Maai eet

Makkelijk, snel en lekker Avocado soepje

Ik heb er weer eentje voor ons soepliefhebbers mensen. Ik was aan het rondneuzen wat ik nu zoal allemaal kan gaan eten. Soms word ik nogal een beetje overvallen door een moedeloos gevoel dat dat echt helemaal niks meer is. Begrijp me niet verkeerd, het is puur principe en liefde voor mijn baby. Helemaal mijn eigen keus dus. Of in ieder geval een deel van het probleem is mijn eigen keus. Maar soms…. Elke keus heeft nadelen toch? Maar gelukkig blijken er een hoop dingen nog wel te kunnen. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van op een andere manier koken en je die eigen maken. Dus we maken er het beste van.Vega, vegan, soep, avocado
Dat is deze keer gelukt. Ik bouwde een soepje om tot eentje die geen problemen voor de kleine man gaat geven en bombardeerde deze binnen een mum van tijd tot de nieuwe favoriet. Niet alleen omdat hij super romig, lekker en gezond is maar minsten net zo belangrijk, hij staat binnen een handomdraai op tafel.

Ingredienten voor 4 personen:

♣ 2 rijpe avocado’s
♣ 2 kleine rode uien
♣ 1 teen knoflook
♣ 1l groente bouillon
♣ 1/2 citroen
♣ 1tl kurkuma kruiden
♣ cayenne peper
♣ alpro soya quisine (kookroom)
♣ olijfolie
♣ handje vol cashewnoten

Hoe maak je het?

1. Schil de avocado, ontpit en snij ze in blokjes. Schil en snijd ook alvast de ui en de knoflook.

2. Verwarm de olie en fruit de uitjes en de geperste knoflook.

3. Schenk de bouillon erbij en voeg de avocado en de kurkuma kruiden toe.

4.  Laat een paar minuutjes koken.

5. Stop alles in de blender tot een romig geheel ontstaat.

6. Voeg de kookroom en het sap van de uitgeperste citroen toe.

7. Garneer met een snufje cayennepeper en fijngehakte cashewnoten.

8. Eet smakelijk!

Laat je weten wanneer je hem ook maakt en wat je er van vindt?

Heb je deze al een gemaakt?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Leonie van Mil
  24 juli, 2015 at 19:50

  Dit lijkt mij een heel lekker soepje! Dank voor deze blog 🙂

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  25 juli, 2015 at 14:27

  Ik heb nog nooit een avocado soepje gegeten, maar hij ziet er lekker uit!

 • Reply
  MultiVroon
  26 juli, 2015 at 21:06

  Oh, wat gek en interessant?

  Smaakt het erg naar avocado? Haha, stomme vraag. Maar dat gaat er hier niet goed in 😉

  • Reply
   MamaMaai
   29 juli, 2015 at 19:54

   geen stomme vraag hoor maar uhm… ik vond het gewoon super lekker. Maar ik ben ook gek op avocado dus vind het lastig antwoord op te geven. Het had niet heel erg die smaak in ieder geval. Gewoon lekker romig 🙂

  Leave a Reply