Mama is een varken

En mama is een varken

Mama is een varken, chinese horoscoopMam wat ben ik voor beeld?
Beeld, wat bedoel je?
Nou, hij is een draak, wat ben ik dan?
Ah! Chinese horoscoop bedoel je? Gaan we uitzoeken.

Serieuze zaak natuurlijk. Papa is hier van de interessante weetjes en neemt zijn verantwoordelijkheid hierin zeer serieus. Dat zijn zaken waarvoor bedtijd rustig een stukje wordt opgeschoven. Een mannen ding blijkbaar wat zoon in zijn genenpakket heeft meegekregen. Voor weetjes kun je bij mijn heren aankloppen.

Zoon is zoals hij vurig wenste een draak. Een waterdraak wel te verstaan terwijl papa het mag doen met de vuur draak. Twee draken dus, water en vuur jongens, in mijn huisje. Klinkt cool vinden ze.

Fenne is een metaal tijger. ‘Mam, wat is nou een metaal tijger? Ik wil dat niet. Ik wil een ijstijger zijn. Of een vuurtijger ofzo.’ Elsa zit nog altijd diep maar ik snap het kind. Metaal?

Siem dan. Een paard. Een houten paard. Met Siem gaan we de oorlog winnen.

Ik tref het met mijn stoere dierenrijk. Maar ik dan?

‘Ach, mama is ons varkentje. Een watervarkentje, wat schattig he jongens?’


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “En mama is een varken”

 1. Vlijtig Liesje avatar

  Hm, een varken is niet mijn favoriete dier moet ik zeggen.

 2. Meryll avatar
  Meryll

  Je bent als moeder altijd de klos blijkt maar weer, haha! En dan maar hopen dat ze dit niet enthousiast overal rondbrullen.

  1. MamaMaai avatar

   haha, ja blijkbaar 🙂

 3. Doris avatar
  Doris

  Daar sta je dan met je goeie gedrag, zou mijn oma zeggen. Hier nog een tijger, maar dan een houten.

  1. MamaMaai avatar

   Nou inderdaad 😉 Met een houten tijger mag je vast thuis komen

 4. Doris avatar
  Doris

  Geen klachten over de houten tijger. En nog steeds een beetje onder de indruk van wat ik ooit las in een boekje dat westerse en oosterse sterrenbeelden combineerde. Daarin wist men te vertellen dat je met de combinatie van tijger en stier (that’s me) geen ruzie moest krijgen. Want: klauwen én horens…… Soms roep ik dat beeld nog weleens op als ik me vervaarlijk wil voelen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *