al heeft mijn kleine man een absoluut jongensbekkie. Pas twee keer hebben mensen zich (hardop) vergist. Ja, en hallo, hij stond toen met de rug naar zijn belager. Van voren is het onmogelijk je te vergissen, toch? In ieder geval, zijn lange blonden manen moesten worden getemd. Lekker voor de zomer. Nu al dagen heeft hij er last van. Vooral ’s avonds en ’s nachts. Dan plakken de bezwete  lokken in zijn gezicht. Geërgerd veegt hij ze weg. En om dat blonde goud nou tot op zijn kontje te laten groeien…..

melle

Coupe surfdude

In ieder geval, ik bleef het uitstellen. Ik kreeg al pijn in mijn hart bij de gedachte er een schaar in te zetten. Ik hou van jongetje (en mannen) met lange haren. Niet haren tot op de kont maar op de schouders. Lekker warrig. Alsof de wind het heeft gekamd. Zo heerlijk surfdude achtig. Strandlook. Man, jij was ook ooit een surfdude toch? Waarom nu eigenlijk niet meer?

Toch kocht ik voor het geval dat weken geleden al een uitdun schaar. Want kleine meid zag er op deze leeftijd ook zo uit. En toen we de onderste slag eraf knipte werd het super stijl. Dat staat haar goed. Voor kleine man zag ik dat niet zitten. Het moet een beetje wilder. Een beetje stoer maar toch schattig. Lekker boevig, precies zoals hij is. Kleine meid ging altijd al naar kapsalon mama, maar help…. hoe knip je een jongetje?

Hoe knip je een jongetje?

In een onbewaakt ogenblik waarin ik niet helemaal helder nadacht plantte ik kleine man op de kinderstoel voor de ipad. Ik overlegde heel kort en snel en halfbakken met man (tot hier ongeveer?!) en jaste de eerste lokken op de grond. Auwtsjj, mijn hart. Peentjes zweten en tranen die branden achter mijn ogen ging ik verder. Stukje hier, stukje daar, ohw nee, scheef. Stukje meer daar eraf. Jong, blijf nou toch eens zitten.

make over melle

En toen ineens vond ik dat ik klaar was. En kleine man himself vond het ook wel weer mooi geweest. Ik griste nog wat plukken van de grond en stopten deze in een envelop. Als dierbare (oh sentimentele muts die je ook bent) herinnering voor in het fotoalbum. En dit is het resultaat. Ik zal niet enorm over mijn eigen werk gaan zitten pochen…. maar eerlijk? Ik vind het best goed gelukt. Nog precies mijn kleine boef.

make over melle

Huh, wat?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

12 reacties op “Make over kleine man”

 1. Dinaz avatar
  Dinaz

  Goed gelukt!!! Mooi koppie! 🙂

 2. Petra avatar
  Petra

  Super gelukt! Leuk kapsel zo. Toch nog lang maar wel lekker stoer.

 3. Liesje avatar

  Ik vind dat je het echt heel goed gedaan hebt!! Staat hem goed hoor!
  Ik heb vorige week de pony van dochter geknipt omdat hij iedere keer in haar ogen hing en mijn meneer vond dat dat écht niet meer kon…
  Ik heb er dagen buikpijn van gehad. De komende jaren vermijden we dus alle scharen.

  Maar bij Melle staat het hartstikke tof. Wat een rakker!

 4. Bee avatar

  Mooi hoor! Dat je dat durft! Dapperrr!

 5. Marije avatar

  Wel heel goed gelukt! Stoer kapsel zo toch 😀 Lijkt mij wel heul spannend.

 6. Saskia avatar
  Saskia

  Ik kon hem vandaag toch nog door een flinke bos aaien. Gelukkig maar want ooma houdt van jongens met lang haar. Heimwee naar de hippietijd?

 7. Karin (Alles voor je kleinkind) avatar
  Karin (Alles voor je kleinkind)

  Knap hoor! Die van mij blijft nog geen seconde stil zitten als ik met een schaar in de buurt durf te komen. Ik laar het dus maar aan de kapper over…

 8. Nicole avatar

  Wat goed..! Ik durf echt niet zelf te knippen…

 9. Stephanie avatar

  Mooi gelukt hoor 😀 lief toetje!

 10. Sharmayne avatar

  Staat lekker fris

 11. Myrna avatar
  Myrna

  Wat een knapperd!

 12. mamoesjka avatar

  Heel goed gelukt! Vooral de pony valt lekker luchtig…..knap ventje! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *