Mama Maai

Mama maatje minder; terugval

Oh HELP lieve allemaal. Het ging zo goed. Ik was lekker bezig. In mijn vorige berichtje kon ik jubelend kwijt dat ik al wel 5 kilo was afgevallen. Het gaat allemaal niet heel snel, maar dat hoeft ook niet. Ik voed tenslotte ook nog een kind en wil dat mijn lijf en het kleine groeiende lijfje van mijn mannetje voldoende voedingstoffen binnenkrijgen. In de eerste plaats natuurlijk voor mijn gezondheid. Ik ben tenslotte simpelweg nog aan het herstellen. In de tweede plaats en minstens net zo belangrijk, ik wil gewoon gezonder leven en dat lang, misschien wel heel lang volhouden. Meer bewegen en een gezond eetpatroon voor mij en mijn gezin. Snel gewicht verliezen past daar niet in.

mama fit

Uiteindelijk probeer ik mijn doel om me fitter en blijer te voelen niet uit het oog te verliezen en dat boven afvallen te plaatsen. Helaas moet ik toegeven dat één en ander best wel samenhangt. Slaap ik wat nachten slecht, voel ik me er niet blijer op, houd ik het gezond eten en meer bewegen niet goed vol. De drempel om naar buiten te gaan wordt des te hoger. De kindjes houden me met hun gedrag een spiegel voor, ik word nog moeier en humeuriger en zo raken we in een cirkeltje. Wanhopig ben ik op zoek naar CHOCOLAAAA. Dat hebben we niet, dus plunder ik de vlokken en klaag steen en been dat ik iets MOET hebben. Eén en ander aan virussen laat ook een voetprintje achter.

Andersom werkt het ook. Sta ik ‘s ochtends op de weegschaal en kom tot de conclusie dat de wijzer de verkeerde kant op gaat. Ik nam me voor dat vooral niet elke dag te doen maar ik moet gewoon weten na een dag hard werken of het resultaat heeft. Stom, I know. Net zo wanhopig kan ik worden van mijn kledingkast. De winter kon nog het een en ander verdoezelen. Nu met de zomer in aantocht… Ineens kom ik erachter dat ik alleen maar strak en aansluitend in mijn kast heb liggen. Niet precies wat me nu het beste staat. Ook zeker niet precies waar ik me op het moment goed in voel. En ook niet bevorderlijk dus voor mijn humeur waardoor ik sneller weer even wat naar binnen prop. Oh my, hoor ik hier een emo-eter?

Ik doe nog steeds mijn best om voldoende te bewegen. Loop veel, fiets veel en heb het badmintonnen weer opgepakt. Daar word ik ook echt blij van. Leuke dingen doen met leuke mensen en lekker veel buiten.

Dus.

Weer een paar weken verder. Fit? Nee, zeker even niet. Ik hoop de virussen hier binnen zeer korte termijn de deur weer uit te werken en weer wat meer aan slapen toe te komen. Als ik eerlijk ben weet ik dat ik dan misschien ook minder streng voor mezelf kan zijn. Hoe is het met jullie?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  gwen
  13 mei, 2015 at 08:44

  HERKENNING! hoewel ik nu wel sinds twee wk de knop om heb kunnen zettem en echt niet meer snoep en actief sport twee x pw. En alleen op dinsdag mijn weegschaal etal op mag schrijven. Mr op dond en zat ook stiekem weeg. Maar die zomergardarobe … help!!! Het komt goed, je bent goed bezig. Ga zo door en even af en toe terugvallen mag!!!

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:02

   Goed bezig Gwen!

 • Reply
  Denise
  13 mei, 2015 at 12:04

  Hopelijk zijn alle virussen dadelijk snel weg! Dat zal veel schelen. En fijn dat je blij van het sporten wordt, dit moet de grootste reden zijn om in beweging te zijn toch?:) Zet hem op met de laatste kgs!

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:04

   Ja absoluut. Ik ben zo blij dat ik niet met tegenzin sport, dat maakt het denk ik nog moeilijker

 • Reply
  Jojo
  13 mei, 2015 at 14:26

  Och meis toch!

  Alhoewel ik je gevoel geheel begrijp en ook herken, wees niet te streng voor jezelf in deze periode, je bent (inderdaad) nog herstellende en je geeft nog borstvoeding. Je hebt wel drie kindjes op de wereld gezet hè, dat heeft je lijf maar mooi gedaan toch??!!

  Als je uitgerust bent, beter slaapt, de zomer er is, dan gaat het misschien allemaal ineens vanzelf. Makkelijker gezegd dan gedaan, I know!

  Maar toch! Het komt goed! Succes en sterkte!

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:02

   Eigenlijk weet ik dat wel natuurlijk maar tja… Uitgerust zijn en voldoende slaap is al een doel opzich 😉 dank je voor je lieve reactie!

 • Reply
  Thea van Galen
  15 mei, 2015 at 07:26

  zeer herkenbaar (voor vele mensen denk ik)
  gewoon elke dag weer proberen
  klinkt heel makkelijk. maar ik weet als geen ander hoe moeilijk dat is
  succes!

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:01

   Dank je wel 🙂

 • Reply
  Sabine
  15 mei, 2015 at 10:09

  Ik heb geen kinderen gebaard maar probeer de emo-kilo’s van het leren leven met onze jongste weg te krijgen.

  Helaas.. de weegschaal blijft hardnekkig 13 kilo teveel aanwijzen.

  Gelukkig helpt het meer bewegen wel bij het krijgen van een wat beter humeur. Dat scheelt weer in de chocola.
  Laat het je niet ontmoedigen. Je hebt alle tijd van de wereld. En koop kleren die NU lekker zitten 😉

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:01

   Ja ik probeer me daar op te focussen, dat het humeur vooral het belangrijkste is want daar word je gewoon een fijner persoon van. Ook voor jezelf. De rest komt hoop ik daarna. Liefs en jij ook succes

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 mei, 2015 at 10:19

  Als je zo gevoelig bent voor virussen heeft je lichaam denk ik ook gewoon rust nodig.

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:00

   Ja dat denk ik ook. Dat geldt denk ik voor het hele gezin. Maar tja… Rust he 😉

 • Reply
  De Veganosaurus
  16 mei, 2015 at 10:30

  Voor veel mensen herkenbaar denk ik. En menselijk. Gewoon weer met frisse moed verder :). Succes!

 • Leave a Reply