Maai eet

Mama Fit: Smoothie time

Ik ben er nu zo klaar mee, dat gesnoep en gesnaai. Voor mezelf bedoel ik. Ik voel me af en toe een zeekoe en dat wil ik niet. Ik wil me weer wat fitter voelen. Ik ga gezond. Wie doet er mee? Dus inmiddels, het fruit en groente vliegt er doorheen bij ons. Maar ala, dat moeten we dan maar zien als vervanger van. Ik moet mezelf inmiddels behoorlijk inhouden ook zelfs. Niet gaan doorslaan Maai. Liefst drink ik elke dag zo’n zalige smoothie en verorber ik ’s avonds nog een bak fruit om mijn snacktrek te onderdrukken. Daar moet ik toch eens wat op gaan vinden. Misschien in plaats van fruit een bak konijnenvoer? Wortels komkommer tomaatjes? Nu ik het zo opschrijf, dat lijkt me ook wel wat.

Anyway, ik maakte er een paar afgelopen week en die waren echt te heerlijk dus ik kan het niet nalaten ze gewoon te delen.
smoothie time

1. Groene smoothie mango peer

– 300 ml hazelnootmelk
– flinke hand en nog een beetje spinazie
– 1 banaan
– 1/2 mango
– 1 peer
– eetlepel chiazaadjes
– 2 el havermout

2. Groene smoothie avocado meloen

– 300 ml hazelnootmelk
– flinke hand en nog een beetje spinazie
– 1 avocado
– 1 banaan
– 1/4 galia meloen
– eetlepel chiazaadjes
– 2 el havermout

3. Gele smoothie appel kaneel

– 300 ml water
– 2 stengels bleekselderij
– 2 appels
– 1 banaan
– wat kaneel
– el chiazaadjes
– 2 el havermout

4. Roze smoothie framboos

– 300 amandel of kokosmelk
– 1 banaan
– 1 avocado
– handjevol diepvries frambozen
– el chiazaadjes
– 2el havermout

Ah ja, het is ook eigenlijk allemaal super makkelijk. Ik strooi er soms wel en soms niet chiazaadjes doorheen. Zelfde geldt voor havermout. Maar net of ik het als tussendoortje of als maaltijd drink en of er anderen met mij mee drinken. Zodra de kleine man de staafmixer hoort komt hij al aan racen. Ook fruit. Ik ben nog niet zo geneigd die superfoods aan mijn kinderen te geven. Moet ik me eerst maar eens in verdiepen. En ik ben inmiddels verslaaft aan hazelnootmelk. Dat is echt zoooo lekker. Lijkt net of er een chocolade smaakje aan mijn smoothie komt, ja betrapt… Toch nog chocolade.

Ik wil nu nieuwe combinaties maken want ik merk dat het me wel bevalt. Andere groente proberen. Beetje spannendere combinaties. Ik heb al komkommer en courgette klaar liggen maar ben stiekem bang dat de smaak van komkommer te overheersend is. Of worteltjes, dat lijkt me ook wel wat maar ik ben bang dat mijn staafmixer dat niet trekt. Ik geef toe, ik heb hier voor dus nog geen redelijke keukenmachine in mijn bezit, erg he? Centjes he. En binnenkort natuurlijk aardbeien. Oh jummmm… Iemand nog een andere geniale smoothie tip voor mij?

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  mamoesjka
  10 mei, 2014 at 12:08

  Lieve Maai, allereerst, JE BENT GEEN ZEEKOE ;), zo dat is gezegd! haha…

  Ik doe absoluut met je mee! Ik maak sapjes van spinazie en bieten, sinaasappel, gember en citroen.
  Goed voor je stofwisseling: Flesje water met stukje gember erbij (Dopper is hiervoor ideaal)

  Super dat je bezig bent met gezonde voeding, afvallen is wellicht hellemaal niet nodig maar ik vind het nooit verkeerd om even stil te staan bij voeding. Ongemerkt stoppen we onszelf allerlei “troep” toe…

  • Reply
   MamaMaai
   10 mei, 2014 at 12:13

   hahaha dank je! Nee gaat me niet om afvallen maar om me fitter te voelen. Dopper heb ik, ga het proberen. Weet nog niet zeker of ik enthousiast ben. Water en gember??? Gember ergens doorheen heelijk maar zo puur???? Bietjes ook een goed idee. Ga die van jou maken, klinkt lekker.
   Ik lees ook graag jou gezonde blogjes uiteraard! Liefs

 • Reply
  patricia
  10 mei, 2014 at 12:17

  Ha ha great minds think a like ;-). Was t ook helemaal zat dat gesnaai en zeekoe gevoel pfff. Je blog komt dan ook super op tijd :-), ik doe mee!!!! Ziet er goed uit, ga t eens proberen.
  Nu ook weer sporten 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   10 mei, 2014 at 12:28

   Ja we hadden het er over en hij stond klaar, dacht direct plaatsen 😉 Dinsdag!

   • Reply
    patricia
    10 mei, 2014 at 14:39

    Dinsdag!!!! en misschien donderdag 😉

 • Reply
  inge
  10 mei, 2014 at 13:02

  Over die zeekoe ga ik niet eens beginnen. Zonde van mijn tijd, maar anderen kunnen niet bepalen hoe je jezelf ziet/ voelt..

  Het gezonder eten daar in tegen is wel goed. Altijd!
  Ik heb ook een dipje merk ik. Ik pak alles wat los en vast zit. Was gelukkig ‘maar’ 4ons aangekomen de laatste weging. Nu weer een maand de tijd voor de controle, maar kom natuurlijk dan juist 4-ons-en-wat-minder binnen;)

  Ik neem tegenwoordig standaard een smoothie. Dan wel vrij standaard: Magere Yoghurt en magere kwark, soms een halve banaan (want zo gezond zijn die niet voor volwassenen;)), fruit wat ik in huis heb (kiwi, aardbei, druiven, diepvriesvruit?) en dan een snufje chiazaad.

  Ik heb 2x de spinazie geprobeerd, maar die lucht was al verschrikkelijk. Niks voor mij!

  Die appel en kanneel klinkt heel interessant.

  • Reply
   MamaMaai
   10 mei, 2014 at 14:27

   4 ons, haha waar hebben we het over… Dat zien wij niet Ing. Maar over die banaan denken wij anders….

 • Reply
  Nicole
  10 mei, 2014 at 16:42

  Ik doe er ook kokosmelk in.. maar qua groenten vond ik de spinazie meest geslaagd. Al is paprika ook lekker fris! Ik ga binnenkort ook weer beginnen!!

 • Reply
  Saskia
  10 mei, 2014 at 20:39

  Dank voor het delen meidje, ik heb het fruit inmiddels in huis. Morgen maak ik de eerste.

 • Leave a Reply