afvallen fitmama

Mama Maatje minder; min 8 kg en happy

Oke, er ging wat mis in mijn berekening. Ik dacht na de bevalling dat het allemaal wel weer goed zou komen voor de zomer. Zo’n beetje dat ik vanzelf wel weer de vormen zou aannemen die ik had voor ik zwanger werd. Dat het me tijdens de zwangerschap zelf niet echt meer kon interesseren en meer kogeltje rond vrat…. ik wist dat ik daar spijt van zou krijgen maar ik wist ook dat ik nu zou weten dat ik op dat moment niet anders kon. Jeetje, een echte emo eter, zie. En goed, het gaat allemaal wel goed komen. Maar uhm… voor de zomer?afvallen fitmama
Die was nog ver weg dacht ik. Maar ineens…. Ik zat met name een beetje met de kleding. Best leuk hoor dat geschommel. Aankomen, afvallen… Het zorgt er voor dat ik niet veel meer pas. En nieuwe kopen is zonde, nietwaar. Ik kan niet voor elke twee kilo natuurlijk een nieuwe outfit aanschaffen, zie me gaan. Behalve dat ik niet zo’n shopper ben, ik bedoel, ik hou best van een nieuw leuk gezellig outfitje hoor, waar haal ik de tijd vandaan?

Anyway, er kwamen toch wat basisstukken het huis in. Gewoon online hierheen geklikt. Van die dingen waarbij het eigenlijk niet uitmaakt of je een paar kilo meer of minder weegt. Het hoeft tegenwoordig ook allemaal niet zo strak meer. Hallo, ik ben al 32 mensen (wisten jullie eigenlijk wel dat ik jarig ben geweest?), en drie kinderen verder natuurlijk. En ik kan zeggen, dat scheelt aanzienlijk op mijn humeur. Nu ik weer kan kiezen tussen korte broek of korte broek voel ik me een stuk beter. En guess what, er begon langzaam aan weer wat beweging in het veel te lange stil staan te komen. Ik mag tegenwoordig niet meer van mezelf zeggen dat ik nog 10 kilo boven mijn oude gewicht zat want dat is niet meer zo. Jeujj.

Dus, als ik maar wat beter in mijn vel zit, heb ik minder moeite met wat meer op gezonde voeding te richten. En meer te ondernemen natuurlijk. Of ik bedoel, minder te snaaien want de basis is best gezond. Zeker nu ik alle melk voor mini uit de weg ga. Waar ik nog wel een beetje moeite mee heb… Ik vind gezonde producten kiezen niet zo moeilijk. Maar uhm… hoe weet ik nou of ik niet teveel gezonde producten eet?

Fruit en groente, ja duhhh. Jongens, ik moet daar mijn weg nog even in vinden. Gewoon gevarieerd, niet te veel, gewoon normaal, niet te gek.

En zo ging er weer een heel stukje over afvallen en eten terwijl ik voor mezelf er nog zo de nadruk op probeer te leggen dat het in eerste instantie om fit en happy voelen gaat. Maar echt, geloof me, ik ben wel veel met eten bezig, daar geef ik mini de schuld van. Er zitten ook heus wel dagen tussen dat ik me bewust ben van elk spekje te veel maar hallo, heeft dat niet iedereen op zijn tijd? Hormonen, vermoeidheid, baby….

Voel ik me happy? Ja zeker. Ik probeer bewust te genieten van mijn gezinnetje, het weer en de leuke dingen die we doen. Soms komt die rottige vermoeidheid de hoek om kijken en jank ik de ogen uit mijn kop om daarna weer lekker door te gaan waar we gebleven waren. Voel ik me fit? Uhm… Ik kan zeggen dat ik pogingen heb gedaan het badmintonnen weer op te pakken en dat dat me echt blij maakt. Ik ben het nog niet helemaal verleerd en zie het zitten er volgend seizoen weer volle bak tegenaan te gaan. We gaan knallen.

Ik heb me zelf opgelegd deze vakantie mijn conditie weer op te krikken door te gaan hardlopen. Wie kan mij de hardste schop onder mijn gat geven, ik hem heb nodig, echt. En ik heb mijn up nog. Die geeft teleurstellende resultaten dus daar komt verandering in.

Huppatee!!!

Hoe gaat het met jullie?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

9 reacties op “Mama Maatje minder; min 8 kg en happy”

 1. janske avatar

  Ik moet ook echt harder aan de bak…ik snoep en snaai sinds 3 weken echt 80% minder dan normaal, maar meer dan 1,2 kg ben ik niet kwijt…dus nóg even harder mijn best doen…misschien binnenkort mijn diet battle 2.0 online knallen voor extra motivatie 🙂

  Let’s do this!

 2. Lilian avatar

  Er komt vanzelf een moment dat je je weer zin & energie krijgt om die laatste kilo’s kwijt te raken. Bij mij was dat ook pas na 2 jaar 😉

 3. Nanouk avatar
  Nanouk

  Zet je doelstelling op papier en hang dat overal door het huis zodat je t niet meer vergeet. Maak concrete voornemens, doe dit samen met een goede vriend(in) en ga ervoor!! Je voelt je zo goed als het is gelukt en je weer helemaal fit bent! Allemaal enorme clichés maar wel waar 🙂 zet m op he!!

 4. Puck avatar

  Ik zit echt in precies dezelfde periode in mijn leven. Had ook verwacht dat die baby-blubber-buik nu wel weg zou zijn. Maar moet toch echt even aan de bak. Helaas.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Jij ook succes. Heb besloten vandaag weer te beginnen met hardlopen, doe je mee?

 5. Sonja avatar
  Sonja

  Succes! Hier nog een kilo boven startgewicht, maar komt ook omdat ik door borstvoeding echt een bouwvakker ben geworden. Alles eten 😮 eindeloos haha. Ach, we zien wel weer als het voeden voorbij is hoe de kilo’s te handelen. Hopelijk gewoon door wat minder te eten, sporten doe ik sowieso al!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Uhm ja, herkenbaar. Ik eet ook echt veel als ik niet oplet. Die borstvoeding vreet energie. Logisch ook toch? Succes

 6. Gwendolyn avatar
  Gwendolyn

  Ik herken het eetgedrag niet, maar Vos had echt wel behoefte aan een mama die een extra speklaagje had afgelopen winter. En ik was oprecht in de war toen ik ontdekte dat ik helemaal niet mijn kleren paste toen mijn buik wat minder poofie werd. Huh!! Ik voelde me alsof die kleren stiekem waren gekrompen. Ik kocht een paar nieuwe dingen in mijn tijdelijke maat (die bewaar ik straks als ontzwangeringskleding voor toekomstbaby) en zei tegen mezelf: ha, shakira past ook pas sinds kort in haar normale kleren, heus normaal! Toen ik erachter kwam welke voeding ik niet moest eten (omdat Vos en ik er letterlijk doodziek van worden) vliegen die kilo’s eraf. Dat vinden mijn knieen wel zo fijn haha.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Kijk, dat is nou fijn om te weten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *