Gemaakt door mij haken

Een mand voor een plant haken

gehaakte plantenmand, mand voor plant haken, crochet basket, haken, diy, creatief, creatief met wol

Mijn verzameling planten begint wel een beetje de spuigaten uit te lopen, dat geef ik toe. Deze is tegenwoordig een van mijn lievelings. Ze doet het zo supergoed en ik vind de hartjesvormige bladeren en roze bloemen echt zo mooi. Laatst gaf ik al mijn planten een grotere pot en verse aarde alleen bleek ik niet genoeg overpotten te hebben. Een aantal hier staan te shinen in een mand en je zou het misschien niet zeggen maar ik hou toch wel van een beetje van eenheid in huis en bedacht dat ik voor deze leukerd gewoon zelf eens een mand wilde proberen te maken. Een mand voor een plant haken in dit geval.

gehaakte plantenmand, mand voor een plant haken, crochet basket, haken, diy, creatief, creatief met wol

Stiekem dacht ik dat ik dat zo gedaan zou hebben en nee, het is echt niet heel veel werk maar ik was er toch wel wat langer mee bezig dan ik bedacht had. En het lijkt zo simpel, een beetje rond en rond haken maar doordat ik gebruik maakte van een touw er doorheen was het toch wat lastig om hem mooi symmetrisch rond te krijgen. Spoiler, dat is dus ook niet gelukt. Maar who cares, ik vind hem alsnog leuk en de witte zpagetti en zalm kleurige katoen matcht echt enorm met de bloemen. Ziet er veel frisser uit dan die saaie donker groene pot.

gehaakte mand voor plant, mand voor een plant haken, diy mand haken, crochet beste, bloemen, zelf maken, haken, zpagettigehaakte plantenmand, mand voor een plant haken, crochet basket, haken, diy, creatief, creatief met wol

Ik vind het zelfs wel een grappig effect geven dat hij niet helemaal perfect is, de draad van de zpagetti liep ook van dun naar dikker en weer naar dunner dus als je goed kijkt zie je ook banen van verschillende breedtes. Gewoon echt handgemaakt zal ik maar zeggen 😉

Wil je ook een mand voor een plant haken?

  • haaknaald 4
  • witte Zpagetti
  • Catania originals 2 bolletjes zalmroze (nummer 0263)

Om te beginnen maakt ik een lusje van de zpagetti en daar haakte ik 8 steken in over de zpagetti heen. En daarna rond en rond verder met vasten. Bij het maken van de onderkant heb ik geen logisch systeem gebruikt. Dat vond ik persoonlijk lastig omdat de zpaggeti niet steeds overal even dik is. Dus ik haakte af en toe wat extra in een steek en af en toe sloeg ik een steek over. Eigenlijk was ik vangla zo de hele mand te maken omdat ik het echt een tof effect vond geven maar dat bleek niet te werken. Het enige waar ik op probeerde te letten was of de onderkant een beetje rond bleef.

Toen hij groot genoeg was, haakte ik rond en rond gewoon in elke steek en toen ik hem groot genoeg vond legde ik in het uiteinde van de witte Zpagetti een simpel knoopje en haakte de zalmroze draad af. Jup, dat was het.

gehaakte plantenmand, mand voor een plant haken, crochet basket, haken, diy, creatief, creatief met wol

Ik heb mezelf voor nu een verplicht halt toegeroepen nieuwe plantjes te kopen tot in ieder geval na de zomervakantie want het is natuurlijk gewoon zo dat als je even weg gaat je de zorg aan iemand anders moet gaan overlaten en uhm… ik moet wel zeggen, ik ben nog al aan ze gehecht maar ik vind het nogal stom klinken als ik iemand zo veel verschillende verzorgingsinstructies moet gaan geven.

Deze heeft alvast een fris nieuw vrolijk jasje. Ik heb nog een paar kale potten staan…

Mischien vind je dit ook leuk om te bekijken:

Of om te haken:

Meer leuke haakprojecten en gratis patronen kan je –> hier <– vinden.

Wil je me volgen op mijn facebookpagina, dat zou ik leuk vinden. Ik ben ook actief op pinterest en instagram.

gehaakte plantenmand, mand voor een plant haken, crochet basket, haken, diy, creatief, creatief met wol, fotografie, bloem, roze bloem

mand haken, zpagetti, plantenpot haken

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply