Maai eet

Mama fit: smoothie time #2

In mijn vorige smoothie berichtje zei ik al dat ik wat meer wilde gaan experimenteren. Wat meer variëren in de groentes met name, wat minder veilig allemaal. En dat heb ik gedaan. Nee, nog steeds de komkommer niet geprobeerd, al heb ik de combinatie wel in mijn hoofd, lekker fris en zomers voor de warmste dagen straks, dat moet nu echt nog eens. De lekkerste weer op een rijtje.

1. Smoothie met Courgette

– 1/3 courgette
– 1 banaan
– 1/2 avocado (of een kleine hele)
– handvol blauwe bessen
– 200 ml amandelmelk
smoothie courgette blauwe bes

Oke, deze is natuurlijk ook best veilig. De smaak van courgette valt volledig weg bij de smaak van het toegevoegde fruit. En nou heb ik geen hekel aan courgette, maar om het nou te drinken… Deze combinatie is heerlijk.

2. Smoothie met rode biet

– 1/2 rode biet
– 1 banaan
– 1 kleine avocado
– handje vol (diepvries) blauwe bessen of frambozen
– 200 ml amandelmelk
smoothie rode biet

Ik stond niet direct te springen rode biet te proberen. Ik ben er niet weg van. Maar in deze combinatie heel goed te doen. Echt het proberen waard.

3. Groene smoothie met andijvie

– 1 banaan
– 1/2 mango
– paar bladeren andijvie
– 300 ml amandelmelk

Deze moest en zou ik proberen vanwege het overschot aan andijvie wat bij ons in de koelkast ligt voor de caafjes. En deze gaat er vaker komen. Echt heer-lijk!
Groene smoothie Andijvie

Ik varieer graag. Ligt er altijd maar net aan wat ik in huis heb. Liefst let ik een beetje op de kleurtjes. Ik ben nog niet zo geneigd een vies bruin drankje naar binnen te werken, het oog wil nog altijd ook wat. Ik doe er soms een schepje chiazaadjes doorheen of een schep havermout maar dat wordt me ook snel te machtig. Als ze te dik zijn een plens water. Maar net hoeveel trek ik heb.

Enjoy!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jess
  25 mei, 2014 at 16:01

  Ik ben niet zo experimenteel met sapjes. Zeker nu mijn maag zo hysterisch is. Vind het wel een goede manier om heel veel vitamientjes naar binnen te pompen.

 • Reply
  mamoesjka
  26 mei, 2014 at 15:20

  Ziet er lekker uit! Banaan en avocado heb ik samen nog niet geprobeerd. Lijkt me goed voor het sporten…echt een energie bom!

 • Leave a Reply