Mama Maai

Mama fit en nu echt

mama fit, fit mom, hardlopen, ren mama ren, Evi podcast

Bloemetjes, beter dan mijn rode hoofd dacht ik.

Vorige week bedacht ik me in een zonnig humeur dat het nu eens echt helemaal klaar is met dat softe gedoe. Ik zit al tijden niet lekker in mijn velletje en er mag nu echt eens wat veranderen. Te beginnen bij het mooie weer, check! Ook al bedacht ik me een week of twee geleden dat de zomer ineens best dicht voor de deur stond ook al leek hij nog zo ver weg, ik moet toegeven dat ik in een lichtelijke stress schoot. Ja maar… dan moet de winterjas dus uit.

Om het heugelijke feit kracht bij te zetten besloot ik elke dag te gaan hardlopen, morgen. Maar morgen is elke dag weer morgen he. En morgen kwam niet tot man besloot dat het niet morgen maar vandaag moest worden. Als je morgen 😉 beneden komt is dat in je hardloopkleding. Jawel sir… Voor koffie en na koffie, zo zei hij omdat hij dondersgoed weet dat ik zonder geen boe of bah te zeggen heb laat staan een stap te verzetten.

En uhm, braaf schaap als ik ben, ik deed dat. En Evi mocht mee. Ik downloadde in een ver verleden al eens haar app en gebruikte hem toen ook. Ik geloof dat ik toen voor een paar centjes de eerste trainingen heb gekocht. Daarna verdien je met elke keer dat je loopt punten om de volgende training vrij te kopen. Das mijn ding dacht ik want mijn doel was nog altijd zeker de 10 kilometer. Maar daar kwam ik door, pak hem weg het maken van drie baby’s, nooit en ik moet toegeven dat ik kei hard zucht als ik kijk naar het aantal punten wat ik in de afgelopen zoveel jaar heb verdient. 32 terwijl je voor elk rondje er 4 krijgt. Zeg, dat kan beter he?

Dus oma ging de deur uit, jawel, ze deed het echt. En omdat oma geen watje is besloot ze midden in de training te beginnen. 24 minuten lopen met pauze, moet te doen zijn toch? Dacht ik ook. En nu kan ik twee dagen dus niet lopen. Confronterend dat mijn conditie het best lukt maar dat mijn lijf zo’n plotseling actieve levensstijl niet apprecieert. Ik geloof dat ik nog nooit eerder zo’n spierpijn heb gehad, of wacht, ik was al 3 keer bevallen. Ik overdrijf niet als ik continue het gevoel heb dat ik omval en door mijn benen dreig te zakken. Ernstig dus, luistert dan ook naar het lijf. Ik moet dit voortzetten om een pietsie meer vertrouwen in te krijgen en niet oma maar gewoon een fitte mama van 33 te zijn. Ik laad me op voor training twee deze week.

Maar goed, precies, de winterjas moet uit. Komt u maar derrière, we gaan zon vangen. Ik stelde voor mezelf een aantal puntjes op. Mama wordt fit, en nu echt.

  • Beter geen pot speculoos per dag. Ja. Liefst lepel ik zo uit de pot maar dat staat ook niet he. Ik doe er voor de vorm nog een boterham onder. Of wacht, vier boterhammen want het is lunch. Hoe hou je je zelf voor de gek.
  • Bewegen mama. Yes yes, we fietsen naar school hoor!
    Lopen lopen lopen. Jaaa, de speeltuinen zijn weer open *kuch*. Frisse lucht happen en de jongens uitlaten.
  • Relaxen, ontspannen, niksen. Kan niet. Jawel, kan wel. Gewoon doen. Momentjes pakken. Met een kopje thee in de zon. Zoiets?
  • Leuke dingen plannen.

Toooo be continued 🙂

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply