fit, afvallen

Mama maatje minder; min 5 kilo

fit, afvallenIn mijn vorige bericht had ik het over een uurtje me time. Ik liet achterwege wat dat uurtje inhield maar dat was eigenlijk helemaal geen geheim. Het wekte in ieder geval veel nieuwsgierige vragen op. Nou verwachten jullie natuurlijk iets als een dinertje met een lieve vriendin, of een avondje relaxen in de sauna. Een filmpje en daarna borrelen en bijkletsen in de kroeg, maar nee. Ik ging sporten. Badmintonnen wel te verstaan. Niks spannends dus. Sommige mensen haten sporten, onbegrijpelijk. Ik haal er mijn energie uit. Ik voel me duizend maal beter als ik wat meer beweeg en heb er serieus plezier aan me in allerlei vreemde bochten en standen te wringen om een shuttel terug naar de overkant te meppen. Het helpt waarschijnlijk dat ik een sport vond die bij me past. En dat ik sport met leuke mensen en we elkaar motiveren.

Een uur van te voren bedacht ik me dat ik ergens mijn spullen moest hebben gelaten. Ik perste mijn dijen in mijn rokje en trok een voorheen wijd shirt uit de kast. Ik mag zweren dat mijn sportkleding de afgelopen negen maanden is gekrompen.

Toen ik thuis kwam leefden ze allemaal nog. Ik trof ze precies aan zoals ik weg ging, alleen man had er waarschijnlijk wat van gemerkt, die moet mijn gezelligheid ontzettend hebben gemist (wink wink), de rest lag in een diep diep coma. Mijn plakkers. Ze kunnen zowaar anderhalf uur zonder mij, ik moet er even aan wennen. In ieder geval, het is fijn om te weten dat het leven gewoon doorgaat ook als ik er niet bij ben.

Na mijn bevalling was het precies 9 maanden geleden dat ik eens iets sportiefs deed.  Het op en neer lopen op de trap en het huishouden niet meegerekend. Het achter de kinderen aanhollen telt ook niet. Ik deed nog een poging kleuter met heel mijn hebben en houwen naar school te fietsen maar ook dat hield ik snel voor gezien. Te meten aan hoe hard ik hijgde bij het naar boven lopen eind van de zwangerschap, was mijn conditie tot ver onder het vriespunt gezakt. Waardeloos. Ik heb het echt gemist. En mijn lijf ook denk ik.

Inmiddels is het 11 weken na de bevalling. Ik probeer veel te lopen. En behalve doodvermoeide voeten van het rondsjouwen de hele dag heb ik nergens last van. Geen enkel pijntje meer aan mijn bekken, zo fijn. Lekker veel naar buiten, een frisse neus halen met de mannen. Ik maak de rondjes boodschappen net wat langer dan noodzakelijk. Bijna nooit haal ik mijn doel van 10000 stappen. Boehoe. Nu de kidsit weer gemaakt is en de zon weer meer laat zien gaat daar absoluut verandering in komen. We gaan er weer voor. Een paar weken geleden melde ik me aan voor de Fit Mom challenge van Ninja Moeder. Die is inmiddels trouwens afgelopen maar ik ga lekker nog even door. Om de dag 10 minuten knallen met spier verstevigende oefeningen. Wat een hel om te voelen dat met name mijn buikspieren liever vakantie zouden nemen. Maar zelfs die gaan vooruit, de dagelijkse spierpijn de eerste sportieve week is weg, pfieuwww. En een paar keer de trap op lopen draai ik mijn hand niet meer voor om. Ik vraag man zelfs niet meer dat voor me te doen (wat erg).

Ik let beter op wat ik naar binnen werk, alsin minder p’s, maar moet toegeven dat ik het paasbrood en de eitjes niet kon weerstaan en dat is prima. Desondanks ben ik inmiddels 5 kilo lichter, voel ik me veel fitter en heb ik echt een honderd keer beter humeur. Ik trok vanochtend zowaar weer een oude broek aan…

Jeetje, wat had ik hier niet op durven hopen een paar weken geleden.


Geplaatst

in

door

Reacties

9 reacties op “Mama maatje minder; min 5 kilo”

 1. Rory avatar

  Wat fijn! Ik vind sporten ook heerlijk, al heb ik door omstandigheden zo’n vijf weken niet kunnen sporten (man met gebroken voet, dus er kwam meer op mij neer. Minder weerstand. Steeds ziek. The works). Ik verheug mij nu al weer op komende maandagavond:)

 2. roos avatar

  Heerlijk zeg, fijn dat je je weer meer jezelf voelt! Ik ben ook begonnen met sporten en weeg ondertussen 3 kilo minder dan een maand geleden. Jeeej! We zijn lekker bezig 🙂

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Hey, goed bezig ook 🙂

 3. Dina avatar

  Wauw wat goed en fijn allemaal! Heerlijk dat je je zo fit voelt en naar buiten gaan bevordert inderdaad ook echt je humeur.

 4. Ninja moeder avatar

  Topper! Knap van je hoor. Je hebt de smaak weer helemaal te pakken lees ik 🙂 Houd dat vast! 🙂

 5. Madelon avatar

  Wat heerlijk! Badminton, dat brengt herinneringen boven. Het is dat de tijden hier niet handig zijn met de dreumes anders zou ik zo weer wekelijks willen trainen.

 6. Mama van Vesper avatar
  Mama van Vesper

  wat goed!

 7. Irma avatar

  Hé wat fijn zeg! Vooral dat je je ook zoveel beter voelt -geniet ervan! (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *