Mama fit: Skeeleren

skeeleren
Gisteren bedacht ik ineens dat het anders moet. Dat zijn van die vreemde stuiptrekkingen die bij mij horen. Ik loop al een tijdje te klagen over me niet fit voelen. Niet zo gek ook, ik ben van 3 a 4 keer sporten per week inmiddels terug naar nog net 1 keer per week en daarbij nam ik het de laatste tijd ook niet zo nauw meer met wat er allemaal mijn mond in verdween. Alsof dat samen gaat, minder sporten, minder gezond eten. Ik denk het wel eigenlijk. Of in ieder geval, hoe meer ik sport, hoe meer ik de neiging heb gezonder te eten en hoe minder behoefte aan snoep en andere troep. Een slechte zaak. Te zonde ook. Eerst lekker werken en dan lekker zondigen, nahhh. Anyway, daar moest dus verandering in komen. Niet rennen. Ik ben er nog niet uit hoe ik die drempel over moet. We beginnen ergens anders.

Dus. Paas ochtend.

Ergens in een hok in huis lagen twee paar prachtige skeelers te verstoffen. Van de tijd dat we nog zonder kindjes waren. We er nog regelmatig op uit trokken samen met de wielen onder de voetjes de natuur in. Waar we überhaupt graag samen actief waren. Mountainbiken, skeeleren, fietsen…. Eerlijk? Ik mis dat. Het is leuk. Skeeleren… heeft voor ons zelfs ook nog  een speciale betekenis. Zonder skeeleren hadden we elkaar waarschijnlijk nooit leren kennen. Het was DE activiteit die mijn inmiddels man liet opvallen tussen de anderen.

Hoezo je mist dat? Dan ga je toch skeeleren, ik zie het probleem niet… Precies. Man duikelde deze dus even op. Niks geen uitgebreid paas ontbijt voor ons, we togen in alle vroegte de (pas aangeschafte maar nu al beste aankoop voor de kinderen) croozer op, skeelers aan en gaan. Het zonnetje in. Even uitwaaien. Het plan was halverwege te stoppen bij een veldje om de kinderen uit te laten achter een bal en dan weer terug te keren. Maar helaas. Het begon te druppen. Niet vreselijk, de kleine meid vond het zelfs wel leuk, maar langzamerhand werden de paden steeds gladder. Dus naar huis. Daarbij, mijn benen en voeten moeten na jaren toch weer even wennen aan deze vergeten activiteit.

Jaaaa, zo heerlijk. Snelheid maken. De wind, de zon, blije kindjes, blij man! Armen wijd, grote glimlach op mijn gezicht, niemand die het ziet.  Bye bye saggerijn. Doe mij elke ochtend zo’n rit. I love it!

Fijne tweede paasdag allemaal!

skeeleren


Geplaatst

in

,

door

Reacties

15 reacties op “Mama fit: Skeeleren”

 1. Anne avatar

  Wat leuk! Ik herken dat gevoel wel, niet sporten en dan automatisch stoppen met gezond eten en vice versa. Skeeleren deed ik als kind ook veel. Zo’n vrij gevoel geeft dat. Helemaal leuk dat je dat met je hele gezin kunt ondernemen 🙂 Snel weer?

 2. inge avatar
  inge

  Slim!
  Maar is dat handvat niet een beetje laag?

  Veel rolplezier

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Nee precies goed, hij duwt hem op foto naar beneden.

 3. Miranda avatar
  Miranda

  Goed bezig! Vinden de kinderen het niet eng? Je gaat natuurlijk wat harder dan als je er achter wandelt?

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Nee hoor, hoe sneller hoe beter. Maar eigenlijk is het een fietskar, dus snelheid zijn ze wel gewend

 4. Nicole avatar

  Ooh skeeleren is leuk! Heb zelf nog rolschaatsen staan en wil dat ook gaan oppakken zo na mn zwangerschap. Even de laatste kilo’s eraf hihi..

 5. mamoesjka avatar

  Dat ziet er goed uit! Ik neem ook eens per week mijn skeelers uit de kast en ga mijn hoofd leegmaken langs de boerderijen in de buurt….
  Mooie fietskar! Morgen spierpijn vrees ik…. succes 🙂

 6. Jess avatar

  Leuk!!! Ook wij skaten zo nu en dan. Idd een activiteit van voor Sam maar het blijft fijn en een stuk minder gehijg dan bij hardlopen haha.

 7. Sharmayne avatar

  Ennnn loop je al krom van de spierpijn?! Heerlijk ik wil ook weer skeelers.

 8. Jane avatar

  Heerlijk, ik krijg meteen zin om mijn skeelers van zolder te halen.

 9. Maris avatar

  Pfoe, dat lijkt me pittig. Skeeleren en zo’n kar duwen. Maar skeeleren is wel leuk. Deed ik vroeger ook vaak. Niet meer gedaan sinds… ik zwanger werd van Emily volgens mij.. Haha!

 10. Gwen avatar

  Heerlijk zeg! Ik skeelerde vroeger ook megavaak en ver. Inmiddels durf ik niet meer, omdat ik een implantaat en kroon heb bij mijn voortand die me megaveel eigen geld gekost heeft. Ik ben dus bang om erop te vallen. Mietje 😉

 11. merula avatar

  wauw! wat een goeie foto! (en goeie aktie!)

 12. Marije avatar

  Dat ziet er gezellig uit! Skeeleren vond ik ook altijd heel leuk om te doen. Goed om te zien dat het ook mogelijk is met kids. 😀

 13. Trui avatar

  Ohhh wat leuk! Een verstofte hobby weer samen oppakken in combinatie met de kindjes, super!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *