De kinderen

Make over kleine man

Het moest er toch een keer van komen. Ook al heeft mijn kleine man een absoluut jongensbekkie. Pas twee keer hebben mensen zich (hardop) vergist. Ja, en hallo, hij stond toen met de rug naar zijn belager. Van voren is het onmogelijk je te vergissen, toch? In ieder geval, zijn lange blonden manen moesten worden getemd. Lekker voor de zomer. Nu al dagen heeft hij er last van. Vooral ’s avonds en ’s nachts. Dan plakken de bezwete  lokken in zijn gezicht. Geërgerd veegt hij ze weg. En om dat blonde goud nou tot op zijn kontje te laten groeien…..

melle

Coupe surfdude

In ieder geval, ik bleef het uitstellen. Ik kreeg al pijn in mijn hart bij de gedachte er een schaar in te zetten. Ik hou van jongetje (en mannen) met lange haren. Niet haren tot op de kont maar op de schouders. Lekker warrig. Alsof de wind het heeft gekamd. Zo heerlijk surfdude achtig. Strandlook. Man, jij was ook ooit een surfdude toch? Waarom nu eigenlijk niet meer?

Toch kocht ik voor het geval dat weken geleden al een uitdun schaar. Want kleine meid zag er op deze leeftijd ook zo uit. En toen we de onderste slag eraf knipte werd het super stijl. Dat staat haar goed. Voor kleine man zag ik dat niet zitten. Het moet een beetje wilder. Een beetje stoer maar toch schattig. Lekker boevig, precies zoals hij is. Kleine meid ging altijd al naar kapsalon mama, maar help…. hoe knip je een jongetje?

Hoe knip je een jongetje?

In een onbewaakt ogenblik waarin ik niet helemaal helder nadacht plantte ik kleine man op de kinderstoel voor de ipad. Ik overlegde heel kort en snel en halfbakken met man (tot hier ongeveer?!) en jaste de eerste lokken op de grond. Auwtsjj, mijn hart. Peentjes zweten en tranen die branden achter mijn ogen ging ik verder. Stukje hier, stukje daar, ohw nee, scheef. Stukje meer daar eraf. Jong, blijf nou toch eens zitten.

make over melle

En toen ineens vond ik dat ik klaar was. En kleine man himself vond het ook wel weer mooi geweest. Ik griste nog wat plukken van de grond en stopten deze in een envelop. Als dierbare (oh sentimentele muts die je ook bent) herinnering voor in het fotoalbum. En dit is het resultaat. Ik zal niet enorm over mijn eigen werk gaan zitten pochen…. maar eerlijk? Ik vind het best goed gelukt. Nog precies mijn kleine boef.

make over melle

Huh, wat?

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Dinaz
  5 juni, 2014 at 11:50

  Goed gelukt!!! Mooi koppie! 🙂

 • Reply
  Petra
  5 juni, 2014 at 12:46

  Super gelukt! Leuk kapsel zo. Toch nog lang maar wel lekker stoer.

 • Reply
  Liesje
  5 juni, 2014 at 12:47

  Ik vind dat je het echt heel goed gedaan hebt!! Staat hem goed hoor!
  Ik heb vorige week de pony van dochter geknipt omdat hij iedere keer in haar ogen hing en mijn meneer vond dat dat écht niet meer kon…
  Ik heb er dagen buikpijn van gehad. De komende jaren vermijden we dus alle scharen.

  Maar bij Melle staat het hartstikke tof. Wat een rakker!

 • Reply
  Bee
  5 juni, 2014 at 13:47

  Mooi hoor! Dat je dat durft! Dapperrr!

 • Reply
  Marije
  5 juni, 2014 at 14:57

  Wel heel goed gelukt! Stoer kapsel zo toch 😀 Lijkt mij wel heul spannend.

 • Reply
  Saskia
  5 juni, 2014 at 18:00

  Ik kon hem vandaag toch nog door een flinke bos aaien. Gelukkig maar want ooma houdt van jongens met lang haar. Heimwee naar de hippietijd?

 • Reply
  Karin (Alles voor je kleinkind)
  5 juni, 2014 at 18:09

  Knap hoor! Die van mij blijft nog geen seconde stil zitten als ik met een schaar in de buurt durf te komen. Ik laar het dus maar aan de kapper over…

 • Reply
  Nicole
  5 juni, 2014 at 20:47

  Wat goed..! Ik durf echt niet zelf te knippen…

 • Reply
  Stephanie
  5 juni, 2014 at 21:35

  Mooi gelukt hoor 😀 lief toetje!

 • Reply
  Sharmayne
  6 juni, 2014 at 14:36

  Staat lekker fris

 • Reply
  Myrna
  7 juni, 2014 at 12:42

  Wat een knapperd!

 • Reply
  mamoesjka
  8 juni, 2014 at 11:22

  Heel goed gelukt! Vooral de pony valt lekker luchtig…..knap ventje! 🙂

 • Leave a Reply