De kinderen

En mama is een varken

Mama is een varken, chinese horoscoopMam wat ben ik voor beeld?
Beeld, wat bedoel je?
Nou, hij is een draak, wat ben ik dan?
Ah! Chinese horoscoop bedoel je? Gaan we uitzoeken.

Serieuze zaak natuurlijk. Papa is hier van de interessante weetjes en neemt zijn verantwoordelijkheid hierin zeer serieus. Dat zijn zaken waarvoor bedtijd rustig een stukje wordt opgeschoven. Een mannen ding blijkbaar wat zoon in zijn genenpakket heeft meegekregen. Voor weetjes kun je bij mijn heren aankloppen.

Zoon is zoals hij vurig wenste een draak. Een waterdraak wel te verstaan terwijl papa het mag doen met de vuur draak. Twee draken dus, water en vuur jongens, in mijn huisje. Klinkt cool vinden ze.

Fenne is een metaal tijger. ‘Mam, wat is nou een metaal tijger? Ik wil dat niet. Ik wil een ijstijger zijn. Of een vuurtijger ofzo.’ Elsa zit nog altijd diep maar ik snap het kind. Metaal?

Siem dan. Een paard. Een houten paard. Met Siem gaan we de oorlog winnen.

Ik tref het met mijn stoere dierenrijk. Maar ik dan?

‘Ach, mama is ons varkentje. Een watervarkentje, wat schattig he jongens?’

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 februari, 2017 at 10:56

  Hm, een varken is niet mijn favoriete dier moet ik zeggen.

 • Reply
  Meryll
  7 februari, 2017 at 12:31

  Je bent als moeder altijd de klos blijkt maar weer, haha! En dan maar hopen dat ze dit niet enthousiast overal rondbrullen.

  • Reply
   MamaMaai
   7 februari, 2017 at 13:16

   haha, ja blijkbaar 🙂

 • Reply
  Doris
  8 februari, 2017 at 21:13

  Daar sta je dan met je goeie gedrag, zou mijn oma zeggen. Hier nog een tijger, maar dan een houten.

  • Reply
   MamaMaai
   9 februari, 2017 at 14:48

   Nou inderdaad 😉 Met een houten tijger mag je vast thuis komen

 • Reply
  Doris
  10 februari, 2017 at 19:30

  Geen klachten over de houten tijger. En nog steeds een beetje onder de indruk van wat ik ooit las in een boekje dat westerse en oosterse sterrenbeelden combineerde. Daarin wist men te vertellen dat je met de combinatie van tijger en stier (that’s me) geen ruzie moest krijgen. Want: klauwen én horens…… Soms roep ik dat beeld nog weleens op als ik me vervaarlijk wil voelen 🙂

 • Leave a Reply